Hyppää sisältöön

”Golfkentällä näkee työnsä jäljet”

Juuso Rajasvuo sai Kurkiin siirryttyään toteuttaa viheriöiden ja niiden ympäristön uudistustyöt

Kurkin kenttämestari Juuso Rajasvuo teki uravalintansa jo 13-vuotiaana.

Kurk Golfissa vietettiin lauantaina kauden avajaisia. Uusille harrastajille oli tarjolla lajiin tutustumista ja kisoja sekä päivässä golfariksi kurssi, joille osallistui edellisvuonna yli 400 aloittelijaa.

Jo pelaaville rangella oli ilmaiset pallot sekä Wilsonin uutuustuotteiden testaamista.

”Kausi on käynnistynyt oikein hyvin. Kentät ovat talvehtineet erinomaisesti. Hiomme palvelukonseptejamme jatkuvasti. Kierrosmäärien kasvun uskomme jatkuvan edellisvuoden malliin”, kertoi kenttämestari Juuso Rajasvuo.

Kaudella 2018 Kurkissa kirjattiin vajaat 35 000 starttia. 

”Nyt tavoite on ylittää 40 000 lähtöä. Kentän hyvä kunto antaa tälle potkua, lämpimät ja aurinkoiset kelit ovat tuoneet meille myötätuulta kauden alkuvaiheilla”, Rajasvuo jatkaa.

Kolmesta yhdeksiköstä kaksi avattiin jo pääsiäisenä, kolmannelle (Lake) pelaajat päästetään vappupäivänä.

Lauantaina alkuperäiseen 18-reiän kokonaisuuten kuuluvan Valley-yhdeksikön väylät ja etenkin viheriöt olivat vuodenaikaan mainiossa kunnossa, todella hyvässä ruohossa.

”Tasalaatuisuus on tavoitteemme. Se, että kykenemme tarjoamaan pelaajille huhtikuulta lokakuulle  jokaisella kierroksella kokemuksen, jossa kentän kunto ja palvelut jättävät positiivisen muistijäljen”, alkaneella kaudella myös Kurk Golfin operatiivisen johtajan vastuun saanut Rajasvuo painottaa.

Työharjoittelun kautta golfkentälle jo 13-vuotiaana

Juuso Rajasvuo on työskennellyt Kurkissa jo vuodesta 2012. Aluksi hänet palkattiin mukaan viheriöiden peruskorjausta silmällä pitäen apulaiskenttämestariksi, mutta jo seuraavasta vuodesta eteenpäin Rajasvuo kantoi vastuun peruskorjauksesta ja kenttämestarin tehtävistä.

Golfiin hän tutustui Nurmijärven par-3 kentällä jo 12-vuotiaana.

”13-vuoden iässä pääsin koulun kautta työharjoitteluun Taliin. Viihdyin tosi hyvin, pääsin osallistumaan  muun muassa 11:n viheriön uusimiseen. Olivat kaiketi panokseeni tyytyväisiä, kun kysyivät kesätöihin kentällle seuraavalle vuodelle.”

Juuso Rajasvuolle kentällä työskentely maistui pidemmässäkin jaksossa.

”Ilmoitin vanhemmille lopettavani koulun yläasteen jälkeen ja aloittavani pidempijaksoiset työt golfkentällä. Se ajatus kuitenkin jäi, lukioaikana työskentelin vuosittain huhtikuulta pitkälle syksyyn Talissa. Vakinaisen pestin sain armeijasta päästyäni 2008”, hän kertaa työhistoriaansa, johon sisältyi kouluaikana myös lyhyitä pätkiä rakennnusalla ja postissa.

Ylioppilaslakin saatuaan hän on koulutttautunut myös kentänhoitajan ja kenttämestarin tutkinnoilla.

”Olen aina tehnyt mielelläni töitä käsilläni. Kentänhoito on pitkäjännitteistä työtä, jossa jokainen päivä on erilainen. Se sopii minulle senkin johdosta, että hyvin usein kenttään liittyvät työt ovat projektiluonteisia. Olen aina pitänyt joukkueena työskentelystä, siihen liittyviä taitoja esimiesasemassa tarvitaan erityisesti.”

Tasalaatuisuuden ja Kurkin kenttien hoitotoimintojen strategian Rajasvuo kiteyttää lyhyeen.

” Kentän ravinteiden, veden ja hapen saamisen on oltava kohdillaan. Kun syksyllä valmistaudutaan hyvin tulevaan talveen, keväällä on huomattavasti helpompaa lähteä liikkelle. Perusasiat täytyy tehdä aina huolella ja ajoissa.”

Kurkin 27-reikäinen kokonaisuus ja harjoitusalueet ovat enimmäkseen harrastajatasoisten pelaajien käytössä.

”Meillä ei ole suuria tarpeita hakea esimerkiksi viheriöiden osalta maksimaalista nopeutta, vaan pelattavuutta.”

Operatiivisena johtajana Juuso Rajasvuo kantaa yhdessä tiiminsä kanssa vastuun myös muiden palveluiden tasosta ja kenttäyhteisön hengen muodostumisesta.

”Kurkissa on tapahtunut paljon muutoksia, jäsenten ja pelaajien määrä on kasvussa. Mielestäni olemme onnistuneet hyvin. Kurkissa on hyvä ja avoin henki, tänne on mukava tulla. Se on tärkein tavoitteemme jatkossakin”, Juuso Rajasvuo muistuttaa lopuksi.

Etsi luettavaa