Tapio Pulkkaselle kauden paras sijoitus – Adrian Meronk Andalucian mestari Sotograndessa

Adrian Meronk on antanut Puolan golfille kasvot pääkiertueella. Neljä ykköstilaa 16 viimeisen kuukauden jaksoon on enemmän kuin kenelläkään muulla. Kuva:GETTY IMAGES

Adrian Meronk pelasi viimeiset 13 reikää kahdeksan alle parin, ja saavutti uransa neljännen voiton pääkiertueella. Tapio Pulkkasen 13:s sija oli kauden paras.

Tapio Pulkkanen (69-71-68-71,-9) pelasi myös neljännen kierroksen alle parin Real Club de Golf Sotogranden kentällä. Sijaluku putosi kuitenkin lauantaista kolmella, eikä täysin mahdollista vahvan kategorian varmistusta kauden 2024 kiertueelle tullut.

Tapio Pulkkanen tarvitsee Qatarin kilpailusta ison onnistumisen välttääkseen pääkiertueen karsinnat. KUVA:GETTY IMAGES

”Lyöminen oli hyvää, mutta paikkoja en käyttänyt riittävän tehokkaasti hyödyksi. Viikko oli kuitenkin hyvä, vaikkei huippuonnistumista tullutkaan. Oikealla polulla ollaan”, Pulkkanen luonnehti neljän päivän esitystään Sotograndessa.

Sunnuntaina mahdollisuudet nousuun menivät pitkälti ulosmenon kolmeen bogiin. Edellisinä kolmena päivänä par-viitoset yhteensä 11 alle pelannut Hattu-Tapio onnistui sunnuntaina tekemään birdien vain yhdellä neljästä pitkästä väylästä.

Kategorian kymmenen varmistaminen jo ennen seuraavan viikon viimeistä, Qatarissa järjestettävää kisaa olisi vaatinut viisi lyöntiä paremman tuloksen 66.

Andalucia Mastersissa tämän tuloksen (66,-6) teki sunnuntaina USA:n Chase Hanna, jonka jaettu viides tila sinkautti hänet sijalle 105:s. Hanna varmisti käytännössä paikkansa vuodelle 2024. Tämä näkyy myös hänen haastattelussaan.

Vielä kovempi oli Matti Scmidin nousu ja tapa varmistaa työpaikka. Hän oli ennen kisaa 154:s, toisen sijan tuloksena nimi löytyy ennen Qatarin taisto sijalta 70.

Kuudes sija Qatarissa riittää vahvaan kategoriaan

Pulkkanen jakoi sijaa 13:s, jolla hän teki 11 sijan nousun listalla (140.)

• Pulkkasella on nyt DP World Tourin pisteitä 314,8.
  • viimeisen pelaajan (116.) joka tällä hetkellä on kortissa kiinni, pistemäärä on 427,9
  • oletettavaa on, että Qatarin kisan jälkeen raja on 466-475 pistettä
  • Pulkkaselle riittää lähes varmasti kuudes tila Qatarista, jollei sitä ole jakamassa muita pelaajia

Adrian Meronk: ”Tämä oli suuri helpotus”

Kilpailun voittajaksi nousi kuin tyhjästä Puolan Adrian Meronk.

Tehtyään neljännen kierroksen alkuvaiheilla kaksi bogia, oli Ryder Cup -joukkueesta makutuomiolla pudonnut Meronk seitsemän lyöntiä Saksan Matti Schmidia jäljessä.

Meronkin kiri käynnistyi kuudennella, jossa hän teki eaglen (par-5, toisen eaglen yhdeksännellä, joka on par-nelonen.

Usko voittoon palautui, sisääntuloon Meronk takoi neljä birdieä, ja voitti viimeisessä ryhmässä loppureiíllä hieman haparoineen saksalaisen yhdellä lyönnillä.

”Tunnen oloni helpottuneeksi. Tämä voitto merkitsee minulle todella paljon. En pelannut ensimmäisillä kierroksilla mitenkään erikoisesti. Tuulen ja kelin vaihtuminen vaikeuttivat ”, St Andrewsin kisan jälkeen sairastellut Meronk kertoi.

”Isäni oli tällä viikolla mukana, se auttoi merkittävästi. Pyrin pysymään positiivisena”, Meronk myhäili TV-haastattelussa.

Adrian Meronk putosi Ryder Cup -joukkueesta, vaikka hän oli voittanut kymmenen kuukauden jaksoon isot DP Word Tourin kisat Irlannissa, Australiassa, sekä Italiassa, vieläpä Ryder Cup -kentällä.

Andalucia Mastersin ykköstila oli neljäs vajaan 16 kuukauden jaksoon.