Hyppää sisältöön

Linna Golfin palvelutason rima pysyy korkealla – dynaamisella hinnoittelulla positiivinen vaikutus taloudelliseen tulokseen

Matilda Castrenin yhteistyökumpppanit järjestävät säännöllisesti asiakastapahtumiaan Linna Golfissa. Kuva elokuulta 2023. KUVA: JUHA HAKULINEN


Linna Golf nousi tuoreimmassa Golf Worldin Manner-Eurooopan parhaiden kenttien listauksessa korkeammalle kuin koskaan aiemmin. Vanajanlinnan avaamisesta tulee 2024 kuluneeksi sata vuotta.

Linna Golfin kenttä tuli päättyneen kauden aikana täysi-ikäiseksi, sillä se avattiin juhlavasti pelikäyttöön 18 vuotta aiemmin, elokuun ensimmäisenä päivänä 2005.

Avauskilpailua juhlisti osallistumisellaan lajin todellinen legenda, viisinkertainen The Openin voittaja Peter Thompson

Kenttä nousi pian avaamisensa jälkeen Suomessa pysyvästi ykköskerhoon, tunnustusta se on saanut tasaiseen tahtiin myös kansainvälisillä listoilla.

Golf Worldin Manner-Euroopan listalla Linna Golf komeilee tuoreimmalla sijalla 65:s, asiakaspalautteissa golfkeskus on jatkuvasti Suomessa kärkipäässä.

“Palvelun tasoon ja asiakaskokemuksen kehittämiseen panostamme jatkuvasti. Aito ja välittävä käytös palveluita tuotettaessa on avainasia”, muistuttaa toimitusjohtajana vuodesta 2017 toiminut Esa Honkalehto.

Linna Golf hätkähdytti toimintansa käynnistyessä nostamalla caddiemasterien pukeutumiskoodin uudelle tasolle.

Toimitusjohtaja Esa Honkalehtoa ja palveluspäällikkö Carita Helmistä hymyilyttää. Kausi 2023 oli erittäin onnistunut, tulevan vuoden suunnittelu- ja myyntityöt ovat jo hyvällä mallilla .
KUVA:Linna Golf

“Asiakastilaisuuksisssa prosesseissa on osaltamme tuplavarmistukset  henkilöstön osalta. Meille on hakeutunut hyvää väkeä töihin. Substanssiosaaminen siirtyy luontevasti uusille henkilöstön vaihtuessa.”

Viimeisimpänä hyvänä esimerkkinä tästä on useita vuosia caddiemasterina toimineen Carita Helmisen nimitys palvelupäällikön tehtäviin kauden 2023 alusta.

Legendaarinen kenttämestari eläkkeelle

Yksi aikakausi päättyy kun Linna Golfin rakentamisesta asti mukana ollut kenttämestari Markku Leskinen siirtyyy kauden jälkeen eläkkeelle.

Erittäin ansioitunut ja arvostusta alalla nauttivan Leskisen työnjälki on vakuuttanut, Linna Golfin tavaramerkiksi on vakiintunut loistava kunto etenkin viheriöiden osalta.

“Tässäkin tapauksessa tieto siirtyy tyylikkäästi uudelle kenttämestarillemme Risto Tidenbergille, jolle Leskinen on toimintamallejaan jakanut.”

Linna Golfin yhdeksäs väylä nostettiin Golf Worldin listalla Manner-Euroopan sadan parhaan joukkoon.
Kuva: Linna Golf

Linna Golfin kentällä tehtiin mittava bunkkeriremontti muutama vuosi sitten.

 “Kasvukerros väylillä voi kohtuullisen hyvin. Lähitulevaisuudessa ei suuriin remontteihin ole tarvetta, mutta pieniä yksityiskohtien parannuksia toki tehdään tilanteen mukaan.”

Vaikka kentällä muutostyöt ovat jääneet vähäisiksi, golfkeskuksen maisemointi on harjoitus- ja pihalueiden kivetysten ja vehreyttä lisäävien istutusten johdosta kehittynyt valtavasti edukseen.

“Puutarhurimme Jutta Koivu tekee tällä saralla todella hyvää työtä. Tästä saamme runsaasti positiivista palautetta”, Honkalehto kiittelee.

Ensimmäisen tiiauspaikan kupeessa sijaitseva asetelma nostattaa tunnelmaa. Linna Golfin valtavan kokoinen harjoitusviheriö on lukuisten huippupelaajien ja valmentajien mielestä Suomen paras. KUVA: TEEMU TYRY

Dynaaminen hinnoittelu on tullut jäädäkseen

Erityisen iloinen Esa Honkalehto on Linna Golfin liiketoiminnan uudesta mallista ja kassavirran kääntymisestä positiiviseksi vuodesta 2019 alkaen.

