Hyppää sisältöön

Hangon Golfin kauden ensimmäinen päivä: ”Aurinko paistaa ja viheriöt ovat superhienossa kunnossa”

Hangossa nautiskeltiin jo ensimmäisenä pelipäivänä hienokuntoisista viheriöistä. Kuva: Hangon Golf

Hangon Golfin kenttä avattiin maanantaina kesäviheriöille. 80 prosenttia pelaajista oli muilta paikkakunnilta maan eteläisimmälle kentälle matkanneita vieraita. Kesäkaupunki Hanko oli nimensä mukainen, lämpömittarissa oli parhaimmillaan asteita 18.

Hangon Golf sijoittui hopealle kun listatataan kenttänsä ensimmäisenä avanneita golfkeskuksia. Vihdissä pelaajat laskettiin kentälle torstaina.

”Perjantaina kysyin kenttämestarilta, voisimmeko avata kentän maanantaina. Hän nosti peukkkua. Upea keli suosii golfaamista, lämpöä on mittarissa 18 astetta. Viheriöt ovat superhienossa kunnossa ja tasaiset. Muutamalla väylällä on märkiä kohtia, mutta ne ovat helposti ohitettavissa”, kertoi caddiemasterina läpi päivän ahertanut toimitusjohtaja Lena Haanpää.

Kun varauskirjat maanantaina avattiin, ne täyttyivät nopeasti.

”Olemme joutuneet myymään kokonaisille ryhmille eioota. Yksittäisiä pelaajia olemme parhaamme mukaan sijoittaneet vajaisiin ryhmiin. Arvioisin, että 80 prosenttia pelaajista on vieraita. Nämä kevään ensimmäiset viikot ovat meille taloudellisestikin hyvin merkityksellisiä.”

”Jokakeväinen ilmiö on sekin, että omat jäsenet maksavat unohtuneita maksujaan, jotta pääsevät varaamaan peliaikoja.”

Vesiesteeseen jään päälle vain omalla vastuulla

Vaikka ruoho vihertää viheriöilä, osa vesiesteistä on edelleen jään peitossa.

”Tästä johtuen meillä on esillä kylttejä, joissa muistutetaan jääpeitteisessä vesiesteessä kävelemisen tapahtuvan omalla vastuulla. Meillä jotkut vesiesteet ovat melko syviä. Joka kevät on somessa päivityksiä, joissa jäiden päältä palloja lähdetään riskillä hakemaan”, Haanpää perustelee varoituskylttejä.

Hangon kentän avautuminen on viimeisten vuosien aikana venynyt ”normaalin” maaliskuun sijasta huhtikuulle.
Kuva: Hangon Golf

Pääsiäispyhien jälkeisellä viikollakin Hangon Golfissa on odotettavissa hyvää vilinää.

”Varauksia on jo ilahduttavan paljon myös vieraspelaajilta. Monilla on käyttämättömiä lomia, sääennusteetkin puoltavat golfin pelaamista. Viiikonloppuna Hankoon peliä suunnittelevan kannattaa tehdä varaus ajoissa.”

Hangon Golfin klubitalo palveluineen on avoinna myös viikolla.

”Edellisvuonna Hangossa oli kesäkaudella lähes kaikilla aloilla työvoimapula, joka kosketti myös meitä. Nyt olemme saaneet rekrytoitua työntekijöitä riittävässä määrin jo kevääksi. Palvelut pelaavat”, Haanpää lupaa.

Hangon Golf

Etsi luettavaa