Hyppää sisältöön

Kajaanin Golfista jää hyvä maku – mainio kenttä kaupungin kyljessä

Ensivaikutelma kentästä on tärkeä. Ensimmäiseltä tiiauspaikalta avautuu kutsuva näkymä

Ensimmäinen näkymä kentälle saa suun messingille. Pelin jälkeen löytyy monta syytä pelata yhdeksänreikäinen hetmiten uudestaan.

Kainuuseen, Kajaanin talousalueelle alettiin 80-luvun lopulla golfhuumassa rakentaa kolmea kenttää. 

Paltamo ja Katinkulta syntyivät pitkälti turismin ja golfmatkailun kehittämisen pohjalta, mutta kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitseva Kajaanin Golf on paikallisten kenttä, jonne Kainuussa matkailevan kannattaa jo keskeisen sijainninkin vuoksi poiketa.

Viitostien varrelta poikettaessa tielle näkyvä hotellin seinä ei varsinaisesti houkuttele jarruttamaan, mutta kääntymisen jälkeen tilavalta pihalta avautuva näkymä kentälle puhuttelee varmasti.

Maantien halkomisen jälkeen maisema kentälle on kaunis, hapekas ja pelaamisen osalta kutsuva.

Uusi omistaja Reijo ”Retsi” Riihimäki on siirtänyt caddiemasterin toimiston hotellin vastaanoton yhteyteen, joka tuo ravintola-kahvilan, pro-shopin, sosiaaliset tilat ja jopa kuntosalin kentälle mielivän palveluiksi.

Viheriöiden muodot ja kallistukset ovat kohdillaan

Ensimmäinen väylä, tiiltä hieman alaslyötävä par-nelonen leveälle väylälle sopisi minkä tahansa tasokkaan puistokentän reikävalikoimaan. Lähestyminen lyödään kentän läpi useaan otteeseen kulkevan Syväojan yli. Siltojen vankkarakenteiset hirsikaiteet miellyttävät kaupunkilaispojan silmää.

Teemu Tyry

Kentän on suunnitellut Pekka Sivula, jonka kentät tunnetaan suurista, usein tasaisista viheiöistään. Ykkösen viheriö herättääkin positiivista huomiota muodollaan sekä pintojen muotoiluilla.

Kolme seuraavaa väylää kulkevat peltoalueella, jolla on kuitenkin riittävästi muotoja. Väylät ja viheriöt ovat erinomaisessa kunnossa. Kentällä on hyvin tilaa, ja toisella puolella väylien ulkopuolellakin.  

Kentän rajoja tulee vastaan usealla väylällä naapuritontin vuoksi, ahtauden tunnetta ei kuitenkaan synny edes hieman levottomammalle svingaajalle. 

Tontin muodonkin vuoksi doglegejä on yhdeksänreikäiselle runsaasti, peräti neljä. 

Kuudes, kentän ainoa par-viitonen on käytännössä ainoa sokkolyönti, mutta tilava sellainen. Korkeuserot kentän alku- ja loppupäässä avaavat kiehtovia maisemia ja lisäävät tilan tunnetta

Kajaanin Golfin hoidossa on onnistuttu erinomaista paremmin. Luonteeltaan ja viimeistelyltään se menee hyvin viimeisteltyjen maalaiskenttien sarjaan.

Vierailun aikana kaikki tapaamani pelaajat olivat paikallisia, jotka kilvan kehuivat kotikenttänsä henkeä ja sijaintia.

Tätäkin taustaa vasten kentän rakentaminen Kajaanin kylkeen on kuntalaisten kannalta merkittävä asia, joka tuo tunnelmaan aina kaivattua paikallisuuden tunnetta.

Yhdeksännen viheriölle ylämäkeen lähestyminen antaa mahdollisuuden loistaa kierroksen päätteeksi

Yhdeksännen viheriölle ylämäkeen lähestyminen antaa mahdollisuuden loistaa kierroksen päätteeksi

Teemu Tyry

Helteisenä kesänä pelaajille on käyty talon puolesta autolla tarjoamassa kivennäisvettä ennaltaehkäisenä ja virkistävänä huoltotoimenpiteenä.

Keskeinen sijainti avaa mahdollisuuksia

Vieraspelaajien määrä on ollut hyvässä kasvussa ja kenttä kovalla käytöllä koronan vauhdittama. Paltamoon, Katinkultaan tai Ouluun matkaaville Kajaanin Golf on todella suositeltava pysähdys- ja pelikohde.

Kuluvalla kaudella Kajaaniin voi suunnata paitsi pelaamaan omaan tahtiin, myös kilpailemaan.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna perättäisinä päivinä (27.-28.8.)  pelataan Cleveland Scramble Open sekä Sandels Open.

Hotelli Kainuun Portin julkisivu on ottanut kolhuja vuosikymmenten varrella, mutta sisältä se on uusittu lähes täydellisesti nykyajan tarpeita vastaavaksi huoneita myöten. Luksusta täältä on turha etsiä, mutta tilava aula ja monipuoliset palvelut ovat varsin toimivia.

Hotellihuoneista avautuva näkymä kentälle, etenkin ykkösen siistille väylälle saa peukun pystyyn.

Kainuun Portin huoneista avautuva näkymä kentälle on yksi Suomen parhaista

Kainuun Portin huoneista avautuva näkymä kentälle on yksi Suomen parhaista

Teemu Tyry

Paltamo ja Kajaanin Golf on Kainuun Portissa yöpymisen kanssa laitettu samaan, hinnaltaan erittäin edulliseen pakettiin.

Kajaanin Golf jätti kaikilta osin erittäin hyvän jälkimaun. Kajaanilaisilla on kodikas golfkeskus, joka kannattaa käydä kokemassa.

Kajaanin Golf | GoGolfin verkkokauppa, Kajaanin Golf & Paltamo

Etsi luettavaa