Hyppää sisältöön

Tawast Golfissa näyttää entistä paremmalta – puiden karsiminen toi valoa viheriöille

Kentän päätösreikä

Kentän mainio kunto, laadukkaat palvelut sekä klubimiljöön kompaktius ovat Tawast Golfin vetovoimatekijöitä.

Kotoisa tunnelma ja silmää miellyttävä ympäristö ovat määritelmät, jotka allekirjoittaneelle ovat aina tulleet ensimmäisinä mieleen  Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevasta Tawast Golf & Country Clubista puhuttaessa.

Virallinen nimi golfkeskukselle kuulostaa hieman harhaanjohtavalta

Klubitlon edessä sijaitsevan yhdeksännen viheriön oikealta puolelta on poistettu puita, jotka muodsostivat varsin turhan tuntuisen näköeseteen

Klubitlon edessä sijaitsevan yhdeksännen viheriön oikealta puolelta on poistettu puita, jotka muodsostivat varsin turhan tuntuisen näköeseteen

Teemu Tyry

”Aloittelijalle sekä vieraspelaajalle kynnys saapua Tawastiin on madaltunut huomattavasti. Pelaajakuntamme koostumus on erittäin hyvä miksaus kaikista kansankerroksista”, määrittää toimitusjohtajana 11 vuoden ajan toiminut Lauri Manninen.

Pelaamisen volyymi on kasvanut Katumajärven kupeessa sijaitsevalla kentällä edellisvuodesta peräti 45 prosenttia. Kierroksia ennakoidaan kertyvän kaudn mittaan jopa 35 000. 

Koronavirus on kääntynyt Hämeenlinnassakin pelaamista huomattavasti virkistäväksi tekijäksi.

”Meidän osaltamme kentän upea kunto jo alkukaudesta on oleellinen vetovoimatekijä. Olemme saaneet etenkin 20-40-vuotiaita miehiä aktivoitua lajin pariin heille osuvilla pelioikeuksilla. Naisten osalta kasvu ei ole samaa luokkaa.”

Puiden harvennuksella maiseman parannusta ja valoa viheriöille 

Parannuksia maisemallisesti on havaittavissa etenkin väylien kahdeksan, 12 ja 16 varsilla. Puustoa on harvennettu, järvelle avautuvat näkymät palkitsevat.  

Tawast Golfissa on entistä enemmän happea muillakin väylillä, sillä usean viheriön ympäriltä puita on poistettu. 

”Kaadettujen puiden määrä lasketaan sadoissa. Palaute on ollut erittäin positiivista.”

Tiiauspaikkojen merkit jäävät Tawast Golfissa vieraileville helposti mieleen

Tiiauspaikkojen merkit jäävät Tawast Golfissa vieraileville helposti mieleen

Teemu Tyry

Klubitaloksi jo 80-luvulla muunnettu vanha talli lukeutuu ulkonäkönsä osalta maamme tyylikkäimpiin ja sisätiloiltaan toimivimpiin. Talli kuului aikoinaan Katisten kartanoon, jonka mailla golfkeskus sijaitsee.

”Sisätilat on uusittu entistä toimivimmiksi. Rakennuksesta ja  sisustusratkaisuista tullut palaute vahvistaa käsitystämme, että klubitalolla viihdytään. Kentän ja klubimiljöön siisteys, pienetkin yksityiskohdat ovat erittäin merkittäviä pelaajien viihtymiseen vaikuttavia tekijöitä.

Karavaanareille oma pysähdyspaikka

Suurin osa kierrosmäärän kasvusta on Tawastissa kauden aikana muodostunut omien pelaajien toimesta.

”Vieraspelaajat ovat meille erittäin tärkeä segmentti, joiden palveluun panostamme huolella”, Manninen painottaa.

Tawast Golfin klubimiljöö on kutsuvan oloinen ja yksinkertaisen tyylikäs

Tawast Golfin klubimiljöö on kutsuvan oloinen ja yksinkertaisen tyylikäs

Lassi Pekka Tilander

Klubitalon ravintola on jo muutaman vuoden ajan ollut golfyhtiön hallussa.

