Hyppää sisältöön

Tiger Woods otti käyttöönsä tukevamman kengän – valitsi FootJoyn tuotteen jonka edeltäjää käytti useita vuosia

Tiger Woodsin vakiovarustukseen kuuluvan Acushnet Companyn Scotty Cameronin putterin lisäksi Mastersissa mestarilla on jalassaan FootJoyn kengät. KUVA: GETTY IMAGES

Miksi Tiger Woods pelaa The Mastersissa FootJoyn Premier Series Packard -kengällä, vaikka hänellä on pitkäaikainen yhteistyösopimus Niken kanssa?

Tiger Woods ei jätä yhtään kiveä kääntämättä, kun hän hakee menestystä The Mastersissa. Yksi mielenkiintoisimmista ratkaisuista on se, että kenkämerkki ei ole Nike, vaan FootJoy.

Woods käytti ammattilaisuransa ensimmäisinä vuosina sopimuksensa kautta Titleistin mailoja ja palloa, sekä FootJoy Classic -kenkää, joka nimeään myöten muodostui alan klassikoksi ja PGA Tourin käytetyimmäksi kengäksi.

Mastersissa Woodsin jaloissa ovat Classicin seuraavien sukupolvien kengistä kehittyneimmät, Footjoy Premier Series, ja sen kolmesta eri mallista Packard.

Woods perusteli vaihtoaan ennen Mastersia tiedotustilaisuudessa seuraavasti:

”Liikkuvuuteni on tällä hetkellä aiempaa huomattavasti suppeampaa. Kaikkien niiden jalkaani laitettujen rautojen ja lisäosien johdosta tarvitsen kengän, joka lisää vakauden tunnetta kävellessä ja svingin aikana”, Woods määritti.


MAINOS. Hyödynnä huikeat Major-tarjoukset 7.–10.4. GoGolf Shopissa. Tästä diileihin >>

Seuraavassa lauseessa Woods muistutti kuitenkin siitä, että hänen yhteistyönsä Niken kanssa jatkuu.

”Nike on ollut fantastinen yhteistyökumppani, jonka kanssa teemme yhteistyötä kehittääksemme tarpeisiini sopivan kenkämallin. Prosessi on meneillään, ja toivottavasti saamme tuotteen pian valmiiksi”, Woods kertoi.

Nappisyöttö FootJoyn jalkaan

FootJoyn emoyhtiön Acushnet Companyn puolelta lausuntoa tai virallista kommenttia ei ole annettu.

Suomen maajohtaja Teemu Vinni kertoo, että myös hän on pelkästään sen tiedon varassa mitä mediassa on nähnyt.

”FootJoyn osalta nopeimmin kasvava tuoteryhmä on nimenomaan klassinen tukeva kenkämalli, FootJoy Premiere Series.”

”Se on alkuperäisen Classicin pohjalta uuden teknologian mahdollisuuksia hyödyntäen kehitetty huipputuote, jota suurin osa FootJoyn valinneista huipuista käyttää”, Vinni tiivistää.

”Kuluttajapuolella Premiere Seriesin suurin käyttäjäryhmä ovat nuoret pelaajat, jotka haluavat parasta”, Vinni kaivaa esiin markkinointisloganin.

Vaikka Woods jatkossa siirtyisikin takaisin Niken kenkiin, antaa hän FootJoylle golfkauden käynnistyessä nappisyötön jalkaan ja myynninedistämiseen.

Tiger Woodsilla on Niken lisäksi välineisiin liittyvät sopimukset TaylorMaden mailojen ja Bridgestonen pallon käytöstä.

Torstain jälkeen upeasti kymmenentenä oleva Woods lähtee toiselle kierrokselleen iltapäivän viimeisissä ryhmissä, Suomen aikaa kello 20.52.

Peliseurana hänellä on kaikissa majoreissa vähintään kerran toiseksi sijoittunut Louis Oosthuizen, sekä Woodsin isännöimän Los Angelesin kisan voittanut Joaquin Niemann.

MAINOS. The Masters Tournamentin näyttää suorana Ruutu-palvelu kertamaksua vastaan. Katseluoikeus maksaa 24,95 €. Osta katseluoikeus >>.

Ruutu-palvelun suora lähetys käynnistyy perjantaina kello 22.00.

Selostuksesta vastaa Antti Vaalas, kommentaattorina toimii Antti Ahokas.

Tulospalvelu

FootJoy Premiere Series

Etsi luettavaa