“Aloitimme pelioikeuden myymisen. Se on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi.”

“Greenfeetulomme ovat myös kasvaneet merkittävästi. Lopetimme alennusmyynnit, siirryimme dynaamiseen hinnoitteluun. Keskihinta greenfeen osalta on noussut tämän uudistuksen jälkeen merkittävästi.”

Pelikausi Linna Golfissa päättyy sunnuntaina. Viikonloppuna greenfeen hinta on 59 €.

“Kenttä on edelleen huippukunnossa”, Honkalehto vakuuttaa. 

Pelin jälkeen höyrysaunaan

Yritysten ja moninaisten yhdistysten tapahtumat ovat Linna Golfin liiketoiminnassa varsin merkittävässä osassa. 

“Palvelujen jatkuva kehittäminen ja laadun ylläpitäminen, asiakkaiden odotusten ylittäminen ovat päällimmäisiä tavoitteitamme.”

Uusia näyttäviä osasia konseptiin on alalla yleisestikin vaikea löytää. Honkalehto nostaa oma-aloitteisesti esiin asiakastilaisuuksissa rangella osallistujia odottavat pallopyramidit.

“Pienet yksityiskohdatkin ovat hyvin tärkeitä. Pallopyramidit ovat saaneet paljon kiitosta, jäävät kävijän mieleen.”

Linna Golfissa on suunnitteilla saunaosaston uusiminen.

“Tahtotilamme on hyödyntää paremmin nykyisiä tiloja. Miesten ja naisten yhteinen saunamaailma on tälle työnimena. Suunnitelmissa yhtenä tärkeänä elementtinä on höyrysaunan liittäminen uudistettavaan kokonaisuuteen”, Honkalehto maalailee.

Lopullisia päätöksiä asiassa ei vielä ole tehty.

Vanajanlinnan juhlavuoden golfohjelma vielä auki

Linna Golf on tärkeä palanen osana nykyistä Vanjanlinna Resortia, jonka historia ulottuu vuoteen 1924. Mikäli Suomen oloissa lähes ainutlaatuista kokonaisuutta ei olisi rakennettu, alueelle tuskin olisi investoitu myöskään ensiluokkaiseen golfkenttään.

Vanajanlinnan historia

Vanajanlinnan päärakennuksen puutarha järvimaisemalla on sykähdyttänyt vierailijoita pian sadan vuoden ajan. Kuva: Vanajanlinna Resort

Satavuotisjuhlien ohjelmasisällöstä ei Linna Golfin osalta ole vielä valmiita suunnitelmia.

“Vanajanlinnan satavuotinen historia ja sen juhlistaminen on Linna Golfille näytön paikka. Haluamme tarjota kaikille golfareille ensiluokkaisen elämyksen läpi kauden, sekä juhlintaan liittyvissä tapahtumissa.

“Asiakastilaisuuksien kysyntä näyttää jo todella lupaavalta, yli puolet tavoittelemastamme myynnistä on jo sovittuna”, Honkalehto iloitsee.

Linna Golfissa on järjestetty runsaasti kansainvälisiä arvoturnauksia, muun muassa Challenge Tourin kilpailu (2009), Senior Tourin kilpailu (2017), amatöörien henkilökohtaiset EM-kisat 2010, sekä joukkueiden EM-kisat 2014.

Vanajanlinna Golf & Country Clubin puheenjohtaja, Suomen PGA:n puheenjohtajana pitkään aiemmin vaikuttanut Mika Walkamo on usein nostanut esiin Linna Golfin tahtotilan järjestää LET:n kisan kentällään.

Tätä visiota tukee myös Suomen ykköspelaajan Matilda Castrenin ja Linna Golfin yhteistyö, joka käynnistyi pian Castrenin siirryttyä ammattilaiseksi.

Kausilla 2021-2023 Aura Golfissa, Ahvenanamaalla sekä Pickalassa pelatut LET:n kisat ovat olleet järjestelyjen, tunnelman ja suomalaismenestyksen osalta melkoisia menestyksiä.

LET on syystäkin jakanut suomalaisille tunnustusta kisojen ensiluokkaisesta organisoimisesta.

“Meillä on ensiluokkainen kenttä ja kaikki muutkin puitteet valmiina kansainvälisiä tapahtumia varten. LET:n kisan järjestäminen tulevina vuosina olisi luonnollinen seuraava seuraava askel ja mieluisa haaste”, Honkalehto muotoilee.

Linna Golf


Etsi luettavaa