Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Tahko Golf

Täyttä tunnetta kaikille Tahko Golfissa: Uusi Pitch & Putt -kenttä tuo pelin kaikkien ulottuville

Tahkon Old Course maisemat saavat ihmiset palaamaan resortiin uudelleen ja uudelleen. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Tahkolla matkailukesän sesongin huippu näkyy yleiskuvassa. Tahkon asema koko perheen lomakeskuksena on ja pysyy täysin ansaitusti. Nyt myös koko perhe golfaa Tahkolla, ja se saa hymyn levenemään perheiden parissa entisestään.

Kuten monessa paikassa Suomessa, myös Tahkolla talvi oli ankara. Kevään korvalla Tahkolla mitattiin poskia kiristäviä pakkaslukemia ja valkoinen huntu peitteli kenttää tuskaisen kauan. Tilanne kampitettiin kovalla työllä ja ammattitaitoisella kenttähenkilökunnalla ja nyt Tahkolla pelataan golfia hyväkuntoisella kentällä.

”Talven haasteet on selätetty ja kenttää voi taas kiertää hymyssä suin”, Tahko Golfin toimitusjohtaja Jukka Ilva kuittaa.

Tahkolla tämän kauden uudistukset painottuivat harjoitusolosuhteisiin ja siihen, että yhä useampi pääsee kokeilemaan golfia laadukkaissa olosuhteissa. Old Courselle rakennettu Jari Rasinkankaan suunnittelema kaikille avoin Pitch & Putt par 3 -kenttä on vastaus siihen. Kentän nimeksi on annettu Osuma.

”Golf tarjoaa parhaimmillaan onnistumisen elämyksiä koko perheelle”, Ilva tunnelmoi.

Osuma Pitch&Putt -kenttä parantaa harjoitusmahdollisuuksia Old Coursella merkittävästi. KUVA: TAHKO GOLF

Osuma Pitch & Putt par3-kenttä rakennettiin Old Coursen rangen viereen. Kentällä pelataan omilla palloilla. Kolme väylää ovat mitoiltaan 75–110 metriä. Viheriöt ovat hoitovapaata tekonurmea ja jokaista viheriöitä vartioi bunkkeri. Väylien mitat palvelevat pelaajia juuri siinä kohtaa, missä treeniä usein eniten tarvitaan. Kuinka saada pallo mahdollisimman lähelle lippua punaisen lätkän tietämiltä ja vielä mahdollisimman vähillä puteilla kuppiin.

Kokeneempien pelaajien lisäksi Osuma Pitch & Putt -kenttä vetää lajista kiinnostuneita kokeilemaan pelaamista. Kokeilemisen kynnys on niin matala, että kynnyksestä ei enää voida puhua. Iloisia hihkahduksia ja onnenhuutoja kuuluukin Ilvan mukaan par 3 -kentältä aina aika ajoin, kun pallot putoilevat kuppiin. Saattaa sinne joukkoon mahtua muutama turhautumisen purkauskin, mutta ne kuuluvat asiaan. Duffit ja topit ovat osa peliä.

Osuma Pitch & Putt -kentälle ei tarvita erillistä varausta. Kenttä ei ole pay&play-kenttä, vaan pelkkä play. Old Coursen caddiemasterilta voi lainata tarvittavat mailat ja pallot ja pelaaminen voi alkaa. Pari kierrosta golfia kentällä ja sen päälle laadukas lounas klubilla. Mainio aktiviteetti, jossa koko perhe viihtyy.

Uudelle harjoituskentälle kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan golfia. KUVA: TAHKO GOLF

Ilvan mukaan Osuma Pitch & Putt -kenttää hiotaan vielä ja sen takia muutamia asioita pitää ottaa huomioon. Viheriöiden ympäristöjen siirtonurmialueet ovat tuoreita ja siksi chippailun tulee olla hellävaraista. Väylän 2 lyöntipaikan edusta on vasta kylvetty ja siksi siirtoaluetta.

Jos Old Coursella on parannettu harjoitusmahdollisuuksia, ei Lake & Forest-kenttä jää jälkeen yhtään. Olosuhteita rangella muokataan, jotta harjoittelu olisi mieluisampaa. Kuusi tekonurmista kohdeviheriötä asennetaan lähiaikoina, ja visuaalisuutta lisäävät myös bunkkereita merkkaavat tekonurmialueet. Rangella pääsee lyömään molemmista päistä. Mittaa rangella on pisimmillään 300 metriä, joten palloa saa riuhtoa ilmaan huolella, kunhan muistaa lämmitellä ensin.

Harjoitusolosuhteiden laadukkuus molemmilla kentillä on piste iin päälle Tahko Golfin laatukäsikirjaan.

Kentän iskuun saattaminen meni tänä vuonna aikaisempaa myöhäisempään ajankohtaan. Nyt, kun näin on, toivoo Ilva mahdollisimman pitkää loppukautta ja muistuttaa Tahkon monista mahdollisuuksista.

”Tahkolla on tilaa pelata ja kaksi erilaista kenttää yhdessä loistavien majoitusvaihtoehtojen kanssa tekevät Tahkosta todella houkuttelevan kohteen esimerkiksi viikonloppumatkalle”, Ilva summaa

Kesä on vasta alkanut ja Tahkolla pelataan pitkälle syksyyn, Ilva vielä lisää.

Etsi luettavaa