Hyppää sisältöön

Toimittaja-kirjailija kiistää pettäneensä Mickelsonin: ”Kyseessä ei ollut yksityinen keskustelu”

Alan Shipnuck ja Phil Mickelson ovat eri mieltä siitä, olisiko Mickelsonin lausunnot saanut julkaista. KUVA: GETTY IMAGES

Alan Shipnuck pitää Phil Mickelsonin puheita siitä, että tämä olisi puhunut hänelle epävirallisesti kaksinaamaisina ja valheellisina.

Phil Mickelsonista epävirallista elämäkertaa kirjoittava Alan Shipnuck kiistää Phil Mickelsonin väitteet siitä, että Mickelson olisi puhunut hänelle epävirallisesti, kun Shipnuck haastatteli tätä puhelimitse ja tekstiviestien välityksellä kirjaansa.

Mickelson julkaisi aiemmin pitkän lausunnon, jossa hän kertoi jäävänsä tauolle kilpagolfista ja pyysi anteeksi eri tahoilta, joita hän oli loukannut.

Mickelsonin kohua herättäneet ajatukset tulivat julki, kun Shipnuck julkaisi Fire Pit Collective -sivustolla poimintoja keväällä ilmestyvästä kirjasta.

Shipnuck on kokenut kirjoittaja, joka työskenteli aiemmin Sports Illustratedissa ja Golf Magazinessa golftoimittajana. Nykyään hän on osakas Fire Pit Collective -sivustolla. Keväällä ilmestyvä Phil Mickelsonin epävirallinen elämäkerta on hänen seitsemäs golfaiheinen kirjansa.

”Valheellista ja kaksinaamaista puhetta”

Lausunnossaan Mickelson heitti Shipnuckin bussin alle väittäessään, että olisi puhunut Shipnuckille haastattelussa epävirallisesti. Shipnuck kiistää väitteen jyrkästi.

Shipnuckin mukaan Mickelson itse oli ottanut yhteyttä häneen, koska hän oli kuullut, että Shipnuck oli kirjoittamassa hänestä kirjaa. Mickelson halusi keskustella Shipnuckin kanssa nimenomaan mediaoikeuksista ja PGA Tourin muista epäkohdista, jotka johtivat Shipnuckin mielestä suoraan Saudi-Arabiaan ja Saudi Golf Leagueen, jonka perustamisen puolesta Mickelson on vahvasti puhunut.

MAINOS

Messutarjoukset ovat taas täällä. Varmista ensi kesän pelit suosikkikentillesi huippuhintaan yli 40 golfkentän valikoimasta. Kampanja päättyy 14.3.2022.

Klikkaa ostoksille >>

”Jos elämäkerran aihe soittaa kirjoittajalle, keskustelun sisältö tulee aina sisältymään kirjaan, ellei nimenomaisesti toisin sovita. Mickelson ei kertaakaan tekstiviesteissämme tai puhelussamme pyytänyt, että keskustelua käytäisiin epävirallisesti, enkä koskaan suostunut siihen”, Shipnuck kirjoitti Fire Pit Collective -sivustolla.

”Se, että hän väittää kommenttien olleen epävirallisia, on valheellista ja kaksinaamaista”, Shipnuck tykittää.

Mickelson pelasi kaksilla korteilla

Mickelsonin kommentit ovat tyrmistyttäneet ihmisiä muun muassa siksi, että hän yhtäältä haukkui PGA Tourin mutta toisaalta puhui kriittisesti saudeista.

Shipnuckin mukaan Mickelson pelasi haastattelussa kaksilla korteilla: Mikäli hän päätyisi allekirjoittamaan sopimuksen Saudi Golf Leaguen kanssa, golfaneille ei jäisi epäselväksi, että Philin mielestä saudit ovat huonoja toimijoita. Jos hän olisi taas pysynyt PGA Tourin joukoissa, hän olisi tehnyt selväksi, että hän teki niin vasta saatuaan monia haluamistaan ​​myönnytyksistä.

”Vaikka tiesin, että Mickelsonilla tuli haastatteluun agendan kanssa, olin ihmeissäni siitä, kuinka suoraan hän puhui”, Shipnuck kirjoitti.

Suunnitelma meni kuitenkin pahasti pieleen ja lausunnoillaan Mickelson ampui itseään jalkaan. Hän suututti paitsi PGA Tourin myös saudit. Lisäksi Mickelsonin päätukija KPMG katkaisi kohun seurauksena yhteistyön Mickelsonin kanssa.

Sopimuksen arvon on väitetty olevan jopa 30 miljoonaa dollaria vuodessa.

Etsi luettavaa