Hyppää sisältöön

Henrik Stenson valitsi rahan – sai potkut Ryder Cup -kapteenin tehtävästä

Henrik Stensonin piti olla Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteeni vuoden 2023 haasteottelussa. KUVA: Getty Images

Euroopan Ryder Cup -kapteeni Henrik Stenson on saanut potkut kipparin tehtävästään. Syynä on mitä todennäköisimmin se, että ruotsalainen aikoo jatkaa peliuraansa LIV Golfissa.

Euroopan Ryder Cup -joukkue tiedotti tänään, että ruotsalainen Henrik Stenson ei vallitsevissa olosuhteissa voi toimia Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteenina.

Lyhyessä tiedotteessa ei perustelut tarkkaa syytä potkuille, mutta syyn voi kaikki arvata. Pohjoismaiden toistaiseksi ainoa major-voittaja jatkaa uraansa LIV Golfissa. Stenson ehti toimia kunniatehtävässä maaliskuusta lähtien.

”Henrikin henkilökohtaisiin seikkoihin liittyvien päätösten valossa on käynyt selväksi, että hän ei pysty täyttämään tiettyjä sopimusvelvoitteitaan Ryder Cup Europelle, joihin hän oli sitoutunut ennen kapteeniksi ilmoittamistaan tiistaina 15. maaliskuuta 2022, joten hänen ei ole mahdollista jatkaa kapteenin roolissa”, tiedotteessa luki.

Puheita Stensonin siirtymisestä LIV Golfiin alkoi levitä jo aiemmin tällä viikolla, kun ruotsalainen tähti ei kysyttäessä halunnut kertoa tarkemmin lähiaikojensa kilpailuohjelmaa.

Nyt näyttää todennäköiseltä, että Stenson on viivalla ensi viikolla pelattavassa LIV Golfin kolmannessa osakilpailussa.

Euroopan Ryder Cup -joukkue kertoi tiedotteessaan, että se pyrkii löytämään uuden kapteenin joukkueelle pikaisesti.

Lista pelaajista on lyhyt, sillä muut varteenotettavat ensikertalaiset pelaajat Ryder Cup -kapteenina, kuten Ian Poulter, Lee Westwood ja Sergio Garcia, ovat jo LIV Golfin riveissä. Todennäköistä on, että Eurooppa joutuu turvautumaan Italiassa syys-lokakuun vaihteessa 2023 pelattavassa haasteottelussa johonkin aiempina vuosina kipparina toimineeseen henkilöön, kuten Tanskan Thomas Bjørniin.

LIV Golf on Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n rahoittama kiertue, jota pidetään ihmisoikeusloukkauksista tunnetun maan pidetään urheilupesuoperaationa.

Etsi luettavaa