Hyppää sisältöön

Kansainvälinen ranking: Kaksi suomalaista golfkenttää Manner-Euroopan 100 parhaan joukossa – teimme vertailun kahden johtavan listauksen välillä

Ahvenanmaalla sijaitseva ÅGK:n Slottsbanan ja hämeenlinnalainen Linna Golf ovat tuoreen listauksen perusteella Suomen kaksi parasta golfkenttää.

Top 100 Golf Courses julkaisi viime viikolla tuoreen listauksen Manner-Euroopan parhaista golfkentistä. Vertasimme sitä Golf Worldin vastaavaan.

Linna Golf on Suomen ykköskenttä. Näin on asian laita, jos uskoo tuoretta rankingia, jossa listattiin Manner-Euroopan sata parasta golfkenttä.

Listauksen takana on Top 100 Golf Courses -sivusto, joka tekee erilaisia kenttälistauksia samaan tapaan kuin Golf World -lehti. Viime viikolla se julkisti päivitetyn rankingin juuri Manner-Euroopan parhaista golfkentistä.

Linna Golfin lisäksi sadan parhaan joukkon pääsi toinenkin suomalainen golfkenttä: ÅGK:n Slottsbanan. Mutta kumpi suomalaisista golfkentistä on sivuston asiantuntijoiden mukaan parempi?

Vastaus on Linna Golf, jonka sijoitus listalla on 65:s, kun Slottsbananin se noteeraa Manner-Euroopan 74. parhaaksi golfkentäksi.

Golf World ei ollut yhtään hövelimpi suomalaisia golfkenttiä kohtaan omassa listauksessaan, jonka se julkaisi viime joulukuussa. Myös tälle listalle mahtui Suomesta kaksi golfkenttää. Sen mukaan Suomen ykkönen on Kytäjä Golf (90:s). Linna Golfin sijoitus listalla on 94:s.

Viime viikolla uutisoimme, kun Golf World listasi viime viikolla Manner-Euroopan sata parasta väylää. Tälle listalle mahtui hienosti neljä väylää neljältä eri kentältä Suomesta.

Ranskalaiset ja hollantilaiset kentät kärjessä

Lofoten Links mahtuu on Manner-Euroopan parhaita golfkenttiä sekä Golf Worldin että Top 100 Golf Courses -listauksen mukaan. KUVA: LOFOTEN LINKS

Molemman rankingin asiantuntijat ovat varsin yhtä mieltä siitä, mitkä ovat Manner-Euroopan parhaat kentät, kun kyse on kärkipään edustajista.

Sekä Golf World että Top 100 Golf Courses arvostavat ranskalaisia golfkenttiä. Morfontaine nousee molemmilla listoilla ykköseksi. Yhteensä 20 parhaan golfkentän joukossa on molemmilla listoilla peräti kuusi ranskalaista kenttää eli lähes joka kolmas.

Myös hollantilaiset golfkentät keräävät arvostusta asiantuntijoilta, kun puhutaan ihan terävimmästä kärjestä. Top 100 Golf Coursesin listalla top 3:ssa ja Golf Worldin listalla top 4:ssä on kaksi kenttää tulppaanien maasta.

Vaikka Ranska ja Hollanti ovat suomalaisille golfmatkailijoille melko tuntemattomia golfkohteita, Golf Worldin listalla seitsemän kenttää kymmenestä parhaasta sijaitsee joko Ranskassa tai Hollannissa. Pitäisikö siis näitä maita ruveta katselemaan sillä silmällä seuraavaa golfkohdetta etsiessä? Ehkäpä…

Myös Norjassa sijaitsevan Lofoten Linksin molemmat julkaisut arvioivat Manner-Euroopan parhaiden joukkoon, samoin kuin Espanjassa sijaitsevan Valderraman.

Ruotsalaisia golfkenttä Top 100 Golf Coursesin 20 parhaan listalle mahtui kaksi ja Golf Worldin listalle yksi. Yksi ruotsalaiskenttä jakoi asiantuntijoiden ajatuksia: Gotlannissa sijaitseva Visby Golfklubb oli Top 100 Golf Coursesin listalla sijalla 17, kun Golf World arvioi golfkentän vasta 80:nneksi parhaaksi. Golf Worldin arvioitsijoiden mieleen on enemmän Falsterbon kenttä. Sen sijoitus listalla on 19:s.

Alta löydät kummankin listauksen 20 parasta golfkenttää. Suluissa on kyseisen golfkentän sijoitus kilpailevassa rankingissa. Kuten voidaan huomata, Ranskassa sijaitsevan Golf du Medocin Châteaux-kenttä on ainoa 20 parhaan kentän joukossa, joka löytyy vain toisen tahon listauksesta.

Suomalaisittain iloa aiheuttaa se, että Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema Pärnu Bay Golf Links mahtuu Golf Worldin listalla upeasti 20 parhaan golfkentän joukkoon.

Top 20 -golfkentät Manner-Euroopassa

SijoitusTop 100 Golf Coursen rankingGolf Worldin ranking
1.Morfontaine, Ranska (1.)Morfontaine, Ranska (1.)
2.Royal Hague, Hollanti (4.)Utrecht de Pan, Hollanti (3.)
3.Utrecht de Pan, Hollanti (2.)Fontainebleau, Ranska (8.)
4.Lofoten Links, Norja (6.)Royal Hague, Hollanti (2.)
5.Valderrama, Espanja (5.)Valderrama, Espanja (5.)
6.Les Bordes, New-kenttä, Ranska (8.)Lofoten Links, Norja (4.)
7.Chantilly, Vineuil-kenttä, Ranska (7.)Chantilly, Vineuil-kenttä, Ranska (7.)
8.Fontainebleau, Ranska (8.)Les Bordes, New-kenttä, Ranska (6.)
9.Real Sotogrande, Espanja (21.)Kennemer, Hollanti (15.)
10.Hamburger Falkenstein, Saksa (14.)Les Bordes, Old-kenttä, Ranska (16.)
11.El Saler, Espanja (13.)Monte Rei, North-kenttä, Portugali (12.)
12.Monte Rei, North-kenttä, Portugali (11.)Troia, Portugali (29.)
13.Camiral, Stadium-kenttä, Espanja (17.)El Saler, Espanja (11.)
14.Saint Germain, Grand Parcours -kenttä, Ranska (20.)Hamburger Falkenstein, Saksa (10.)
15.Kennemer, Hollanti (9.)West Cliffs, Portugali (19.)
16.Les Bordes, Old-kenttä, Ranska (10.)Pärnu Bay, Viro (52.)
17.Visby Golfklubb, Ruotsi (80.)Camiral, Stadium-kenttä, Espanja (13.)
18.Budersand, Saksa (34.)Golf du Medoc, Châteaux-kenttä, Ranska (-)
19.West Cliffs, Portugali (15.)Falsterbo, Ruotsi (25.)
20.Bro Hof Slott, Stadium-kenttä, Ruotsi (23.)Saint Germain Grand Parcours, Ranska (14.)

Etsi luettavaa