Hyppää sisältöön

Vuosaari Golf mainiota paremmassa kevätkunnossa: ”Pelaajien vastuu jälkien korjaamisessa korostuu keväällä”

Vuosaari Golfisssa pelaaminen sujui odotetusti kuivin jaloin hyväkuntoisilla väylillä

Vuosaaren väylät ja viheriöt ovat saaneet aiheellisesti jo ensimmäisen viikon aikana runsaasti peukutuksia.

Vuosaaressa pelikausi avattiin viikko sitten perjantaina. Keskiviikkoon asti väylillä lyötiin matoilta, kuten jo edelliskauden loppuvaiheilla.

GoGolfin torstain kierros neljän hengen ryhmässä kulki ilahduttavan vauhdikkaasti ( 4h 03 min) käytännössä täydellä kentällä. 
Napakkapintaiset väylät jopa  ylittivät kunnoltaan odotukset. 
Vuosaaressa pääsi odotetusti pelaamaan täysin kuivaa kenttää myös reuna-alueiden osalta. Väylien pinta on tasainen, ruoho olemattoman lyhyttä linkskenttien tyyliin. 

Tupsun päälle palloa ei väylällä saa, jolloin säätäminen pallon siirtämisen, talvisäännön kanssa jää useimmmilta kuin huomaamatta kokonaan pois

Viheriöt huippukunnossa

Vuosaaressa putterin ja matalien chippien käyttö viheriöiden ympäristössä on tavanomaista yleisempää. Turhaa ja useimmilla pelaajilla tuhoon tuomittua on lähteä nostamaan palloa taivaisiin lyhyeltä matkalta.
Retki Vuosaareen herättää väkisinkin lähipeliin, mutta myös lähestymisiin toimintamalleja, joita omalla kentällä ei tule käytettyä 
Viheriöt ovat hienossa kunnossa, joka kruunaa pelikokemuksen. 

Teemu Tyry

”Nämä ovat jo nyt parempia, kuin mitä suurella osalla kotimaisista kentistä on tilanne parhaimmmillaan kauden aikana”, määritteli Tuomas Tyry, joka halusi korkata Vuosaaren ennen mid-tourin karsintakisaa.

Viheriöiden ja väylien osalta Vuosaari on kunnoltaan ”valmis”.

Kevään kunnostustöistä kesken olivat vielä bunkkerien viimeistelyt, osassa oli lunta, yhdellä väylällä  käytössä talviviheriö.

Vuosaari otti ensimmäisenä kenttänä Suomessa lyöntimatot käytöön talvikauden aikana.
Varsinaista talvikautta ei edellisvuodesta poiketen lopulta tullutkaan, matoilta pelattiin myöhään syksyllä ja kevään ensimmäisten päivien aikana odotettua huomattavasti pienempi määrä kierroksia.

”Kentänhoidon kannalta tämä uudistus oli hyödyllinen, kuten odotimmekin”, iloitsi toimitusjohtaja Harri Mankki.

Käyttöaste on kova, pelaajien rooli kentänhoidosssa korostuu

Golfboomi näkyy  ja tuntuu lähes kaikilla kotimaisilla kentillä ja harjoitusalueilla. Vuosaaressa ensimmäinen viikko mentiin korkealla käyttöasteella, samaa on luvassa seuraavienkin viikkojen aikana.

Vuosaaren  kolmannen viheriön keskikohdasta on noin 50 metriä Suomen suuriimman harjoitushallin, Planmeca Golf Areenan seinään

Vuosaaren kolmannen viheriön keskikohdasta on noin 50 metriä Suomen suuriimman harjoitushallin, Planmeca Golf Areenan seinään

Teemu Tyry

”Omien lisäksi meillä käy ilahduttavan paljon vieraita. Tilanne tasoittuu kun yhä useampi kenttä avautuu”, Mankki jatkaa.

Toimitusjohtajan sekä kenttähenkilöstön päällimmäinen toive on Vuosaaressa kuten muillakin kentillä pelaajien rooli kentänhoidossa.

”Keväällä omien lyöntijälkien ja pallon alastulojälkien korjaamisen merkitystä ei voi liikaa painotttaa. Pelaajien asenne ja moraali hoitotoimien osalta ovat hyvin ratkaiseva tekijä sille, millainen vaikutelma kentän kunnosta kierrroksen aikana muodostuu”, Mankki muistuttaa

Vuosaaressa asiat olivat tältä osina torstaina varsin hyvin.

Kenttä on viheriöiden ja väylien osalta lähes virheettömässä kunnossa, sen kiertää tavanomaista lyhyemmmässä ajassa, eikä pallojen etsimiseen kulu aikaa.
Voi suositella lämpimästi etenkin niille, joille viheriöiden hyvä kunto on tärkeä osa nautintoa.

Vuosaaren viimeinen väylä on paitsi pelattavuudeltaan upea, myös maisemilttaan mieleenjäävä

Vuosaaren viimeinen väylä on paitsi pelattavuudeltaan upea, myös maisemilttaan mieleenjäävä

Teemu Tyry

Vuosaari Golf

  

  

Etsi luettavaa