Hyppää sisältöön

Phil Mickelson pyytää anteeksi aiheuttamaansa kohua ja jättäytyy tauolle: ”Olen pettynyt itseeni, otan tästä opiksi”

Phil Mickelson jättäytyy toviksi syrjään huippugolfin pyörteistä. KUVA GETTY IMAGES

PGA Tourin johdon itsekkään toimintatavan, sekä Super Golf Leaguen rahoittavat saudiarabialaiset terävillä lausunnoillaan haukkunut Phil Mickelson joutuu ottamaan myös hatun päästään, sillä pitkäaikainen kumppani KPMG irtisanoi yhteistyösopimuksen.

Phil Mickelson julkaisi tiistai-iltana Suomen aikaa pitkän tiedotteen pyytäen siinä anteeksi sanomisiaan, joista kaikkein suorimmat nousivat keskustelun ja ihmettelyn aiheiksi toimittaja Alan Shipnuckin kirjoittamassa artikkelissa Fire Pit Collective -sivustolla edellisviikolla.

”Pahoittelen sitä, että käytin sanoja ja lauseita, jotka eivät vastanneet onnistuneesti ajatuksiani ja tarkoitusperiäni. Hyökkäsin turhaan ja harkitsemattomasti henkilöitä kohtaan. Olen erittäin pettynyt itseeni, minulla on paljon opittavaa tästä”, Mickelson kirjoitti.

Pari tuntia tiedotteensa julkaisun jälkeen Mickelson ja hänen kumppaninaan vuodesta 2008 toiminut KPMG ilmoittivat lopettaneensa yhteistyönsä.

Shipnuck julkaisee myöhemmin keväällä Mickelsonista kirjan. Tähän liittyen Shipnuck avasi paloja keskusteluistaan Mickelsonin kanssa, joista suurin osa ajoittuu vuoden 2021 syksyyn.

Mickelson arvosteli rajusti PGA Tourin tapaa tehdä rahaa pelaajajäsentensä etuja sortaen.

Tapa jolla hän määritteli Saudi-Arabian golfmarkkinoile pyrkivät valtaapitävät pelottaviksi ”motherfuckereiksi”, joiden taustan ihmisoikeuksien polkijana hän tiedostaa, mutta ei anna tämän estää yhteistyön aloittamista, herätti luonnollisesti huomiota.

Greg Normanille (vas.) Phil MIckelson on ollut maailmanlhuipuista läheisin keskustelukumppani aussin yrittäessä luoda kilpailevaa kiertuetta PGA Tourille. KUVA: GETTY IMAGES

Tiedotteessaan Mickelson nostaa peukkua henkilöille, joiden kanssa hän on ollut kehittämässä (LIV Golf Investments) uutta touria.

”Yhteistyö on toiminut erittäin hyvin. Pyydän anteeksi niitä loukkaavia lauseita, jotka on nostettu tässä yhteydessä irrallisina esiin kokonaisuuudesta”.

”Yrityksessä on paljon osaavia ammattilaisia, jotka rakastavat golfia ja jakavat kanssani sama tavoitteen, tehdä peliä entistäkin paremmaksi. Heillä on selvä suunnitelma siitä, kuinka pelaajille, yhteistyökumppaneill ja katsojille golfista saadaan entistä parempi tuote.”

Mickelsonin missio etenkin PGA Tourin suhteen oli hänen sanomisisaan organisaation kanssa välien selvittäminen, sekä golfin kehittäminen.

Fire Pit Collectiven artikkeli sai valtavan myrskyn aikaan etenkin MIckelsonin pelikavereissa, jotka laajalti tuomitsivat mielipiteet ja visiot palautteissaan.

Mickelsonilla paineita ja stressiä kymmenen vuoden ajan

Mickelson ilmoitti vetäytyvänsä hetkeksi takaviistoon ja syrjään huippugolfin pyörteistä.

”Viimeisten kymmenen vuoden ajan olen kokenut painetta ja stressiä, jotka ovat vaikuttaneet pelaamiseeni. En ole kyennyt saamaan itsestäni parasta esiin.”

”Nyt tarvitsen aikaa jotta pystyn keskittymään niihin ihmisiin, joita rakastan eniten ja tekemään työtä sen eteen, että kykenen olemaan se ihminen ja mies jollainen haluan olla.”

Taukonsa pituutta Phil Mickelson ei määritellyt.

Oletettavaa kuitenkin on, että Mickelson palaisi parrrasvaloihin myöhemmin keväällä ja olisi mukana kolmasti voittamassaan The Mastersissa huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla, sekä PGA Championshipissa toukokuussa.

Etsi luettavaa