Hyppää sisältöön

Nyt mennään Vierumäellä lujaa – alittaako Ruuska 60 lyönnin haamurajan?

Lauri Ruuska pelaa hurjaa kierrosta Vierumäellä. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska on pelannut Vierumäki Finnish Challenge -kisan 12 ensimmäistä reikää yhdeksän alle parin.

Vierumäellä jännitetään parhaillaan sitä, pelaako suomalainen golfari ensimmäistä kertaa alle 60 lyönnillä kovatasoisessa ammattilaiskilpailussa.

Lauri Ruuskalla on tähän erinomaiset mahdollisuudet, sillä hänellä on kuusi reikää jäljellä ja haamurajan alittamiseksi riittäisi kolme birdieä loppuun.

Vierumäen Cooke-kentän par on tässä kisassa 71, sillä yhdeksännen reiän par on kisassa normaaliin viiden sijaan neljä.

Kymppireiältä aloittanut Ruuska pelasi etuysin kuusi alle parin tehtyään kuusi birdieä ja kolme paria. Päivän kymmenennelle reiälleen Ruuska taikoi eaglen, jota seurasi vielä birdie. Kolmannelle reiälle hän teki parin.

Ruuska johtaa kilpailua nyt lyönnin turvin ennen Skotlannin Jack McDonaldia. Skotti on jo kierroksensa pelannut. Hyvässä vauhdissa on myös Kristian Kulokorpi, joka on 15 reiän jälkeen tuloksessa seitsemän alle.

Ruuskalla on vielä monta birdie-reikää jäljelle, sillä tilastojen mukaan reiät 4–7 on pelattu tänään alle parin. Sen sijaan 8. ja 9. reikä ovat keskimäärin sujuneet hieman yli ihannetuloksen.

Ennen kilpailua antamassaan haastattelussa Ruuska toivoi, että kilpailua varten viheriöt saataisiin jollain ilveellä kovemmiksi.

”Parhaimmillaan tämä kenttä on silloin, kun viheriöt ovat kovia, joten toivoisin kilpailun johdon virittävän niihin lisää haastetta jyräämisen mahdollistamin keinoin”, Ruuska kertoi.

Hän oli myös luottavainen omaan peliinsä: ”Voittaminen on mielestäni täysin mahdollista. Jossain vaiheessa se tälläkin tasolla tulee.”

Kahdentoista reiän jälkeen Ruuskan tilanne ainakin näyttää erinomaiselta, ja jos se haamukierros sieltä tulee, niin tuskin parhaimmillaan kahdeksanneksi Challenge Tourilla tällä kaudella sijoittunutta Ruuskaa enää harmittaa, etteivät viheriöitä ehkäpä saatu riittävän napakoiksi…

Vierumäellä tulospalvelu päivittyy kolmen reiän välein. Linkin tulospalveluun löydät alta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa