Hyppää sisältöön

Välimäki ja Samooja onnistuivat aamuvuorossa – hiekkamyrsky keskeytti Pulkkasen kierroksen

Sami Välimäki aloitti Qatar Mastersin erinomaisesti. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja ja Sami Välimäki pääsivät pelaamaan hyvissä olosuhteissa ja käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Qatarissa tuuli nousi iltapäivällä ja kierros keskeytyi joksikin aikaa.

Kalle Samooja ja Sami Välimäki aloittivat erinomaisesti tänään käynnistyneen Qatar Mastersin. Aamuvuorossa pelanneet suomalaiset kiersivät Doha Golf Clubin kentän tulokseen 67 (-5), mikä riittää tässä vaiheessa päivää jaettuun seitsemänteen sijaan.

Eroa kärkeen on kaksi lyöntiä.

Kilpailun kolmas suomalainen Tapio Pulkkanen ehti pelata vain neljä reikää loppuun, ennen kuin kilpailu jouduttiin keskeyttämään. Syynä ei ollut ukkonen vaan hiekkamyrsky, joka teki pelaamisesta mahdotonta.

Pelejä päästiin jatkamaan klo 13.45 Suomen aikaa, jonka jälkeen Pulkkanen ehti pelata neljä reikää lisää, kunnes oli sitten sen ukkosen vuoro keskeyttää kisa.

Suomalaisilla on kilpailussa suuret panokset. Pulkkaselle kilpailu on viimeinen mahdollisuus nousta 116 parhaan joukkoon, millä hän uusisi paikan kiertueella. Hän on nyt tuloksessa par ja jaetulla 57. sijalla, minkä lisäksi kymppireiältä startanneella Pulkkasella startanneella on 18. reiälle hyvä birdie-paikka.

Samoojan pitäisi nousta pistelistalla parisenkymmentä pykälää, jotta paikka aukeaisi Etelä-Afrikassa pelattavassa Nedbank Challengessä. Se on kiertueen toiseksi viimeinen kilpailu.

Välimäki puoestaan mielii nousua niiden kymmenen pelaajan joukkoon, jotka kauden päätteeksi saavat paikan PGA Tourille. Ennen Qatarin kisaa hänellä on eroa hieman yli 300 pistettä Marcel Siemiin, jolla on tämänhetkisen tilanteen mukaan viimeinen kiinnitys paikkaan PGA Tourilla. Kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa Välimäeltä edellytetään erinomaisia sijoituksia tai yhtä voittoa.

Qatarissa Välimäki onnistui torstaina erinomaisesti, sillä hän pelasi bogittoman kierroksen viidellä birdiellä höystettynä.

Samooja teki yhden birdien enemmän kuin Välimäki, mutta vastaavasti myös yhden bogin.

”Hyvä nykäisy tähän aamuun. Erikoinen päivä. Herätys oli klo 3.30 ja nyt odotellaan lounasta”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

”Tuuli näyttää nousevan iltapäivään, joten kasteenpoistovuoro taisi olla ihan hyvä. Peli oli kohtuu ”stediä” koko päivän. Etuysillä olisi ollut muutama sauma, mutta takaysillä sain hyvin putteja sisään.”

Kilpailua johtavat Skotlannin Scott Jamiesson ja Uuden-Seelannin Daniel Hillier, jotka pelasivat tuloksen 65 (-7).

Tulospalvelu

Etsi luettavaa