Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Amazing Thailand

Tiedätkö mikä on Thaimaan uusi piilotettu helmi meille golfareille?

Thaimaa on suomalaisgolfareille kaukolomakohteista Aasian ylivoimainen ykkönen, jossa suomalaiset pelaavat enemmän kierroksia kuin koko muualla Aasiassa yhteensä. Vuorten ja rehevän maaseudun ympäröimä Chiang Mai on täydellinen paikka golflomalle.

Bangkok, Phuket, Hua Hin ja Pattaya ovat tuttuja meille suomalaisille, mutta Chiang Mai on piilotettu helmi golfareille.

Chiang Maissa on tunnettu rennosta ja rauhallisesta ilmapiiristä, joka eroaa paljon muista Thaimaan alueista. Chiang Mai sijaitsee yli 300 metrin korkeudessa vuorten ja vehreän maaseudun ympäröimänä, ja se on loistava paikka rentouttavalle lomalle. Golfarit tunnetusti arvostavat hyviä yhteyksiä kentille.

Chiang Maissa useimmat golfkentät sijaitsevat alle tunnin päässä kaupungin keskustasta, minkä takia muut pohjoismaalaiset golfarit ovat jo löytäneet kohteen ennen meitä suomalaisia. Runsaat aktiviteetit ja laadukkaat hotellit lisäävät kiinnostavuutta, kertoo suomalaisille golfmatkailijoille tuttu Juha-Matti Vuorinen.

Toinen uutuuskohde on monimuotoisesta ja upeasta luonnostaan tunnettu Khao Yain luonnonpuisto, jonka ympäristöstä löytyy lähes kymmenen visuaalisesti mieleenpainuvaa golfkenttää. Vuonna 2005 Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty kansallispuisto sijaistsee Bangkokista vain noin 150 km päässä tarjoten uniikin elämyksen golfareille.

Juha-Matti Vuorinen on erikoistunut palvelemaan suomalaisia golfareita Thaimaassa. Hänellä on keskeinen rooli siinä, millä kentillä suomalaiset golfaavat lomaillessaan Thaimaassa. Vuorinen kartoittaa ja neuvottelee jatkuvasti uusia kenttiä, jotta meillä golfareilla mielenkiinto säilyy vuodesta toiseen.

Juhis-lempinimellä tunnettu Vuorinen vieraili Thaimaassa ensimmäisen kerran reilut kymmenen vuotta sitten. Hän tykästyi maahan, hyvään palveluun, kenttiin ja ilmastoon. Vuorinen on asunut Hua Hinissa jo usean talvikauden ajan yli 7 kuukautta vuodesta. Hän työskentelee matkailualalla tarjoten golf-, vapaa-ajan- ja majoituspalveluja suomalaisille turisteille. Kesät hän opettaa golfia Satakunnan alueella.

Vuorinen on tuttu monelle golfarille sosiaalisesta mediasta, jossa hän jakaa siellä tuoretta tietoa Thaimaan golfmatkailusta. Sosiaalinen media on tarjonnut myös helpon tavan kommunikoida hänen kanssaan, ja tätä kanavaa suomalaiset golfarit ovat kiitettävästi oppineet myös hyödyntämään. Vuorinen raportoi GoGolfin lukijoille yhteistyössä Thaimaan matkailua edistävän Amazing Thailandin kanssa kenttien tilanteesta, uusista kohteista ja golfin lisäksi muista matkailijoita kiinnostavista asioista täällä.

Vuorinen on todellinen golfin monitoimimies, joka on elinkeinonharjoittana mukana Hua Hin Golf Toursissa sekä kahdessa hotellissa Hua Hinissa. Tämän lisäksi hän tekee golfopetusta sekä Suomessa että Hua Hinissa.

Tällä hetkellä kysytään paljon räätälöitäviä paketteja, joissa on kaksi tai jopa kolme golfkohdetta. Se on myös oiva tapa tutustua Thaimaan upeaan luontoon ja kulttuuriin.

Tulevan talven suosikkipareja ovat esimerkiksi golfreissut Hua Hin ja Bangkok sekä Pattaya ja Bangkok, joihin räätälöidään helposti seurueelle maapalvelut, majoitukset ja tietysti lähtöajat. Hintataso on Thaimaassa pysynyt koronasta ja inflaatiosta huolimatta ennallaan, eli hinnat on vuoden 2019 tasolla.

Finnair lentää Thaimaahan jälleen 7 päivää viikossa ja golfkenttien kunto on ensiluokkainen.

”Olkaa reippaasti yhteydessä, niin räätälöin nopeasti laadukkaan golfloman tulevaksi talveksi”, iloitsee Juha-Matti.

Täältä löydät lisätietoja Thaimaan golfkohteista.

Etsi luettavaa