Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Amazing Thailand

Golfia, kuntoilua ja eksotiikkaa Thaimaassa

Thaimaa tarjoaa paljon muutakin kuin unohtumattomia golfkierroksia. Juha-Matti Vuorisen vinkkien avulla otat kaiken irti seuraavasta kaukomatkastasi.

Thaimaa sopii matkakohteena kaikille ja golfin oheen voi räätälöidä vaikka minkälaista aktiviteettia. Matkailu- ja golfalan yrittäjä Juha-Matti Vuorinen on varsinainen velho suunnittelemaan asiakkaiden toiveiden mukaisia lomamatkoja.

“Suuri osa matkailijoista tulee Thaimaahan pelaamaan sydämensä kyllyydestä golfia, mutta Thaimaa on niin paljon muutakin”, Vuorinen muistuttaa.

“Nähtävyyksiä ja tekemistä löytyy joka kohteesta. On periaatteessa aivan sama, mihin osaan maata menee. Kansallis- ja luonnonpuistoja, temppeleitä, eläintarhoja, elefanttisafareita ja vesipuistoja löytyy kaikkialta.”

Vuorinen lähtee vinkeissään liikkeelle maailmanluokan golfkentistä, joita Thaimaassa riittää. Esimerkki golfkenttäbongarin unelmakiertueesta alkaa Phuketista ja päättyy Pattayalle, kas näin:

  • Lento Phuketiin, jonka parhaat kentät ovat ehdottomasti Red Mountain ja Blue Canyon. 
  • Sieltä kuski vie Khao Lakin lähelle Phang Ngaan, jossa pelikentäksi valitaan Katathong Resort. 
  • Hua Hiniin on hieman pidempi siirtymä, mutta Black Mountain ja Banyan ovat sen arvoisia. 
  • Seuraava kohde on Bangkok, josta suosituslistan kärkipäässä ovat Alpine ja Summit Windmill. 
  • Bangkokista matka jatkuu vielä Pattayalle, jonka kärkikentät ovat Siamin Old Course sekä Plantation.

Jos tämä kierros ei vielä riitä täyttämään golfnälkää, niin paikallislento Chiang Maihin, jonka Alpine Mae Jo ja Chiangmai Highlands kruunaavat takuuvarmasti kiertueen.

”Nämä matkat sopivat heille, jotka arvostavat hyvää majoitusta ja haluavat testata itsensä ja kokea useamman golfkentän tarjoamat haasteet. Kiertuereittiä voi veivata lähes loputtomiin ja matkan hinnoittelua voi säätää itselleen sopivaksi majoitusvalinnoilla.”

Summit Windmill on yksi Bangkokin huippukentistä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää Thaimaan golfkiertomatkoista!

Rohkeasti turistialueiden ulkopuolelle

Vuorisen mukaan suurin osa Thaimaan matkailusta kohdistuu Pattayalle, Bangkokiin, Hua Hiniin tai Phuketiin, mutta maa on täynnä upeita paikkoja, joissa ei juurikaan näy turistivirtoja. 

“Kanchanaburi ja Khao Yai ovat hyvien etäisyyksien päässä Bangkokista ja helposti yhdistettävissä pääkaupungissa lomailevien matkaan. Grand Prix, Evergreen ja Dragon Hills ovat Kanchanaburin parhaimmistoa. Khao Yaissa on 11 kenttää, siellä kannattaa ehdottomasti pelata Kirimaya Golf Resort & Span, Mountain Creekin ja Panoraman kentät”, Vuorinen luettelee. 

Kuntoilua ja hyvinvointia

Merkittävä osa longstay-vieraista saapuu Thaimaahan kuntolomalle, selkeänä tavoitteenaan painonpudotus. Valtaosassa hotelleista on hyvät kuntosalit, joissa personal trainerit auttavat asettamaan ja saavuttamaan tavoitteet.

Kohteesta riippumatta lenkkeily- ja pyöräilykohteita sekä jooga- ja ryhmäliikuntamahdollisuuksia riittää.

Ota yhteyttä ja kysy kuntolomista lisää!

Kuntolomalla voi vaikka pyöräillä Thaimaan upeissa maisemissa.

Paratiisisaaret ja eksoottista golfia viidakossa

Koh Samuin saari on eksoottinen koko perheen paratiisisaari. Golfarille eksotiikkaa tuo Santiburi Samuin kapea viidakkokenttä, joka on Vuorisen mukaan ainakin riittävän vaikea.

“Jos vedät vinoon, olet aina viidakon puolella.”

Tosi hienoista perheresorteista löytyy Kids Clubit, vesiliukumäet, hienot uima-altaat, joogaa ja ohjattua ryhmäliikuntaa. Rannalla päivät kuluvat snorklaamisen, surffaamisen ja muun vesiurheilun parissa. 

Kulinaristin Bangkok

Thaimaa mielletään helposti kohteeksi, jonne kannattaa lähteä vain pitemmäksi aikaa, mutta lentoaikataulujen ansiosta viikossakin ehtii jo kokea saman verran kuin vaikkapa Kanariansaarilla.

“Seitsemän päivän reissu onnistuu hyvin ja riittää mainiosti, vaikka lentomatka onkin pitempi mitä vaikkapa Dubaihin tai Kanariansaarille. Finnair lentää Bangkokiin kahdesti päivässä ja lennot ovat perillä Bangkokissa heti aamusta. Matka kentältä hotelliin vie vain puoli tuntia, niin ehdottomasti suositeltava lomakohde ympäri vuoden.”

“Bangkokissa on kaikkea. Michelin-tason ravintolat, suuri määrä golfkenttiä ja niihin on helppo yhdistää shoppailu ja kulttuuria. Lisäksi siellä on aika hyvä yöelämä”, Vuorinen päättää.

Kaikki matkat räätälöidään aina Juhiksen toimesta. Kysy rohkeasti vaihtoehdoista, mahdollisuuksista ja hinnoista!

Ota yhteyttä

Juha-Matti Vuorisen tavoittaa puhelimitse numeroista +66928086911 (thai) ja +358443026196 

WhatsApp, LINE, iMessage, FaceTime 

Facebook / Instagram / Email juhamatti_vuorinen@hotmail.com

Lue lisää

What to do in Thailand

Etsi luettavaa