Hyppää sisältöön

Näin monta suomalaista golfkenttää mahtuu Manner-Euroopan sadan parhaan listalle

Kytäjä Golfin South East -kentän takaysi kulkee Kytäjärven rantamaisemissa. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Golf World -lehti on jälleen listannut Manner-Euroopan parhaat golfkentät. Listalle mahtuu kolme suomalaista golfkenttää.

Kytäjä Golfin South East on Suomen paras golfkenttä. Ainakin jos on uskominen Golf World -lehden tuoretta listausta, jossa rankattiin Manner-Euroopan sata parasta golfkenttää.

Sadan parhaan listalla Kytäjä Golf sijoittui 90:nneksi yhteispisteillä 67. Vertailun vuoksi listaykkönen Morfontainen Grand Parcours Ranskassa sai 89 pistettä.

”Suomen ykkönen tarjoaa kierroksen tyypillisessä suomalaisessa luonnossa, jossa on järviä ja metsää. Kanadalainen Thomas McBroom on tehnyt hienoa työtä tuodessaan esiin parhaat puolet houkuttelevasta golfkankaasta”, lehti maalaili arvioissaan.

Listalle pääsi kaksi muutakin golfkenttää: Linna Golf ja ÅGK:n Slottsbanan. Hämeenlinnassa sijaitseva Linna Golf sijoittui 96:nneksi ja ahvenanmaalainen Slottsbanan 98:nneksi. Pisteitä kentille herui yhteensä 65.

Linna Golf on australialaisen Tim Lobbin käsialaa ja uuteen kukoistukseen nousseen Slottsbananin remontin suunnitteli tanskalainen Philip Spogard. Slottsbanan nousi joka toinen vuosi julkaistavalle listalle nyt ensimmäistä kertaa.

Listalle mahtui myös suomalaisen kenttäsuunnittelijan luomuksia, nimittäin Lassi Pekka Tilanderin. Puolassa sijaitseva Sand Valley oli listalla 69:s. Virossa sijaitseva Pärnu Bay links mahtui upeasti listalla 20 parhaan joukkoon olleen 19:s.

Se oli yllättäen jopa korkeammalle kuin yksikään ruotsalainen kenttä, joita sadan listalle mahtui yhdeksän. Parhaaksi ruotsalaiskentäksi Golf World arvioi Skånessa sijaitsevan Falsterbon, jonka sijoitus oli 21:s. Bro Hof Slottin Stadium -kentän sijoitus oli 25:s. Visby Golfklubb oli 41:s.

Paras pohjoismaalainen golfkenttä on Norjassa sijaitseva Lofoten Links, joka oli upeasti viides. Kenttä tuli muuten eilen sattumalta mukaan myös Trackman-simulaattorikenttien joukkoon.

Tässä kärkiviisikko:

  1. Morfontaine (Grand Parcours), Ranska
  2. Utrecht De Pan, Hollanti
  3. Fontainebleau, Ranska
  4. Royal Hague, Hollanti
  5. Lofoten Links, Norja

Golf Worldin top 100 -lista

Etsi luettavaa