Hyppää sisältöön

Hiisi-Golfin kenttämestarin kahdet kasvot: “Golfkentällä työskentelyn fyysisyys kiehtoo, bodyfitness tuo energiaa ja parantaa keskittymiskykyä”

Eeva Isotalo on työskennellyt Hiisi-Golfissa pikkutytöstä alkaen, ja löytänyt työn rinnalle bodyfitnessista harrastuksen, joka on merkittävästi parantanut elämänlaatua.

Eeva Isotalo johtaa sukunsa maille Lempäälään rakennettua golfkeskusta, joka tarjoaa etenkin aloittelijoille ja vähemmän pelanneille miellyttävät puitteet, kehittyneemmille pelaajille haasteita, sekä monipuoliset harjoitusolosuhteet.

Golfkärpänen iski vahvasti Eeva Isotalon setään Pekka Isotaloon 1990-luvulla.

Hän vuokrasi kunnalta maata ja avasi 1997 Lempäälään Hiisi-Golfin rangen.

Kuusireikäinen Hiisi-kenttä (par-3) avattiin 1998. Vuonna 2000 seura hyväksyttiin jäseneksi Suomen Golfliittoon. Tapahtuma oli historiallinen, sillä Hiisi-Golf on järjestyksessä 100:s Golfliiton jäsenseura.

Toiminta kehittyi ja laajeni myöhemmin myös Isotalon suvun omille maille, jonne rakennettiin kahdessa osassa, 2000-luvun ensimmäisellä puoliskolla, yhdeksänreikäinen Reijo Louhimon suunnittelema Farmi-kenttä.

Golfkeskuksessa on nykyisellään Farmi-kentän ja Hiisi-kentän lisäksi kaksi rangea, lähipelialue, sekä Farmi-kentän ykkösen kupeessa tyylikäs  taukotupa. 

Sen viereen valmistuu uusi rakennus, jonne pelaajille tulee hyvät sosiaalitilat.

“Valtaosin nettiin siirtyneiden pelaajapalveluiden myötä asiakasliikenne on vähentynyt caddiemasterin tiskillä, joten arki pyörii nykyisin sujuvammin ja asiakaslähtöisemmin 1-teen ja 9-viheriön vierestä”, Eeva Isotalo kertoo. 

Jäsenmäärä on 1023. Opetustoiminnan painopiste on aloittelijoiden ja vähemmän pelanneiden kouluttamisessa. Peruskursseja Hiisi-Golfissa pitää alalla erittäin arvostettu PGA-valmentaja Jouni Laine.

“Kotoinen ja välitön tunnelma on määritelmä, joka Hiisi-Golfiin yleisesti liitetään. Tänne voi tulla juuri sellaisena kuin on. Olemme kasvattajaseura, jonka jäsenistössä on paljon kokeneita ja osaavia pelaajia.”

Isotalollla on golfkeskuksessa mittava rooli, sillä hän vastaa  myös kentänhoidosta yhdessä perheyhtiön muiden osakkaiden kanssa.

”Suunnittelen ja johdan työt kentällä sekä toimistossa. Osallistun myös itse päivittäisten töiden tekemiseen molemmilla “tonteilla.”

Golfkentällä töissä muksu-ikäisestä

Työskentelyä helpottaa sekin, että Eeva Isotalo asuu kentän laidalla. Hän on vuokrannut omistamansa entiset viljelyspellot golfyhtiölle Farmi-kentän maa-alueiksi.

“Golfin ja kentällä sekä rangella ahertamisen pariin pääsin jo muksuna 1990-luvun puolivälissä. Kouluikäisenä olin kesät töissä kentällä. Tänä vuonna tulee kymmenen vuotta täyteen päätoimista työtä kentällä ja yhtiössä”, Isotalo taustoittaa.

Hän myöntää valitsevansa usein kentänhoitoon liittyviä töitä toimistorutiinien sijaan. 

“Pidän itseni ja osaamiseni kehittämisestä. Olen myös melko ennakkoluuloton uusien haasteiden edessä. Tuntuu kiehtovalta hallita monipuolisia kokonaisuuksia. Työn tulokset kentällä ovat helposti havaittavissa, kehitettäviä osasia on kaikilla kentillä valtavasti.”

