Hyppää sisältöön

Yksinkertaista mutta nerokasta: Kurk Golfissa palloa ei tarvitse nostaa reiästä

Kurk Golfissa kupit nostetaan selvästi maanpinnan yläpuolelle riskien välittämiseksi.

Kurk Golfissa pelaajan ei tarvitse nostaa palloa reiästä, mikä pienentää tartuntariskiä. Kenttä ei ole vielä auki sään vuoksi.

Golfia pidetään on niitä harvoja pelejä, jota voi pelata melko turvallisesti pelaaminen noudattamalla viranomaisten ja kenttien ohjeita.

Moni avoinna oleva kenttä ohjeistaa pelaajia varovaisuuteen muun muuassa koskettaessa lipputankoon. Tässä mielessä Kurk Golfissa ei ole ongelmaa, sillä viheriöillä reiät nostetaan muutama sentti maan pinnan yläpuolelle, jolloin palloa ei tarvitse lainkaan nostaa reiästä.

Sen sijaan pallo pomppaa reunasta ulos ja pallon voi poimia taskuun ilman, että pelaajan tarvitsee koskea käsin lippua.

Lyönti on ”reiässä”, kun pallo koskettaa kuppiin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Kurk Golfin Hill-kenttä aukeaa maanantaina, eikä palloa tarvitse noukkia nyt reiästä. Riittää, kun osuu kuppiin. #keepgolfopen #kurkgolf #playsafe

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu Maalis 20, 2020 kello 5.40 PDT

Mistä idea syntyi, kenttämestari Juuso Rajavuo.

”Idea löytyi netistä, ja siitä on juteltu kenttämestareiden kesken. Kenttä mukautuu tilanteeseen, jotta voimme palvella pelaajia mahdollisimman hyvin”, Rajasvuo kertoo.

”Tämä sopii hyvin ainakin kevään ensimmäisille peleille ja näin ei tarvitse koskea tankoon ollenkaan, kuten liittokin suosittelee.”

Kurkissa on tehty muitakin tarvittavia muutoksia koronaviruksen takia.

”Kentällä on mahdollisimman vähän pintoja, joihin pelaajat voisivat koskea. Tästä johtuen penkit, roskikset ja kärryt ovat poistettu kentältä. Tiimerkit ja väylätaulut ovat paikoillaan”, hän sanoo.

Tässä ohjeita golfareille turvalliseen pelaamiseen:

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Älä kättele pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
 • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu-palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.
 • Pidetään lipputanko aina reiässä. Nosta pallo varovasti reiästä, jotta reikä ei vaurioidu.
 • Nosta vain oma pallosi reiästä.
 • Älä lainaa pelikaverin mailoja tai vuokraa mailoja.
 • Nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

Kurk Golf kuuluu GoGolf-konserniin.

Etsi luettavaa