Hyppää sisältöön

Euroopan joukkueen virallinen vaatettaja on italialainen luksusmerkki, jonka Vladimir Putin toi suuren yleisön tietoisuuteen

Tommy Fleetwood testasi Loro Piana valmistamien housujen venyvyyttä tuulettaessaan Euroopan Ryder Cup -voittoa vuonna 2018. KUVA: GETTY IMAGES

Loro Piana on ollut vuodesta 2016 lähtien Euroopan Ryder Cup -joukkueen virallinen vaatettaja.

Euroopan joukkue johtaa Yhdysvaltoja 1–0 jo ennen kuin Ryder Cup on alkanut. Ainakin jos kilpaillaan siitä, kumpi joukkue pukeutuu kalliimpiin kuteisiin tämän viikon haasteottelussa.

Siinä missä Yhdysvaltain joukkue verhoutuvat monien tunteman yhdysvaltalaismerkin Ralph Lauren vaatteisiin, laittavat eurooppalaiset ylleen italialaisen luksusmerkin Loro Pianan asukokonaisuudet.

Loro Piana tuskin soittaa tavalliselle pulliaiselle kelloja, mikä ei ole ihme, sillä merkin vaatteet ovat älyttömän kalliita ja monen saavuttamattomissa.

Tosin moni saattaa muistaa merkin siitä, kun se maaliskuussa 2022 nousi otsikoihin Venäjän itsevaltaisen presidentin Vladimir Putinin pukeuduttua juuri Loro Pianan toppatakkiin, kun hän puhui kansalle Krimin niemimaan Venäjään liittämisen vuosipäivän juhlassa.

Toppatakin hinta: 12 000 euroa.

Ainakaan vielä ei Loro Pianan tämänvuotisia Ryder Cup -vaatteita näy myynnissä missään, mutta jotain kuvaa niiden hinnoista voisi saada katsomalla kansainvälisistä verkkokaupoista sen valmistamien vaatteiden hintoja:

  • Kašmirvillainen neule: 2 500 euroa
  • Puuvillainen t-paita: 370 euroa
  • Puuvillainen kauluspaita: 650 euroa

Marco Simonen kentällä Roomassa pelattavaa Ryder Cupia varten LVMH-luksuskonserniin kuuluva Loro Piana on valmistanut kuusi erilaista asukokonaisuutta eli harjoitus- ja kisapäiviä varten omansa.

Eurooppa on luottanut myös aiempina vuosina Loro Pianan vaatteisiin, ja käytettynä myytäviä vaatteita löytyy verkkokirppiksiltä jonkin verran. Näidenkin vaatekappaleiden hinnat nousevat satoihin euroihin.

Ensimmäistä kertaa Loro Piana oli vaatettamassa Euroopan joukkuetta vuoden 2016 Ryder Cupissa, joka pelattiin Hazeltinessa, Yhdysvalloissa.

Loro Piana valmistaa vaatteet luonnollisista materiaaleista, kuten villasta, pellavasta ja puuvillasta.

Etsi luettavaa