”Se on osoittautunut meille paitsi taloudellisesti myös toiminnallisesti erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Saamme synergiaetuja henkilöstön kierrättämisen kautta. Vaikka käyttöaste kentällä  on suuri, meillä on huomattavan suuria mahdollisuuksia lisätä paitsi kentän, myös klubitalon käyttöä ilta-aikaan ja viikonloppuisin.”

Tawast Golfissa on huomattu matkailuautoilla liikkuvien golfareiden määrän kasvu. 

”Seuraavalla kaudella meillä on karavaanareille klubin takana, lähellä Katumajärven rantaa, omaa tilaa peruspalveluineen. Uskomme tämän tuovan lisää elämää ilta-aikoihin klubitalolle ja ravintolaan”, Manninen kertoo 

Hyvää pelikautta kestää syyskuun loppupuolelle

Tawast Golfin osakkaista, pelioikeudenhaltijoista ja vieraspelaajista valtaosa on paikallisia. Merkittävä on myös Hämeenlinnan talousalueella tai sen lähistöllä kakkosasunnon omistavia. Kesämökkien kysyntä alueella on tämän vuoden aikana ollut ennätyksellisen suurta.

” Yksi tavoitteistamme onkin saada entistä suurempi osa kotimaisista golfareista tutustumaan palveluihimme. Hyviä kelejä riittää pitkälle syksyyn, Tawast Golf on  merkittäväll osalle  kotimaisista golfareista kohtuullisen etäisyyden päässä  Syyskuun viikonloppuina meillä on suosittuja scramble-kisoja, jotka ovat myös vieraille avoimia”, Lauri Manninen vinkkaa.

Kansainvälinen tutkinto antaa perspektiiviä oman toiminnan kehittämiseen

40-vuotias Lauri Manninen lukeutuu kokeneiden golfalan johtajien joukkoon. Golfiin jo juniorina tutustunut innokas lumilautailija teki harrastuksestaan jopa ammatin, kunnes opiskelut ja caddiemasterin työt Tawastissa sekä opiskelut ammattikorkeakoulussa imaisivat hänet rinteistä viheriöille.

Manninen kävi hakemassa oppia naapurikentältä, Linna Golfin toimistopäällikön tehtävistä 2000-luvun jälkipuoliskolla, kunnes hänet nimitettiin Tawast Golfin toimitusjohtajaksi 2009. 

”Viidellä paikallisella kentällä  on hyvä yhteistyö, ”tiilaakso” tarjoaa golfareille  palveluja laidasta laitaan tarpeiden mukaan.  Hämeenlinna luokitellaan Suomessa yhdeksi parhaista golfkaupungeista. Tällä on kaupungille ja talousalueelle valtava merkitys, jota yhteisvoimin pyrimme lisäämään.”

Lauri Mannisen suunniitelmissa on jatkaa opiskelujaan Euroopan Golfkenttien johtajiien yhdistyksen koulutusohjelmassa

Lauri Mannisen suunniitelmissa on jatkaa opiskelujaan Euroopan Golfkenttien johtajiien yhdistyksen koulutusohjelmassa

Teemu Tyry

Manninen on ainoana suomalaisena golfkentän toimitusjohtajana suorittanut Euroopan kattojärjestön (CMAE) uuden tutkinnon, kaksivaiheisen  Club Management Diploman.

”On erittäin tarpeellista saada oppia ja vaihtaa kokemuksia muilla golfmarkkinoilla vaikuttavien kollegojen kanssa. Koulutuksen ja keskustelujen yksi tärkeimmistä pointeista on ollut se, että golfyhtiön toimitusjohtajan on  ensisijaisesti kyettävä organisoimaan toiminta tehokkaaksi ja kouluttamaan henkilökuntansa toimivaksi kokonaisuudeksi tavoitetllun palvelutason saavuttamiseksi ”, Manninen muistuttaa.

Kolme syytä vierailla Tawast Golfissa:

-Maastoltaan ja maisemiltaan monipuolinen sekä  luonteikas kenttä

–Kodikas klubitalo,  joka on sisustettu tyylikkääseen tapaan

–Erinomainen sijainti Hämeenlinnan kupeessa,Katumajärven rannalla  

Tawast Golf & Country Club

Etsi luettavaa