Hyppää sisältöön

Top 10: Näitä kenttiä suomalaiset tahkoavat TrackMan-simulaattoreissa – kymmenen suosituimman kentän joukossa myös yllätyksiä

St Andrewsin Old Course on suosituin TrackMan-kenttä GoGolfin toimipisteissä. KUVA: TRACKMAN

GoGolfin Trackman-simulaattoreissa on pelattu vuoden aikana yli 10 000 golfkierrosta. Eniten kierroksia on pelattu golfin kehdossa.

Simulaattorigolfin suosio kasvaa koko ajan. Suomessa ylivoimaisesti suosituin simulaattori on Trackman 4. Esimerkiksi GoGolfin eri paikoissa niitä on tarjolla kolmisenkymmentä.

TrackMan tarjoaa varsin todenmukaisen pelikokemuksen myös talvella mahdollistaen hauskan mahdollisuuden kisailuun kaveriporukan kesken. GoGolf Loungeissa on käynnissä myös viikkokilpailuja, joissa omaa talvikuntoaan voi verrata muiden sisägolfarien kanssa.

MAINOS. GoGolfin TrackMan-simulaattoreita löytyy Espoosta, Helsingistä, Vantaalta, Turun alueelta, Tampereen seudulta ja Kirkkonummelta. Varaa aika >>

Viikkokilpailuissa, joissa ei peritä erillistä kilpaillumaksu, pelataan aina tiettyjä järjestäjien asettamia golfkenttiä, mutta muuten pelaajat voivat itse päättää, millä kentällä he kierroksensa pelaavat.

Kokosimme listan suosituimmista golfkentistä, joita harrastajat ovat viimeisen vuoden aikana pelanneet. Kaikkiaan kierroksia on pelattu peräti 10 000.

Legendaarinen Old Course ykkösvalinta

Golfarit pelaavat mielellään TrackManissa klassikkokenttiä, mutta kymmenen suosituimman kentän joukosta löytyy myös yllätyksiä.

Suosituin kenttä on ollut St Andrewsin Old Course eli Skotlannissa sijaitseva golfin kehto. Suuren suosion vuoksi kentälle on vaikea päästä pelaamaan oikeassa elämässä, mutta simulaattorissa se on kaikille avoin.

Old Course sopii erinomaisesti valinnaksi ensimmäisen simulaattorikierrokselle, sillä kenttä on leveiden väylien ansiosta helpohko.

TrackManissa kentät on reitattu yhdestä viiteen vaikeusasteen mukaan, ja Old Coursen vaikeusaste on yksi pallukka. Toisaalta kun golfkentän pelataan takatiiltä, haasteita riittää kilpapelaajillekin.

Country Club of Jacksonia on pelattu GoGolfin TrackMan-simulaattoreissa toiseksi eniten. KUVA: TRACKMAN

Toiseksi suosituin kenttä on ollut Country Club of Jackson, joka on Michiganin osavaltiossa, Yhdysvalloissa sijaitseva yksityisklubi. Hieman vähemmän on pelattu sessioita Hualai Resortissa ja legendaarisessa Pebble Beachissa.

Yhdysvaltain länsirannikolla, Kaliforniassa sijaitsevan Pebble Beachin kierrosmäärä voisi olla suurempikin, jos se olisi käytössä kaikissa 29 simulaattorissa. Kyseinen kenttä löytyy kuitenkin vain GoGolf Loungen ns. vip-simulaattoreissa, joita on Espoossa viisi ja Tampereella kaksi.

Se, että niin moni on valinnut kentäksi Hualai Resortin, voi johtua siitä, että kenttä on helppo. Hyvää tulosta on aina kiva tehdä.

Vaikea Valderrama

Toisaalta moni pelaaja on myös ottanut haasteen vastaan ja lähtenyt kiertämään yhden Manner-Euroopan ikonisimmista areenoista eli Espanjassa sijaitsevan Valderraman, jonka vaikeusaste on viisi.

Kenttä ei ole pitkä, vaan haasteet tulevat siinä, että väylät ovat kapeita ja viheriöt pieniä. Järkevä pelitaktiikka korkkipuiden katveessa arvossaan.

Real Club Valderrama tarjoaa haasteita TrackMan-pelaajille. KUVA: TRACKMAN

Vaikea on myöskin vuoden 2018 Ryder Cup -kenttä Le National, joka sijaitsee Ranskan pääkaupungin Pariisin kupeessa.

Yllättäviäkin kenttiä top 10 -listalta löytyy. Sellaisena esimerkiksi Islannissa sijaitsevaa GKG Golf Clubia, Bahia Beach Clubia ja Bay Harborin Links-kenttää.

Näiden suosio saattaa johtua siitä, että ne ovat aakkosissa alkupäässä.

SijoitusGolfkenttä / osuusVaikeusaste
1.St Andrews Old Course (6 %)*
2.Country Club of Jackson (4 %)**
3.Hualai Resort (4 %)*
4.Pebble Beach (4 %)****
5.Real Club Valderrama (3 %)*****
6.Bahia Beach Golf Club (3 %)***
7.Bay Harbor (Links/Quarry) (2 %)***
8.Le Golf National (2 %)*****
9.GKG Golf Club (2 %)**
10.PGA National (2 %)*****
Kymmenen suosituinta kenttää GoGolfin ylläpitämissa TrackMan-simulaattoreissa.

GoGolf mahdollistaa viihtyisän TrackMan-elämyksen kuudella eri paikkakunnalla

GoGolfin eri toimipisteistä löytyy yhteensä peräti 29 TrackMan-simulaattoria, joissa golfarit voivat harrastaa lajia ympärivuotisesti.

Eniten TrackMan-simulaattoreita on GoGolf Lounge Espoossa, yhteensä 11. Keran halleilla sijaitsevasta suuresta simulaattorikeskuksesta löytyy kuusi TrackMan-simulaattoria avotilassa ja viisi viihtyisissä vip-huoneissa.

GoGolf Lounge Tampereella TrackMan-simulaattoreita on kahdeksan, joista kaksi vip-huoneissa. Tampereen GoGolf Lounge sijaitsee samassa yhteydessä Golf Skyn megamyymälän kanssa Nokialla.

Lisäksi TrackManejä löytyy Golf Skyn myymälöistä Espoosta, Vantaalta ja Turusta.

Myös Peuramaa Golfissa on kaksi TrackMan-simulaattoria. GoGolf ylläpitää myös kahta Planmeca Arenan Trackman-simulaattoria. Planmeca Arena sijaitsee Helsingin Vuosaaressa.

TrackMan-vuoron voi varata eri paikkoihin kätevästi Play.fi-palvelussa.

Etsi luettavaa