Hyppää sisältöön

Torniossa koettiin ilkivaltaa hyvän kesän päätteeksi

Meri-Lapin Golfklubin ykkösen greeni sai tuntea mönkijän voiman.

Meri-Lapin Golfklubi on yksi harvoista maailmassa, jonka väylät kulkevat kahden eri valtion alueella. Meri-Lapissa kausi alkoi tänä vuonna myöhään, mutta vähäsateinen loppukesä piti huolen, että kausi sujui melko hyvin lukuunottamatta ilkeää vandalismia maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Torniossa sattui alkuviikosta ikävä välikohtaus. Viikonloppuna oli pelattu Meri-Lapin golfklubin päätöskilpailu, mutta kenttä on toki vielä auki. Kentällä oli jäljistä päätellen vieraillut toistaiseksi tuntematon henkilö mönkijällä. Tuhoa oli tapahtunut ensimmäiselle kahdelle väylälle. Tavoitimme kentän tiedotuksesta vastaavan Henna Ekonojan kertomaan tapahtumista.

”Ikävä tapahtumasarjahan tässä on kyseessä. Tuhoa oli tullut erityisesti ykkösen ja kakkosen välisille alueille ja ykkösen greeni tullee vaatimaan melko suuren remontin. Tämänlaiset tapaukset eivät ole halpoja tapauksia kentälle, joten täytyy nyt toivoa, että tekijä saadaan kiinni ja vastuuseen teostaan.”

Poliisi tutkii asiaa. Tornio on pieni paikkakunta, joka lisää mahdollisuuksia tekijän löytämiseksi.

”Ei täällä ihan hirveästi mönkijöitä ole, joten uskon tekijän kiinnisaamisen olevan ihan mahdollista.”

Bongareita jopa Tshekeistä asti

Meri-Lapin Golfklubi sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajalla. Klubitalo on Suomen puolella, mutta peräti 11 väylää menee Ruotsin maastoissa. Kierroksista suurin osa pelataan suomalaisten toimesta, mutta erittäin merkittävä määrä myös ruotsalaisten ja muiden ulkomaalaisten pelaamana.

”Tarkkaa prosentuaalista lukua ei tällä hetkellä ole muistissa, mutta ruotsalaisia meillä käy paljon. On meillä käynyt kenttäbongareita myös kauempaa todistamassa kahden valtion alueella olevaa kenttää. Erityisen hyvin jäi mieleen Tshekeistä saapunut pelaaja, joka kirjoitti jutun LonelyPlanetin sivuille. Hän oli vielä pukeutunut sinivalkokeltaisiin vaatteisiin kierrokselleen.”

Tänä vuonna kesä alkoi kylmyyden vuoksi kentän osalta myöhässä. Kenttä saatiin auki vasta kesäkuun puolivälissä. Sen jälkeen kierroksia tuli kuitenkin mukava määrä. Kesää Meri-Lapin kentällä pidettiinkin kohtuullisen hyvänä.

Meri-Lapin Golfklubin tuhoja 1 ja 2-väyliltä.

Meri-Lapin Golfklubin tuhoja 1 ja 2-väyliltä.

Kuvat: Pekka Jänkälä

Etsi luettavaa