Uusien asiakokonaisuuksien oppimista Isotalo on harjoitellut myös opiskelujen kautta. Hänellä on yo-merkonomin ja agrologin tutkintojen lisäksi golfkentänhoitajan sekä golfkenttämestarin pätevyydet  suoritettuina.

Hiisi-Golfin pelikausi on yksi pisimmistä Suomessa. Eeva Isotalo on päässyt caddiemasterin roolissa näkemään pelaajien poltteen pallon lyömiseen kauden käynnistyttyä rangella ja kentillä.

“Positiivinen kiire  tulee aina kauden käynnistyessä.  Ei ole tarvinnut jäädä ihmettelemään mitä kulloinkin tekisi. Asiakkaiden kohtaaminen caddiemasterina ja kentällä on hyvin merkityksellistä. Heidän innostuksensa, ilonsa ja palautteensa kentästä sekä palveluistamme ovat suuri motivaation lähde.”

Hevoset vaihtuivat kuntosaliharjoitteluun

Maatilalla kasvaneen Isotalon lapsuuden ja nuoruusvuosien ympärivuotinen harrastus ja kilpalaji oli ratsastus. 

“Omien hevosten ylläpito, ratsastaminen ja hoito vaati paljon energiaa. Lopetin ratsastamisen ja myin hevoset keväällä 2017.

 Seuraavan golfkauden  päätyttyä tiedostin, että jokin liikuntaharrastus olisi keksittävä hevosten tilalle, koska ruokahaluni on hyvä.” 

Syksyllä 2017 hän päätti aloittaa kuntosaliharjoittelun kahdesti viikossa.
“Pian saliharrrastuksen aloittamisen jälkeen lähdin mukaan Jari “Bull” Mentulan verkkovalmennukseen. Teemu Niemi ryhtyi henkilökohtaiseksi valmentajakseni syksyllä 2021.”

“Harjoituskertani olivat tuplaantuneet jo siinä vaiheessa, kun lähdin verkkovalmennuksseen”.

Niemi teki Isotalolle harjoitusohjelmien lisäksi tarkat ruokavaliot, ja opasti suojattiaan löytämään fysiikan kehittämiseen parhaan tehon harjoittelun, levon ja ruokavalion sopusoinnulla.

Mopo karkasi kuntosaliharjoittelussa

“Olen todella tyytyväinen paitsi fyysiseen kehitykseen, myös psyykkiselle puolelle saamiini valmiuksiin. Mielenhallinta ja keskittymiskyky ovat parantuneet.” 

“Kykenen kiinnittämään enemmän huomiota omiin ajatuksiini ja tavoitteisiin. Tärkeäksi ohjenuoraksi on muodostunut myös se, että yöunista en suostu tinkimään.”

Eeva Isotalo aloitti kilpailemisen bodyfitnessissä saavuttaen jo ensimmäisellä  kilpailukaudellaan (2022) hyviä tuloksia.

“Kuntosaliharjoittelussa karkasi vähän mopo käsistä, kuitenkin positiivisella tavalla. Harjoittelu vei mennessään kuten työ golfkentällä. Uuden oppiminen ja kehittyminen ovat palkitsevia tunteita.”

“Kuluvan vuoden tärkein tehtävä on edelleen vahvistaa fysiikkaa. Vuonna 2024 tavoitteeni on EM-kisapaikan saavuttaminen karsintakilpailun kautta.”

PItkäaikainen työskentely Hiisi-Golfissa ja alan opiskelut ovat antaneet Eeva Isotalolle kentänhoidosta osaamista ja rutiinia bodyfitnessia  kokonaisvaltaisempaan tekemiseen

”Kenttämestarina olen jo hyvällä polulla sille tasolle jonka haluan saavuttaa. Jokainen päivä on mahdollisuus oppia ja  kehittää  itsestään parempi versio elämän eri osa-alueilla.” 

