Hyppää sisältöön

Tiger Woodsilla vakuuttava alku loukkaantumisen ja pitkän tauon jälkeen

Tiger Woodsin golflyönti näyttää hyvältä ensimmäisen yhdeksän reiän perusteella. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woods on pelannut ensimmäiset yhdeksän reikää vuoden 2022 Masters Tournamentissa. Niiden perusteella mestaria ei voi sulkea pois voittotaistelusta, vaikka kasilla ja ysillä peli hieman takelteli.

Tiger Woodsin voittoa vuoden 2019 Mastersissa pidetään kaikkien aikojen comebackina urheiluareenoille kaikki lajit huomioiden.

Tällä viikolla Woodsilla on mahdollisuus pistää vielä paremmaksi, kun hän palasi kisakentille helmikuussa 2021 tapahtuneen auto-onnettomuuden jälkeen.

Woods päätti osallistumisestaan aivan viime tipassa, koska oli epävarmaa, kestääkö hänen jalkansa rasitusta. Augusta Nationalin mäkinen kenttä on todella raskas kävellä.

Ensimmäisen yhdeksän reiän perusteella näyttää siltä, että jalka kestää ja pelikin on jiirissä. Hän pelasi avauskierroksen puolikkaan pariin.

MAINOS. The Masters Tournamentin näyttää suorana Ruutu-palvelu kertamaksua vastaan. Katseluoikeus maksaa 24,95 €. Osta katseluoikeus >>.

Alkuun viisi paria

Woods aloitti kierroksen viidellä perättäisellä parilla. Hänellä oli muutama paikka tehdä birdie Augustan äärimmäisen liukkailla viheriöillä, mutta läheltä piti -tilanteita ei lasketa.

Kuudennella reiällä hän ei jättänyt mitään sattuman varaan. Hän löi avauksen par 3 -reiällä reiän viereen, mistä kaikkien aikojen parhaalla golfarilla oli helppo työ napauttaa pallo reikään.

Seuraavalla reiällä Woods oli vaikeuksissa. Hänen avauksensa yli 400 metriä pitkällä par 4 -reiällä päätyi Augustan väyliä reunastavan neulasmaton päälle puiden väliin, ja toisen lyöntinsä hän joutui pelaamaan matalana fadena pientä viheriötä vartioivien bunkkerien eteen.

Jäljellä oli lyhyt pitch, jonka Woods hoiti jälleen mestarillisesti reiän viereen, eikä par-putti ollut enää kuin muodollisuus.

Loukkaantumisen jälkeen Woods oli aloittanut golfillisen kuntoutuksensa ”takapihallaan” juuri lähipelin kautta, mikä on näkynyt hänen otteissaan muutenkin kilpailun alussa. Tigerin lähipeli vaikutti olevan ensimmäisen seitsemän reiän perusteella lähes huippuvuosien tasolla.

Harmittava bogi kahdeksannella

Kahdeksannella lähipeli kuitenkin petti hänet. Woods oli par 5 -reiällä kahdella lyönnin melko lähellä viheriötä, mutta hän löi 40 metristä neljä kertaa ja tuloksena oli päivän ensimmäinen bogi – ja sangen turhauttava sellainen.

Vaikeudet jatkuivat yhdeksännellä reiällä, kun Woods tempaisi draivinsa vasemmalle pieneen metsikköön. Hänellä aukesi jälleen neulasten päältä reitti viheriöille, mutta draw’ta ei tullut tarpeeksi, ja hän missasi niukasti griinin.

Se sai Woodsin reagoimaan kirosanalla.

Lähestymistä seuranneen chipin Tiger löi liian pitkäksi, mutta hän onnistui vaikeassa alamäkiputissa ja vältti toisen perättäisen bogin.

Niemannin huikea eagle

Kisan kärkeen Woodsilla on nyt kaksi lyöntiä. Johtoon nousi yhdeksännellä reiällä Chilen Joaquin Niemann, joka upotti häikäisevästi eaglen lyhyellä raudalla.

Kympin bogin jälkeen Niemann on tuloksessa -2 yhdessä kolmen muun pelaajan. Kun Tiger teki samalle reiälle parin, hänellä on eroa tässä vaiheessa kärkeen vain kaksi lyöntiä.

Kilpailu on kuitenkin vielä nuori, eivätkä kaikki pelaajat ole vielä lähteneet kierrokselleen.

MAINOS. Hyödynnä huikeat Major-tarjoukset 7.–10.4. GoGolf Shopissa. Tästä diileihin >>

Etsi luettavaa