Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Amazing Thailand

Thaimaa odottaa jo golfareita

Thaimaa on suomalaisten golfareiden kestosuosikki. Maan vihreä, monimuotoinen luonto ja hyvin hoidetut golfkentät sekä ystävälliset ihmiset ovat menestyksen avaintekijöitä. Upea ilmasto ja maukas ruoka yhdistettynä loistavaan palvelukulttuuriin ovat yhtälö, jota me pohjoismaalaiset arvostamme.

Maailmanlaajuinen pandemian on hellittänyt ja kaikki karanteenit ja rajoitteet turisteilta sekä paikalliselta väestöltä on poistettu. Elämä kaduilla ja rannoilla on palannut normaaliin.

Turismin merkitys Thaimaalle on tärkeä ja siksi siihen myös panostetaan maassa paljon. Korona-aikana on tehty investointeja infrastruktuuriin ja turistien palveluiden kehittämistä on jatkettu systemaattisesti. Hotellien ja golfkenttien taso on nyt erittäin korkealla tasolla.

Muutaman poikkeusvuoden jälkeen kuluttajat ovat nyt selkeästi alkaneet purkamaan matkailuun liittyvää patoutunutta tarvetta. Tällä hetkellä matkoja varataan aiempia vuosia aikaisemmin.

Trendinä tulevalla talvikaudella on, että golfarit varaavat lomalleen 2 tai jopa 3 eri lokaatiota, josta käsin pelataan paikallisia golfkenttiä. Myös loma-ajat ovat pidentyneet ja trendikäs long stay -matkustaminen muutamaksi kuukaudeksi on selkeästi suositumpaa, kuin ennen pandemiaa.

Juha-Matti ”Juhis” Vuorinen, Thaimaan golfmatkailun asiantuntija kertoo golfareiden trendeistä:

”Ruotsalaiset ja saksalaiset golfturistit lähtivät jo viime talvena reippaasti Thaimaan rannoille ja golfväylille. Tänä syksynä olemme palvelleet paljon myös suomalaisia golfareita. Ja uskallankin jo sanoa että talvikaudesta tulee erittäin kiireinen täällä Thaimaassa. Joulukuu ja tammikuun teeajat kannattaa varata ajoissa, jotta lomalla ei tule turhaa stressiä peliajoista. Trendinä on, että omatoimimatkailijat ostavat kaikki golf-palvelut samalla kertaa, eli kuljetukset, pelit ja nyt myös majoituksen.”

Palvelukulttuuri on jalostettu golfkentillä pitkälle ja Thaimaassa pelataankin pääsääntöisesti aina paikallisen caddien kanssa. Näin varmistetaan, että golfkierroksesta syntyy positiivinen elämys, kun caddie osaa kertoa väylillä etäisyydet ja katsoa viheriön kaltevuudet.

Täältä löydät kattavan infopaketin Thaimaan golfkentistä.

Etsi luettavaa