Hyppää sisältöön

Suomi aloitti hyvin, mutta hyytyi takaysillä

Katri Bakker pelasi avauskierroksen Abu Dhabi Golf Clubilla tulokseen 75 lyöntiä. KUVA: GETTY IMAGES

Naisten MM-joukkuekilpailut käynnistyivät Suomelta alavireisesti. Suomi jakaa avauskierroksen jälkeen 28:ta sijaa.

Hyvä alku ei riittänyt Suomen naisten joukkueelle tänään alkaneissa MM-joukkuekilpailuissa. 10. tiiltä avauskierrokselle startanneet suomalaiset pelasivat ensimmäiset yhdeksän reikää mallikkaasti, kun Henni MustosenEmilia Väistön ja Katri Bakkerin tuloskortteihin kirjattiin 35 lyöntiä.

Sen sijaan kierroksen toinen puolikas oli kaikille vaikeampi. Mustonen pelasi sen 38 lyönnillä, kun Bakker ja Väistö löivät 40 kertaa. Tuplabogiin kierrokseen päättäneen Mustosen tulos oli 73 (+1). Väistön ja Bakkerin oli tyytyminen tulokseen 75 (+3).

Kun joukkueen tulokseen lasketaan kahden parhaan pelaajan tulos, on Suomi avauspäivän jälkeen yhteistuloksessa neljä yli parin.

”Kierros lähti hyvin porteista liikkeelle. Säästyttiin vaikeuksilta ja oli tosi hyvää tekemistä. Loppukierroksesta jäi hampaankoloon, mutta koitetaan saada se huomiseen mennessä karisteltua pois”, harmitteli Mustonen.

Väistö oli tyytyväinen keskiviikon puttipeliinsä, mutta haasteita oli Abu Dhabi Golf Clubin väylien reuna-alueilla.

”Oli ongelmia raffista lähestyttäessä. Bermuda-raffi tuotti hankaluuksia. Sitä tuossa kierroksen jälkeen treenattiin, että se sujuisi huomenna paremmin”, Väistö tuumasi.

Bakker ruoti kierrostaan tiukan analyyttisesti.

”Kierros alkoi hyvin. Sain paljon birdie-paikkoja ja putit upposivat. Mutta avausten kanssa oli liikaa ongelmia, kun päädyin bunkkereihin ja raffiin. Sieltä tuli isoja lukuja liikaa”, Bakker pohti.

Parhaiten Espirito Santo Trophy -turnauksen käynnisti hallitseva Euroopan mestari Espanja. He ovat avauspäivän jälkeen tuloksessa -7. Suomella on eroa kärkeen 11, kymmenen parhaan joukkoon 6 ja kahdenkymmenen parhaan joukkoon 4 lyöntiä eroa.

Ennakkosuosikeista Yhdysvallat ja Ruotsi jakavat kymmenettä sijaa tuloksella kaksi alle parin. Kaikki Ruotsin pelaajat pelasivat tänään tuloksen 71, mukaan lukien maailmanlistan kärkinainen Ingrid Lindblad.

Kilpailuun pääsi mukaan 36 maata.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa