Hyppää sisältöön

Viheriöt jo vihertävät Kanavagolfissa

Kanavagolfin viheriöt ovat jo varsin putattavassa kunnossa.

Vaikka kevät on ollut rankka monilla suomalaisilla kentillä, Kanavagolfin viheriöt ovat jo hyvässä kunnossa. Vääksyssä sijaitsevalle kentälle pääsee tällä viikolla pelaamaan huikean halpaan 35 euron hintaan.

Kanavagolf on GoGolfin tämän viikon kenttä. Toimitusjohtaja Mika Mäkinen, millaisessa kevätkunnossa kenttä on?

”Greenit ovat hyvässä kunnossa, mutta väylillä on jonkin verran jääpoltetta.”

Mäkinen uskoo, että loppuviikosta myös väyläruoho alkaa vihertää, kun yöpakkaset hellittävät ja lämpötila alkaa nousta 20 asteen tienoille – ainakin jos sääennusteita on uskominen.  Lahden seudun kentistä Kanavagolf on yleensä ollut keväisin parhaassa iskussa.

Viikonloppuna onkin oivallista aikaa käydä bongaamassa uusi kenttä, sillä tämän viikon ajan green fee maksaa GoGolfin jäsenille 35 euroa. Viikon kenttä -diili on voimassa 21.5. saakka.

Lahden alueen paras kunto

Kanavagolf on kerännyt kehuja hyvästä kunnostaan.

Kanavagolf on kerännyt kehuja hyvästä kunnostaan.

Mika Mäkinen

Kanavagolf on viime vuosien aikana käynyt läpi monta pientä parannusta. Mäkisen mukaan kentällä on laitettu kuntoon pieniä suunnitteluvirheitä esimerkiksi siirtämällä bunkkereita strategisesti järkevimpiin paikkoihin ja rakentamalla uusia tiibokseja.

Tänä vuonna Kanavagolfissa ei tehdä isoja kenttäremontteja, vaan siistitään paikkoja, raivataan reuna-alueita ja viimeistellään viime vuosina kunnostuksen alla olleita alueita. Mäkinen lupaa, että keskikesällä kentän myös reuna-alueet vihertävät, kuten pitääkin.


”Vieraspelaajat kiittelevät meitä rennosta ilmapiiristä.”

– Mika Mäkinen


Kanavagolf sijaitsee Vääksyssä, joka kuuluu Asikkalaan. Lahdesta matkaa on 25 kilometriä eli autolla parikymmentä minuuttia. Kenttä sijaitsee Jyväskylään vievän tien varrella, joten se toimii hyvänä välistoppina esimerkiksi pääkaupunkiseudulta Keski-Suomeen matkaavalle. Helsingistä aikaa matkaan kannattaa varata puolitoista tuntia.

Lahden alueelta ihmiset tuntevat parhaiten Vierumäen, Lahden Golfin ja Messilän kentät. Miksi golfarien kannattaisi niiden sijaan tulla käymään Kanavagolfissa? 

”Meillä on maine rentona golfklubina, mistä vieraspelaajat meitä kiittelevät. Kannattaa tulla katsomaan, miksi me nousimme taannoin Golflehden kenttärankingissa Messilän ja Takkulan ohi”, Mäkinen vastaa.

Mäkinen sanoo, että kyseisessä rankingissa Kanavagolf oli alueen ykköskenttä hinta-laatusuhteessa, ilmapiirissä ja kentän kunnossa. Siksi se sopii erityisen hyvin esimerkiksi keväiselle vieraspelimatkalle.

Edullinen iltapelioikeus

Kentälle pääsee yleensä pelaamaan, vaikkei olisikaan tiiausaikaa. Kauempaa tulevan kannattaa toki varata lähtöaika etukäteen yritystapahtumien ja kilpailujen varalta. Esimerkiksi lauantaina 27.5. Kanavagolfissa järjestetään naisille suunnatun Goddess Tourin osakilpailu, jossa palkintona on hemmotteluloma Thaimaassa.

Iltaisin tilaa löytyy aina lähes poikkeuksetta. ”Meillä ei ole iltapelaamisen kulttuuria”, Mäkinen sanoo.

Sen vuoksi Kanavagolf on lanseerannut edullisen iltapelioikeuden, jossa pelaamaan pääsee koko kauden ajan klo 16.30 jälkeen vain 250 eurolla.

Etsi luettavaa