Hyppää sisältöön

Unelmaryhmä: Woods, Day ja Johnson

Tämä viihdyttävä kolmikko nähdään samassa ryhmässä Farmers Insurance Openin avauskierroksilla.

Tiger Woods 

Viikkoja maailmanlistan kärjessä 683. 

Kolmen selkäleikkauksen jälkeen Tiger Woods on ottanut vastuun svingistä omaan haltuunsa ja kutsuu valmentajaa Chris Comoa svingikonsultiksi. Tavoitteena on palata takaisin juniorivuosien luonnolliseen liikkeeseen, mutta säilyttää tiettyjä uran aikana opittuja elementtejä.

GettyImages

Tigerin tämän hetken pelikuntoa ei voi pitkän tauon vuoksi arvioida tilastojen valossa, mutta Woodsin joulukuun debyytti Hero World Challengessa osoitti, että hänen pelistään löytyy loistavia osa-alueita. Vaikka Woods sijoittui kilpailussa häntäpäähän hän teki neljän kierroksen aikana enemmän birdejä (24) kuin kukaan muu.

Woods onnistui etenkin vahvuuksillaan eli rautapelissä ja putterilla. Tästä kertoo runsas birdien määrä, sekä kilpailun Strokes Gained –tilastot. Virheiden suhteen Woods ei kuitenkaan ollut oma itsensä. Hän sortui kilpailussa peräti kuuteen tuplabogiin johtuen epäonnistuneista draiveista tai lähipelistä. 

Voittaessaan Tiger onnistui välttämään virheet ja kääntämään bogit pareiksi. Tällä viikolla tämä saattaa onnistua helpommin, kun kenttänä on tuttu Torrey Pines, jolla Woods on voittanut peräti 8 PGA Tour -kilpailua. 

Jason Day

Viikkoja maailmanlistan kärjessä 47. 

Jason Day palasi kilpagolfin pariin alkuvuodesta Havaijilla. Kauden 2016 lopetti selkävamma. Syksyllä Day piti kolmen kuukauden tauon kuntouttaen selkäänsä. 

Kaudella 2016 Day oli tourin keskiarvoa parempi pelin kaikilla osa-alueilla. Putteri on kuitenkin se maila, joka nostaa hänet ylitse muiden. Putti vastasi yli puolet Dayn Strokes Gained -edusta, joka oli hänellä tourin paras 2,118 lyöntiä per kierros. Dayn Strokes Gained Putting lukemat olivat ylivoimaisesti PGA Tourin tilastohistorian parhaat aina vuodesta 2004 alkaen.

GettyImages

Vain draivien tarkkuus jättää ajoittain toivomisen varaa, joten ilman onnistunutta puttipeliä Dayn pallonlyöminen ei ehkä riitä voittoon asti. Hän kuitenkin häviää lyömisessä vain tourin parhaille. 

Dustin Johnson

Paras maailmanlistan sijoitus 2. vuodelta 2016. 

Dustin Johnson on ollut tourin parhaita draivaajia viimeisen kolmen vuoden ajan. Hän sijoittui kakkoseksi Strokses Gained Off the Tee tilastossa vuosina 2015 ja 2016. 

GettyImages

Myös Dustin Johnson on tourin keskiarvoa parempi pelin kaikilla osa-alueilla mutta voittaa yli puolet Strokes Gained edustaan draiverilla (1,117 lyöntiä/kierros). Torrey Pinesin pitkät kisakentät tarjoavat etulyöntiaseman pitkälle draivaajalle. Varsinkin kun kentän odotetaan olevan erittäin pehmeä rankkasateiden jäljiltä. 

Kolmikko lähtee Torrey Pinesin vaikealle South kentälle torstaina klo 10.40 paikallista aikaa. Eli klo 20.40 Suomen aikaa. 

Leaderboard

Etsi luettavaa