Hyppää sisältöön

Ruotsalaiset ottivat Stenson shokkipäätöksen tyrmistyneinä vastaan: ”En olisi voinut kuvitella, että Stenson vaipuu näin alas”

Henrik Stensoniin on nyt moni ruotsalainen pettynyt. KUVA: GETTY IMAGES

Moni ruotsalainen iloitsi talvella, kun Henrik Stenson valittiin Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeniksi. Tänään he joutuivat pettymään, kun golfikoni sai potkut kunniatehtävästä liityttyään LIV Golfiin. Mutta ymmärtäjiäkin miehelle löytyi.

Henrik Stenson sai tänään potkut Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteenin tehtävästä. Kyseessä on yksi arvostetuimmista kunniatehtävistä golfin saralla.

Vaikka työstä itsestään ei makseta palkkaa, kapteenin tehtävän tuoma näkyvyys tarkoittaa ainakin miljoonien eurojen tienestejä erilaisten yhteistyösopimusten muodossa.

Stenson päätti kuitenkin liittyä LIV Golfiin. Uransa ehtoopuolella oleva peluri laski, että se tuottaa hänelle paremman tilin silläkin uhalla, että se toisi hänelle potkut kapteenin tehtävästä.

Näin myös tapahtui, kun Euroopan Ryder Cup -joukkue tiedotti tänään lyhyesti mutta selväsanaisesti, että Stenson on vapautettu tehtävästä välittömästi.

Kansan pettymys näkyi kommenteissa

Stensonin kapteenius oli ollut monelle ruotsalaiselle suuri ylpeyden aihe. Nyt miehen fanit joutuivat pettymään pahasti. Heidän mielestään Stenson menetti nyt maineensa. LIV Golfin takana on Saudi-Arabian valtionrahasto PIF, ja kiertuetta pidetään urheilupesuoperaationa.

Svensk Golf -lehden Facebook-seinällä jutun yhteyteen jätetyissä kommenteissa oli luettavissa valtava tyrmistys.

”Olen todella pettynyt Stensoniin. Hän isännöi Scandinavian Mixiä ja puhuu tyttöjen esille tuomisen tärkeydestä, ja sitten hän menee työskentelemään Saudi-Arabialle, kun he yrittävät siivota surkeaa mainettaan. Maa, joka sortaa muita enemmän naisia ​​ja heidän mahdollisuuksiaan. Mitä tekopyhyyttä. Vain kerätäkseen useita miljoonia. Hänellä oli niin hyvä maine”, kommentoi eräs pettynyt mies.

Stensonille toivottiin potkuja myös maan golfin Hall of Famesta eli kunniagalleriasta, koska ”hän ei ole enää sen arvoinen”.

”Ensin hän sanoo kyllä ​​Ryder Cupin kapteenin roolille ja sitten kyllä ​​LIVille ja saa potkut Ryder Cupista. Se on paljon pahempaa kuin mitä muut LIV-kiertueelle siirtyneet ovat tehneet. Tervetuloa Hall of Shameen (häpeägalleriaan)”, latasi Hasse Jerresand.

Myös Göran Kihlberg pettyi Stensoniin.

”Se siitä ylpeydestä kapteenina olemisesta. Kunnia voidaan aina ostaa. Kuinka paljon rahaa hemmotellut golfarit todella tarvitsevat”, hän kysyi.

Tobias Sternstol puki pettymyksensä sanoiksi seuraavasti.

”Kun kuulin ensimmäisen kerran, että Stensonista tulee Euroopan kapteeni Ryder Cupissa, huusin kovasti ilosta, enkä ole koskaan ennen puristanut nyrkkiäni niin lujasti. Nyt olen niin pettynyt, sillä hän on ollut minulle suurin ruotsalainen urheilija, suurempi kuin Zlatan! Hitto vie, että olen nyt pettynyt.”

Ymmärtäjiäkin löytyi

Pettyneitä kommentteja oli ehtinyt kertyä lyhyessä ajassa merkittävä määrä, mutta toisaalta Stensonille ja LIV Golfille löytyi länsinaapurissa myös ymmärtäjiä, joskin selvässä vähemmistössä.

”Mikset voi olla Ryder cup -joukkueen kapteeni, jos olet LIV-pelaaja? Tai pelata Ryder Cup -joukkueessa? En voisi koskaan kuvitella, että jotain vastaavaa voisi tapahtua missään muussa urheilulajissa”, kirjoitti Fredrik Arnesten.

”Aivan oikein, Stenson. Eteenpäin vain, se kiertue hyväksytään lopulta. Kuka helvetti kieltäytyy 40 miljoonasta dollarista, kun hänen uransa on joka tapauksessa päättymässä”, Paul Jönsson totesi.

Oli miten oli, Stensonin päätös on nyt tehty, eikä ihmisten reaktiot tulleet hänelle varmasti yllätyksenä.

LIV Golfin kannalta Ryder Cup -kapteenin värvääminen oli melkoinen näpäytys golfin perinteisiä organisaatioita kohtaan, mutta nykykunnossaan 46-vuotias Stenson ei ole kiertueelle kova pelillinen vahvistus tai vetovoimatekijä.

Toista olisi se, jos tuore The Open -voittaja Cameron Smith päättäisi vaihtaa PGA Tourin saudiliigaan, kuten huhuilaan.

Etsi luettavaa