Hyppää sisältöön

Tiger Woods näytti tuloksenteon mallia Augusta Nationalilla – kymmenentenä The Mastersissa

Tiger Woods poistui 18:n viheriöltä tyytyväisenä tehtyään metsikköön päätyneen avauksen jälkeen vakuuttavalla lähipelillä parin. KUVA: GETTY IMAGES

Tiger Woods (71,-1) rakensi kasaan erinomaisen tuloksen Augusta Nationalilla. Hän on avauspäivän jälkeen kärkikymmenikössä. Kisaa johtaa Sungjae Im (-5).

Tiger Woods teki sen taas.

Hän ylitti Mastersin ensimmäisenä päivänä tulokseensa ja sijoitukseensa liittyneet odotukset.

Hyvin pieni osa golfia seuraavista näet uskoi vielä pari viikkoa ennen The Mastersin alkua, että Tiger Woods lähtisi mukaan kauden ensimmäiseen major-turnaukseen.

Vielä harvempi olisi voinut kuvitellakaan, että viidesti Mastersin voittanut Woods olisi kierroksensa päätyttyä kisassa kymmenentenä.

Woods ylitti asiantuntijoiden ja faniensa odotukset upealla tavalla kierroksella, jossa leimallista oli hänen osaltaan parin ylittävien tulosten vähyys.

Niitä kertyi vaativissa olosuhteissa vain kaksi.

Heikon rangejakson jälkeen tulosta tekemään

Woodsin lyöminen ennen kierroksta ja sen aikana ei kuitenkaan ollut priimaa, joka 17 kuukauden kilpailutauko huomioiden on enemmän kuin inhimillistä.

”Rangeharjoitus oli varsin huono. Löin palloa heikosti”, Wood avautui TV-haastattelussa pelin jälkeen

”Blokkasin kierroksen ensimmäisen avauksen oikealle, mikä ei rangen jälkeen ollut yllätys”, Woods kertaili kierroksensa käynnistymistä.

Hyvällä lähipelillä hän selvitti kuitenkin itselleen parin.

Woods teki ulosmenossa näyttävän birden kentän kuudennella naulaamalla par-kolmosella pallonsa vajaaseen metriin.

”Kahdeksannella löin kaksi huonoa lyöntiä”, hän harmitteli ulosmenon ainoaa bogiaan.

Tigerin menestyksen avain torstaina oli se, että hän selvisi koko kierroksestaan kahdella bogilla, jälkimmäinen tuli 14:lla vasemmalle menneen avauksen avittamana.

Toisella puoliskolla Woods teki birdiet 13:lla lyöden par-viitosen kahdella päälle, sekä 16:lla upottamalla puttinsa lähes yhdeksän metrin matkalta.

Lähipeli toimii, avauksissa epävarmuutta

Woods vaikutti haastattelussa olevansa tulokseensa tyytyväinen, kuten oli syytäkin.

MAINOS. Hyödynnä huikeat Major-tarjoukset 7.–10.4. GoGolf Shopissa. Tästä diileihin >>

Hän taisteli itselleen hyvän tuloksen vähillä viheriöousumilla (9) jättämättä lyöntejä kentälle kahdeksatta väylää lukuunottamatta.

Avauksissa Tiger osui väyliin korkeinaan kohtuullisesti (8/14). Tällä listalla mestarin takana oli torstaina vain viisi pelaajaa.

Kierroksen neljästä viimeisestä avauksesta kolme suuntautui vasemmalle tavalla, joista olisi voinut toisella kentällä tulla rumempaakin jälkeä.

Etenkin viimeisellä Woods oli taidon lisäksi onnekas. Villisti metsikköön lähteneen avauksensa jälkeen hän sai alueen kosteuden vuoksi dropata hyvään paikkaan, josta rakentui hänen päivänsä parhaisiin kuulunut par.

Birdietä hän pääsi puttaamaan vain yhdeksän kertaa, upottaen niistä kaksi reiän kulmalta ja yhden vajaasta yhdeksästä metristä.

Ensimmäisen päivän taistelustaan Woods selvisi tuloksen osalta loistavasti. Perjantaina testi voi olla huomattavastikin kovempi kylmän ilman johdosta.

Woodsin kenttäpeliin, etenkin avauksiin liittyy seuraaville kierroksille kysymysmerkkejä.

”Tulin Augustaan kokeilemaan sitä, kykenenkö osallistumaan. Olen pääsemässä kilpailemisen moodiin, jota en ole pitkään aikaan kokenut. Tiimini tekee loistavaa työtä mahdollistaakseen pelaamiseni”, kuvaili tilaansa.

Hienon avauskierroksen jälkeen yleisön ja median odotukset nousevat entisestään. Upea saavutus olisi sekin, että Woods olisi ennen viikonlopun kierroksia 4-6 lyönnin päässä kärjestä.

Tiger jäädyttää itsensä käynnistääkseen palautumisen

Perjantain kierrokselleen hän lähtee ensimmäisten joukossa aamuvarhaisella paikallista aikaa 8.52.

Suomessa viisarit osoittavat tällöin lukuja 15.52

”Tarvitsen runsaasti palautumista edistäviä hoitoja. Paljon jäätä, jääkylpyjä. Minun on käytännössä jäädytettävä itseni.”

Woodsin kävely vaikutti läpi kierroksen varsin hyvältä, vaikka jalat ovat kolarin aiheuttamien vammojen johdosta kuin eri paria.

”Kierroksen aikana tulleet turvotukset on myös saatava alas. Vartalon ja jalkojen saaminen siihen tilaan, että kykenen lyömään ja kävelemään parhaalla mahdollisella tavalla on iso urakka. Tämä oli vasta ensimmäinen päivä neljästä”, Woods muistutti.

Suomessa kellonviisarit osoittavat tuolloin lukuja 15.52

MAINOS. The Masters Tournamentin näyttää suorana Ruutu-palvelu kertamaksua vastaan. Katseluoikeus maksaa 24,95 €. Osta katseluoikeus >>.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa