Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla vahva loppukiri Dubaissa – hole-in-one ja BMW jäivät saamatta

Kalle Samooja pelasi avauspäivän loistavasti Dubai Desert Classicista. (KUVA: GETTY IMAGES)

Collin Morikawa ja Kalle Samooja (-4) jakoivat kierroksensa päätyttyä kolmatta sijaa vain lyönnin päässä kärjestä Dubai Desert Classicissa.

Samoojan ote Majlis Courseen on vahva. Edelliskaudella neljänneksi Lähi-idän perinteikkäimmässä kisassa sijoittunut turkulainen sai torstain vauhdin päälle sisääntulossa, jonka aikana hän teki viisi birdietä ja bogin (17. reiällä).

Väyläosumia kertyi vaatimaton määrä 7/14. Samoojalla avaukset ja lähestymiset hakivat etenkin alkuvaiheilla oikealle kohteista.

”Ei se kauhean kaunista tänään ollut. Pari isoa harhalaukausta tiiltä, mutta pääsin jatkamaan hyvin aavikolta. Raudat olivat aika ”off”, mutta pari hyvää napsua sinne mahtui, jotka sitten sain käytettyä hyväksi, hän ynnäsi tiedotteessaan.

Yhteistulos 68,-4 jättää hänet aamupäivän pelien jälkeen vain lyönnin päähän espanjalaisduosta Sergio Garcia ja Pablo Larrazabal.

Tarkkoja lähestymisiä takaysillä

Toisen yhdeksikön ensimmäinen birdie (10.) tuli kauas väylän oikealle puolelle päätyneen avauksen jälkeen.

Väylillä 11-15 turkulainen nakutti kolmasti lähestymisensä lähietäisyyksille ja upotti birdieputit.

Helpoin näistä maistui tuloksen osalta myös karvaimmalta. 15:n avaus reilun 170 metrin matkalta päätyi reiän vieritse vain 60 sentin päähän. Täysosuma olisi tuonut BMW M8 -auton

”Olisi kyllä maistunut”, Samooja naurahti.

17:lla lähestyminen keskeltä väylää päätyi 120 metrin matkalta 20 metriä oikealle, josta syntyi päivän toinen bogi.

Kierros päättyi rutiininomaiseen birdieen par-viitosella, jolla Samooja 220 metrin päästä siirsi toisen lyönnin vesiesteen yli 18 metrin päähän lipusta.Torstain kierros oli Samoojan 13. Emirates Golf Clubilla.

Kolmessa aiemmassa Dubai Desert Classicissa sijoitukset ovat olleet 16:s, 27:s ja neljäs, kierroskeskiarvo painui reilulla kymmenyksellä 70:n alle.

Tapio Pulkkanen kulki koko kierroksen leimallisesti etenkin avauksissa väylän vasemman puolta karheikoissa. Lopputulos 80,+8 jätti hänet aamupäivän pelaajista viimeiseksi yhdessä Colin Montgomerien kanssa.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät Dubai Desert Classicin kaikki neljä päivää suorina. Torstaina ja perjantaina lähestysajat ovat klo 9.30-16.

Tulospalvelu

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelusta. Klikkaa palveluun >>

Etsi luettavaa