Työn vastapainona Eeva Isotalo nostaa kuntosaliharjoittelustaan fysiikan ja henkisten valmiuksien kehittymisen lisäksi yhden merkittävän bonuksen.

“Saliharjoittelussa pää nollaantuu, työasiat unohtuvat, treenin jälkeen olo on rentoutunut.”

Omaan elämänlaatuunsa voi vaikuttaa

 Bodyfitnessia harrastava Hiisi-Golfin toimitusjohtaja/ kenttämestari on Lempäälässä tavanomaista seuratumpi henkilö.

“Asiakkaat kyselevät usein miten treenit sujuu. Useasti he kertovat ihailevansa säntillistä elämäntapaani, mainiten seuraavassa lauseessa, että eivät itse kykenisi samaan.”

“Toivoisin, että ihmiset uskoisivat enemmän itseensä, ja oppisivat huomaamaan, miten pienillä muutoksilla elämänlaatuaan kykenee parantamaan”, Eeva Isotalo painottaa.

Bodyfitnessiin liittyy myös runsaasti ennakkoluuloja, joita Isotalo haluaisi kyseenalaistaa.

“Tällaisia liittyy esimerkiksi ammattivalmentajan suunnittelemaan kisadietin toteuttamiseen. Näistä kannattaa ottaa faktat selville, ennen kuin alkaa pitää omia kuvitelmiaan ja uskomuksia totuutena”, Isotalo evästää.

Kilpailemisesta Eeva Isotalo on löytänyt tuntemuksia jotka tuovat nautinnon.

“Fiilis siitä, kun on saavuttanut pitkäaikaisen tavoitteensa, jonka eteen on tehnyt paljon ja tarkasti töitä on hyvin palkitseva.” 

“Bodyfitnesssissä on avartavaa nähdä oma kisakunto, kokea ja nähdä oman fysiikan kehitys. Erityisen tärkeää ja motivoivaa on myös saada palautetta kehityskohteista, jotta kykenee rakentamaan itsestään entistä paremman version”, Eeva Isotalo toistaa filosofiaansa, 

Hiisi-Golf on suomalainen golfkeskus aidoimmillaan

Hiisi-Golf on asettunut Lempäälän järvi- ja maalaismaisemaan varsin luontevalla tavalla. Vertauskohtia voi hakea erittäin hyvin perustein jopa gollfin syntysijoilta Skotlannista.

Kentät rakennettiin tai rakentuivat ensimmäisten pelaajien voimin, omiin mielihaluhin ja tarpeisiin pohjautuen asuinalueiden lähettyville, laidunmaille ja pelloille.

Pekka Isotalon innostuksesta lajiin käynnistynyt toiminta  on laajentunut peltojen paketointien myötä perheyrityksen johtamana kahteen idylliseen kenttään ja aktiivisesti toimivaan seuraan. 

Vieraspelaajat aistivat olevansa aidosti tervetulleita, aloittelijoita koulutetaan vuosittain sadoissa laskettava määrä.

Tampereen talousalueen nykyiset ja uudet golfarit ovat Hiisi-Golfin  merkittävintä asiakaskuntaa, mutta kauempaa matkustavienkin kannattaa pysähtyä sijainniltaan erinomaisen helposti saavutettavaan golfkeskukseen.

Hiisi-Golf ei komeile kenttärankingien kärjessä. Tunnelman ja luonnollisuutensa osalta se jättää suureen osaan vieraspelaajista artikkelin kirjoittajan tavoin erittäin miellyttävän muistijäljen.

Vinkki Hiisi-Golfissa vierailevalle: Golfkeskuksen par 3-kenttä on erinomainen paikka lähestysmislyöntien ja lähipelin kehittämiseen.

Kentän päätösreikä on varsinainen helmi: Avaus lyödään muusta kentästä erillään olevan niemen kärjestä veden yli viheriölle. Pelimiehillekin birdie on tiukassa, tavalliselle harrastajalle ja vähemmän pelanneelle veden ylitys on mainio suoritus.

Hiisi-Golf 

Hiisi-Golf: Golfidylliä järven rannalla Tampereen kupeessa

Etsi luettavaa