Hyppää sisältöön

Golfkenttien avaaminen mennee huhtikuulle – pääsiäisenä pelaaminen lukuisilla kentillä tavoitteena

Salo Golfin rangella oli torstaina vielä varsin rauhallista. KUVA: Tomi Paju

Yöpakkaset hidastavat kevään etenemistä suurimmassa osassa Suomea. Rangelle pääsee lyömään monin paikoin jo maaliskuun aikana, mutta ensimmäisten kenttien ja viheriöiden avautuminen venyy oletettavasti huhtikuun puolelle.

Suomalaisgolfareita hellittiin talvikaudella 2019-2020 poikkeuksellisen leudoilla keleillä. Lukuisat kentät olivat avoinna talvikaudella ainakin osittain jokaisen kalenterikuukauden aikana.

Vihti Golfin omistajiin lukeutuva Janne Uotila muistaa jakson varsin hyvin.

”Meidän talvikautemme käynnistyi joulukuun 2019 loppupuolella. Tammikuussa ja helmikuussa kenttä oli kesäviheriöille joka ainut päivä avoinna”, hän muistutti GoGolfin haastattelussa pelikauden 2020 päättyessä.

GoGolfin keräämien tietojen mukaan kalenterivuonna 2020 Suomessa oli useita kenttiä, joilla pelikauden pituus viheriöille ylitti 300 päivän rajan. Vihti Golf oli yksi näistä.

Lue lisää: GoGolf listaa kentät, joilla on pisin pelikausi

Vuotta myöhemmin 2021 golfarit saivat odotella kentille pääsyään pitkälle kevääseen. Vihti Golf avasi ainoana kenttänsä kesäviheröille maaliskuun lopulla, seuraavat vasta huhtikuun puolella.

Pelikauden alkuun on vielä aikaa

Meneillään oleva talvikausi on ollut runsasluminen. Sitä ovat leimanneet myös nopeat lämpötilojen vaihtelut, jotka ovat teettäneet kentänhoitajille ennätyksellisen määrän töitä etenkin viheriöpintojen suojaamisessa ja jäänpoistossa.

Lunta ja jäätä on kentillä keskimääräistä huomattavasti enemmän ajankohtaan nähden. Rangeja availlaan suunnitelmien mukaan maaliskuun lopulla monin paikoin.

Ensimmäistenkin kenttien avautuminen mennee todennäköisesti huhtikuulle.

Hangolfin toimitusjohtaja Lena Haanpää on lähes koko 2000-luvun ajan pyrkinyt tarjoamaan omille ja vieraspelaajille erittäin pitkän kauden.

”Viheriöt on putsattu lumesta, mutta kyllä sitä kentän alueella vielä on. Teemme tilannearvioita säännöllisesti. Range aukeaa maaliskuun lopulla, mutta kentän osalta tavoite on asetettu tässä vaiheessa huhtikuun ensimmäiseen viikonloppuun”, hän kertoi torstaina.

Salo Golfin toimitusjohtaja Tomi Paju ahersi loppuviikosta rangella valmistaen sitä harjoittelijoita varten.

”Katoksen alla on jo muutama matto käytössä, ulkonakin yksi.”

”Peliauden alkuun on vielä aikaa, vaikka griinit ovat sulat, jäätä on paikoittain jopa 20 senttiä.Pikku hiljaa palvelut saadaan käyntiin, kahvila ja range ensimmäisinä.”

Salossa on edellisvuosien malliin vahva tahtotila kentän avaamiseen ensimmäisten joukossa. Tätä joudutetaan suojelemalla väylien ruohopintoja.

”Matoilta pelataan kauden alussa. Ajankohtaa avaamiselle ei vielä tiedä, mutta pelit käynnistyvät heti kun mahdollista”, Tomi Paju lupaa.

Pääsiäispyhät käynnistävät golfkauden

Helsingin Golfklubin 18:n kaudelle 2021 uusittu viheriö on aurattu lumesta. Kentän avaaminen menee kuitenkin huhtikuun puolelle. KUVA: Teemu Tyry

Suurella osalla Etelä-Suomen golfkeskuksista avaamista odotellaan suosiolla pidempään. Pääsiäinen huhtikuun puolivälissä on ajankohta, johon mennessä suuri osa kentistä haluaa kenttänsä avata.

”Pääsiäinen on minun arvioni Hirsalan osalta vastaukseni kentän avaamisen ajankohtaan”, määritteli kenttämestari Janne Lehto GoGolfille helmikuussa.

GoGolfin kentänhoidon tekninen johtaja Juuso Rajasvuo on samoilla linjoilla GoGolfin omien ja operoitavien kenttien osalta.

GoGolf Range Leppävaara ja Megarange Vantaalla aukeavat torstaina.
GoGolf Range Leppävaara avautuu todennäköisesti jo maaliskuun aikana.

”Kovasti tehdään töitä kenttien kuntoon saattamiseksi. Ensimmäistenkin kenttien avaaminen menee meillä varmasti huhtikuun puolelle.”

GoGolf Megarange Airport ja GoGolf Range Leppävaara avautuvat aiemmin. Näistä tiedotamme pikimmiten”, Rajasvuo valistaa.

GoGolf ranget

Etsi luettavaa