Hyppää sisältöön

Näin Castrénin ja Salasin kaksinkamppailu eteni – katso myös videokooste ratkaisuottelusta

Matilda Castrénin bunkkerilyönti 18. reiällä oli lähes yhtä häikäisevä kuin hänen puttinsa. Par riitti 1/0-voittoon Lizette Salasista.

Etkö katsonut eilen Solheim Cupia suorana? Tästä jutussa kerromme Matilda Castrénin ja Lizette Salasin välisen ottelun ratkaisuhetket ja jutun lopuss löytyy myös videokooste kamppailu ratkaisuhetkistä.

Matilda Castrénin ja Lizette Salasin välinen ottelu muodostui lopulta ratkaisevaksi Solheim Cupin voiton kannalta.

Viidettä kertaa Yhdysvaltoja edustanut Salas ei ollut aiemmin hävinnyt Solheim Cupin kaksinpeliä. Castrén, kuten hyvin tiedämme, pelasi ensimmäistä kertaa haasteottelussa.

Ottelu päättyi lopulta 15–13 Euroopalle, ja lopussa myös viimeisessä ryhmässä pelannut Emily Kristine Pedersen oli tärkeässä roolissa. Hän onnistui pitämään pintansa Danielle Kangia vastaan, kun muut eurooppalaiset sulivat hänen edellään.

Mikäli ottelu olisi ollut tasaisempi, Castrénin voittoputti olisi varmasti ollut paljon jännittävämpi.

Castrén ei ollut häviöllä ottelun aikana

Castrén oli ottelussa parempi osapuoli. Hän ei ollut kertaakaan tappiolla. 

26-vuotias suomalainen voitti avausreiän parilla, mutta Salas tuli tasoihin heti kakkosella tehtyään birdien.

Seuraavan kerran Matilda siirtyi johtoon viidennellä reiällä, mutta jälleen Salas tuli tasoihin heti seuraavalla väylällä.


Aiheesta lisää:


Seuraavan kerran väripohja Matildan nimen alla muuttui siniseksi johtoaseman merkiksi, kun hän iski kahdeksannelle reiälle birdien. 11. reiän birdien jälkeen eroa oli  jo kaksi lyöntiä, mutta Salas voitti reiät 12 ja 13 (par ja birdie) tasaten jälkeen ottelun.

14. reiän kaksikko tasasi, mutta Matilda meni jälleen johtoon tehtyään 15. reiälle upean birdien. Ja ihan yhtä tärkeä oli Matildan 16. reiän birdie-säkitys vajaasta viidestä metristä, kun Salas pääsi puttaamaan omaan birdieään reilusta metristä. Sen hän myös upotti.

Kun 17. reikä tasattiin, ottelu huipentui Castrénin viimeisen reiän lähipelitaituruuteen. Päätösreiällä Castrén ensin taikoi pallon viheriöbunkkerin etulipan edestä vaikealta makuulta vajaaseen neljään metriin, josta hän upotti parin kylmänviileästi reikään.

Salas oli lyöty. Yhdysvallat oli lyöty.

Katso videokooste Matildan ja Salasin ottelusta: 

Matilda toi Euroopalle kolme pistettä

Matilda Castrén oli yksi Euroopan joukkueen parhaista pistenaisista. Häntä enemmän pisteitä ottelussa keräsi ainoastaan Irlannin Leona Maguire (4,5 pistettä), joka oli tuomassa lähes joka kolmatta Euroopan pistettä ottelussa.

Matildan tapaan Maguire oli tulokas Solheim Cupissa, mutta tätä ei näkynyt kummassakaan tapauksessa kentällä vaan ainoastaan papereilla.

Maguire oli myös ainoa eurooppalainen, jonka kapteeni Catriona Matthew laittoi pelaamaan kaikki viisi ottelua.

 • Leona Maguire: 4,5 pistettä (5 ottelua)
 • Matilda Castrén 3 pistettä (4)
 • Emily Kristine Pedersen 3 pistettä (4)
 • Mel Reid: 2,5 pistettä (4)
 • Anna Nordqvist: 2,5 pistettä (4)
 • Charley Hull: 2 pistettä (4)
 • Celine Boutier: 1,5 pistettä (3)
 • Georgia Hall: 1,5 pistettä (4)
 • Nanna Koerstz Madsen: 1,5 pistettä (3)
 • Madelene Sagström: 1 piste (3)
 • Carlota Ciganda: 1 piste (3)
 • Sophia Popov: 0 pistettä (3)

Etsi luettavaa