Hyppää sisältöön

Kajaanin Golf velkasaneeraukseen – golftoiminta jatkuu normaalisti

Kajaanin Golf on pysähtymisen ja pelaamisen arvoinen kenttä kaiken tasoisille golfareille.

Kenttärankingissa Suomen toiseksi kehittyneimmäksi golfkeskukseksi valitun Kajaanin Golfin pääomistaja Kainuunportti Oy on päässyt hakemaansa velkasaneeraukseen. Tämä varmistaa liiketoiminnan jatkumisen, sekä golfaamisen myös alkavalla kaudella.

Kajaanissa on golfin osalta eletty läpi talven epävarmoissa ja odottavissa tunnelmissa.

Vuonna 1989 perustettu Kajaanin Golf Oy, joka edellisvuonna vaihtoi nimekseen Kainuunportti Oy, haki joulukuun alussa pääsyä saneerausmenettelyyn.

Näkymä Kajaanin Golfin ykköstiiltä kertoo positiivisella tavalla, että kenttä on yli 30 vuoden aikana kehittynyt luonnollisella tavalla osaksi maisemaa. KUVA:TEEMU TYRY

Saneerausohjelman avulla hakijan, tässä tapauksessa Kainuunportti Oy:n, maksukyvyttömyys pyritään poistamaan tervehdyttämisohjelman avulla. 

Myönteinen päätös tuli Oulun käräjäoikeudesta vasta huhtikuun 8. päivänä, neljä kuukautta hakemuksen jättämisen jäkeen.

Syynä ei suinkaan ollut oikeuslaitoksen ruuhka, vaan yhden velkojan vastustus menettelyä kohtaan.

Reijo Riihimäki

”Pääsimme tämän velkojan kanssa lopulta yhteisymmärrykseen siitä, miten projekti parhaiten etenee. Kainuunportin toiminta jatkuu ja saneerausmenettely käynnistyy”, taustoittaa yrityksen hallituksen jäsen Reijo ”Retsi” Riihimäki.

Kainuunportti Oy:n osakekannasta yli 90 prosenttia on Paltamo Golf Oy:n omistuksessa. Riihimäki on Paltamo Golfin sekä jo 1990-luvulla perustamansa Hattula Golfin suurin omistaja.

Korona ajoi hotellitoiminnan ongelmiin

Kainuunportti Oy on vuokrannut käyttöönsä golfkentän vierestä mittavan kiinteistön, jossa se pyörittää jo aiemmin toiminnassa ollutta hotellia ja ravintolatoimintaa.

Kainuun Portin hotellin huoneen ikkunasta otettu kuva tarjoaa näkymän ykkösen väylän lisäksi rangelle ja puttiviheriölle: KUVA: TEEMU TYRY

Liiketoimintaa on laajennettu myös muille toimialoille, kiinteistön yhteydessä palveluina ovat muun muassa miehittämätön bensa-asema, kuntosali sekä golfsimulaattori.

”Taloudelliset haasteemme johtuvat pitkälti koronan aiheuttamista liiketoiminnan keskeytyksistä kiinteistössä, mittavista investoinneista sen palveluiden nykyaikaistamiseen, sekä epäonnistuneista rekrytoinneista”, Riihimäki määrittää.

”Kuten Kenttäranking kertoo, golfkeskus palveluineen on kehittynyt parempaan suuntaan, ja saa ansaitsemiaan kehuja omilta sekä vierailta.”

Lue myös: Kajaanin Golfista jää hyvä maku

Kenttä on talvehtinut loistavasti

Keskon kauppiasyrittäjänä mittavan ja menestyksekkään uran tehnyt Riihimäki nostaa saneerausmenettelyyn ajautumisesta kätensä pystyyn virheen merkiksi.

”Olen toimintaa johtanut ja tehnyt suuret päätökset, joten peiliin on katsottava. Saneerausmenettely on minulle uusi kokemus, mutta kyllä meillä on vahvaa uskoa tähän etenemismaliin, sekä liiketoiminnnan kääntymiseksi positiiviseksi.”

Riihimäki on yritystensä kautta myös yksi Kainuunportti Oy:n velkojista.

”Kainuunportin hotellin, ravintolan ja muiden palveluiden osalta toiminta jatkuu normaalisti.”

Lunta Kainuussa, on ollut talven aikana tavanomaistakin runsaammin.

Maakunnan kuuluisin golfari, Paltamon kentän tahtiin hengittävä Markku ”Näppis” Leinonen raportoi torstaina lumipeitteen paksuudeksi edelleen 70 senttiä.

”Kajaanin kenttämestari Jarmo Saajanne on raportoinut kentän talvehtineen runsaasta lumesta johtuen loistavasti. Paltamossa on sama tilanne”, Riihimäki iloitsee.

Kolmea kenttää hallitsevan Riihimäen toimenpidelistalla on Kajaanissa ja Paltamossa uusien etujen luominen jäsenille sekä pelioikeuksien haltjoille.

Pekka Sivulan suunnittelema kenttä avattiin kaudella 1991. KUVA: TEEMU TYRY

”Golfin ja Kajaanin talousalueen elinvoimaisuuden kannalta Kajaanin Golfin ja Kainuunportin toiminnan jatkuminen ja kehittäminen ovat merkittäviä asioita. Tuntuu hyvältä päästä näyttämään, kuinka perinteikkään golfyhteisön kenttä ja palvelut kehittyvät myös tulevien kausien aikana”, Reijo Riihimäki lähettää tervetulotoivotuksen golfareille.

Kajaanin Golf

Etsi luettavaa