Hyppää sisältöön

Majoitusta ja maailmanluokan frisbeegolfrata Hillsiin – 9 reiän Hertta-kenttä suljetaan syyskuun lopussa

Hertta-kenttä eli Punaiset -kentän takaysi muuttuu ensi kesäksi maailmanluokan frisbeegolfradaksi ja golfklubille tulee seitsemän hotellihuonetta. KUVAT: HILL SIDE AND VALLEY OY / LASSI PEKKA TILANDER

Hills by GoGolf ottaa syksyn ja talven aikana isoja kehitysaskeleita, kun frisbeegolfradan lisäksi alueelle ja klubille rakennetaan majoituskapasiteettia.

Hills by GoGolfissa alkaa tapahtua, kun resortiin rakennetaan hotellihuoneita ja mökkejä. Lisäksi yksi yhdeksän reiän kenttä muutetaan maailmanluokan frisbeegolfradaksi. Kaikessa hiljaisuudessa alueelle on jo noussut padel-kenttä, jonka pitäisi aueta pelaajien käyttöön näinä päivinä.

Muutosten takana on kentän omistava Hill Side and Valley Oy, jonka toimitusjohtaja Ari Isokääntä on innoissaan siitä, että alueella päästään tekemään vihdoin ja viimein jotain näkyvää. 

”Ensimmäiset pari vuotta ovat menneet byrokratian puitteissa, että ollaan saatu asiat jonoon ja rakennuslupia. Nyt meillä on selkeästi tiedossa, mitä täällä pystyy tekemään”, Isokääntä sanoo.

Klubitaloon tulee seitsemän hotellihuonetta, joista kaksi on sviittejä. Lisäksi klubitalon läheisyyteen nousee kaksi mökkiä. Yhteen mökkiin majoittuu neljä ihmistä.

”Alkuun rakennamme kaksi konseptoimaamme mökkiä, joista keräämme käyttäjäkokemuksia. Teemme niihin tarvittaessa palautteen perusteella muutoksia ja rakennamme myöhemmin mökkejä lisää.”

Suomessa puolitoista miljoonaa frisbeegolfaria

Isokäännän mukaan tarkoituksena on tehdä alueesta vetovoimainen matkakohde, jossa golf on edelleen tärkeässä roolissa ja sen oheen tulee myös muita aktiviteetteja. Erityisen innoissaan hän on tulevasta frisbeegolfradasta, sillä laji on Suomessa huikeassa nosteessa.

”Tuoreen tutkimuksen mukaan peräti 1,5 miljoonaa suomalaista kertoo harrastavansa frisbeegolfia. Frisbeegolfia suositumpia lajeja ovat ainoastaan lenkkeily, kävely, pyöräily ja kuntosalilla käynti”, Isokääntä sanoo.

Kesän aikana Isokääntä on käynyt Ruotsissa ja Norjassa katsomassa maailman mittapuulla korkealle rankattuja ratoja. Tarkoitus on, ettei Hillsiin rakennettava rata tule kalpenemaan niille. Päinvastoin, suunnitteilla on huippukenttä, jossa voidaan tarvittaessa järjestää myös isoja tapahtumia.

”Suurin osa kentistä Suomessa on maksuttomia metsäkenttiä, nyt tehdään uutta tasoa”, Isokääntä sanoo.

Avausheittopaikkoja tulee kolme: yksi ammattilaisille, toinen harrastelijoille ja kolmas aloittelijoille. Väylien pituus vaihtelee 80–350 metrin välillä.

”Väylät eivät seuraa nykyistä kenttää kuin muutaman väylän osalta. Uusia väyliä rakennetaan muun muassa metsään”, Isokääntä sanoo.

Faktoja frisbeegolfista

  • Suomessa on noin 1 500 000 harrastajaa
  • Harrastajista 600 000–700 000 ovat aktiivisia
  • Yli 150 000 harrastajista on ns. heavyusereita

Uudesta kentästä tulee maksullinen, mutta Isokäännän mukaan pelimaksu ei tule kirpaisemaan liikaa lompakkoa. Ajatuksena on, ettei kynnys tulla pelaamaan lajia nouse liian korkeaksi perheilläkään, vaikka puitteet ovat hienot.

Radan nimeksi tulee Rock Valley. Nimi tulee siitä, että yksi frisbeegolfradan heittopaikoista rakennetaan kuudennen reiän tiiauspaikan vieressä sijaitsevan korkean kallion laelle peräti 40 metriin. Portaita kallion laelle aletaan rakentaa marraskuussa.

”Kun ensimmäisen kerran kiipesin kallion päälle, minulle tuli ensimmäisenä mieleen Koli. Kallion päältä avautuu laaksomainen kansallismaisema aina 15 kilometrin päähän Vanjärvelle asti”, Isokääntä sanoo.

”Kallion laelle rakennetaan heittopaikan lisäksi myös näköalapaikka, jonne klubilta voi kävellä tai pyöräillä retkeilypolkua pitkin.”

Muutokset lisäävät resortin vetovoimaa

Hills by GoGolfin kenttiä operoi GoGolf, joka on vuokrannut ne Hill Side & Valley Oy:ltä. GoGolf Finland Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Snäkin sanoo, että golfkentän omistajan suunnitelmat sopivat erittäin hyvin myös GoGolfille, sillä ne kasvattavat Vihdissä sijaitsevan resortin vetovoimaa.

”Meidän intressinä on se, että alue kiinnostaa ihmisiä ja että saamme Hillsiin lisää kävijöitä. Näemme, että näiden uusien kehitysaskelien myötä voimme palvella paremmin ja laajemmin myös vanhoja asiakkaitamme”, Snäkin sanoo.

Frisbeegolfille tekee tilaa Hertta-kenttä eli Punaiset-kentän takaysi. 

”Tunnen tietysti pientä haikeutta siitä, että yksi yhdeksän reiän kokonaisuuksista jää nyt pois käytöstä, mutta samalla iloitsen, että se mahdollistaa maailman mittapuulla erittäin korkeatasoisen frisbeegolfradan rakentamisen”, hän jatkaa.

Hillside & Valley Oy ja GoGolfin yhteistyö syvenee muutosten myötä, sillä caddiemasterin tiskillä palvellaan frisbeegolfasiakkaat ja GoGolfin kentänhoito vastaa osittain myös frisbeegolf-kentän hoitamisesta.

Hertta-kenttä sulkeutuu syyskuun lopussa ja frisbeegolfradan työt alkavat heti lokakuun alussa, sillä tavoitteena on, että kiekot lentävät Hillsin ilmatilassa ensi kesänä. 

Etsi luettavaa