Hyppää pääsisältöön
Nordcenterin klubimiljöö näyttää visiossa vilkkaalta kokoontumispaikalta, jossa on paljon uusia palveluita.
SITO

Nordcenterin iso visio - suunnitteilla uusi asuinalue ja erilaisia palveluja

Nordcenterissä golfkenttien yhteyteen kaavaillaan viihtyisää ja vireää yhteisöä vapaa-ajanviettoon ja asumiseen. Visiota luodaan yhdessä Nordcenterin eri toimijoiden kanssa.

GOLFARIT ERI puolella Suomea tuntevat Raaseporissa sijaitsevan Nordcenterin upeat ja hyväkuntoiset golfkentät: Fream on täysverinen kilpakenttä, joka haastaa sekä pelillisesti että fyysisesti. Leppoisa Benz tarjoaa mahdollisuuden tuloksentekoon.

Nyt Nordcenteristä kaavaillaan ympärivuotista kohdetta, entistä monipuolisempaa Country Clubia, joka tarjoaa golfin lisäksi myös paljon muuta tekemistä. Kiinteistökehittäjien suunnitelmien mukaan alueella sijaitsee tulevaisuudessa kosolti uusia asuntoja ja monipuolisia palveluja.


“Visiona on laadukas kokonaisuus palveluineen, jossa luonto ja perinteet kohtaavat urbaanin ja tulevaisuuden.”

Jukka Mildh


Kiinteistökehittäjien teettämässä visiossa Nordcenterin ainutlaatuinen kartanomiljöö toimii eläväisen yhteisön keskuksena. Visio esiteltiin Nordcenterissä kesäkuussa. Suunnitelmasta halutaan seuraavaksi kuulla eri tahojen mielipiteitä, parannusehdotuksia ja näkemyksiä.

Visiota on ollut laatimassa infraan, liikenteeseen ja maankäyttöön erikoistunut suunnittelutoimisto Sito Oy yhteistyössä bisnesmuotoilutoimisto Creamentorsin kanssa. Creamentorsin asiakkuusjohtaja Jukka Mildh kuvailee tulevaisuuden Nordcenteria eri vuodenaikojen rytmissä sykkiväksi uuden ajan kyläyhteisöksi.

“Visiona on laadukas kokonaisuus palveluineen, jossa luonto ja perinteet kohtaavat urbaanin ja tulevaisuuden”, sanoo Mildh.

Nordcenter sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Espoosta matkantekoon kuluu sitäkin vähemmän aikaa. Hyvän sijainnin ja golfkenttien lisäksi Nordcenterin valtteja vapaa-ajanviettokohteena ovat luonto ja merellisyys. Alueelta löytyy myös tenniskenttiä ja kuntosali.

“Näemme uusiutuvan Nordcenterin, joka sopii innokkaille golfareille ja aktiivisille, eri sukupolvien perheille, jotka hakevat elinvoimaa luonnosta”, Mildh kuvailee.

nordcenter_visio_2.jpg

Nordcenteriin suunnitteilla oleva uusi asuinalue, Nordcenter Village, sijaitsee kuvan oikeassa reunassa.
Nordcenteriin suunnitteilla oleva uusi asuinalue, Nordcenter Village, sijaitsee kuvan oikeassa reunassa.
SITO

NYKYISIN AKTIVITEETTEJA ovat golfin ja tenniksen lisäksi esimerkiksi sienestys, marjastus ja kuntoilu luonnon helmassa. Lähistöllä sijaitsee myös laskettelu- ja ratsastuskeskus. Kalastajia kiinnostanee tieto siitä, että Mustionjoen kahteen alimpaan voimalaitokseen ollaan tekemässä kalaportaat lohi- ja taimenkannan palauttamiseksi jokeen.

Visiossa kehityskohteena on erityisesti kolme hubia eli keskusta: kenttäyhtiön omistama kartanon alue eli klubimiljöö sekä yksityisten kiinteistökehittäjien omistamat Nordcenter Village ja Marina.

Havainnekuvissa kartanon ympäristössä sijaitsevat muun muassa sisäliikuntaan tarkoitettu monitoimihalli sekä kahvila, kylätori ja asukkaiden yhteinen kesäkeittiö. Yhteistä tekemistä tarjoaa myös nikkarointipaja.

Alueella sijaitsee nykyään jo noin sata asuntoa, joista suurin osa on kaavoitettu vapaa-ajan asunnoiksi. Niiden asukkaat hyötyisivät uusien palvelujen syntymisestä Nordcenteriin.

Myös vanhoille asuinalueille aiotaan rakentaa lisää asuntoja. Esimerkiksi golfstudioiden ytimeen on myönnetty rakennuslupa kolmelle noin 130-neliöiselle vapaa-ajan asunnolle.

Mikäli vapaa-ajan kodin hankkiminen Nordcenteristä kutkuttaa jo nyt, alueella on parhaillaan myynnissä erikokoisia vapaa-ajan asuntoja, jotka soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön.

“Osa asunnoista sijaitsee Nordcenterin porttien sisäpuolella ja osa porttien välittömässä läheisyydessä“, Kahdeksas päivä Oy:n kiinteistövälittäjä Marja Smedberg sanoo ja vinkkaa, että myynnissä olevia asuntoja voi käydä katsomassa osoitteessa nordcenterasunnot.com.

nordcenter_visio_3.jpg

Havainnekuva, jossa näkyy Nordcenterin kehityskohteet.
Havainnekuva, jossa näkyy Nordcenterin kehityskohteet.
SITO

NORDCENTER VILLAGE -asuinalue sijaitsee Freamin ja Benzin kainalossa, kenttien eteläpuolella. Alueelta on lyhyt matka kenttien lisäksi uimarannalle, ulkoilureiteille ja luontoon.

Villagesta halutaan rakentaa yhteisöllinen asuinalue, johon tulee erikokoisia asuntoja niin ympärivuotiseen asumiseen kuin vapaa-aikaan. Yhteisöllisyyttä luo esimerkiksi “kyläläisten” yhteinen keskuspuisto, johon rakennetaan erilaisia liikuntamahdollisuuksia.

Asunnot ovat nykyaikaisia älykoteja, joista käsin pystyy tekemään tarvittaessa etätöitä.

Lähelle golfkentän porttia, Mustionjoen suulle, on tulossa Marina-pienvenesatama. Satamalle ja satamapaviljongille on myönnetty jo rakennuslupa, ja se tulee toimimaan Nordcenterin toisena palvelukeskuksena.

“Meri on yksi Nordcenterin monista helmistä, joka tarjoaa mahtavia mahdollisuuksia. Marinassa keskiössä ovat vedessä virkistymiseen ja merellä liikkumiseen liittyvät aktiviteetit ja palvelut”, Mildh sanoo.

Lisää palveluja ja kulttuuritapahtumia löytyy Fiskarsin ja Billnäsin ruukkialueilta, jotka sijaitsevat noin vartin ajomatkan päästä Nordcenteristä.

Mikäli pelaaminen ja vapaa-ajan asuminen Nordcenterissä kiinnostavat, kannattaa käydä tutustumassa kenttään ja alueeseen. Gogolfarit voivat ostaa green feen Nordcenteriin edullisesti GoGolfin verkkokaupasta osoitteessa gogolf.fi/nordcenter.


Nordcenter on kaudella 2017 GoGolfin pääyhteistyökenttä. Katso green fee -edut GoGolf Shopista.