Hyppää sisältöön

Tawast Golf – Toptracer Rangella viihdepelaamisen veturiksi

Tawastiin valmistuu täksi kaudeksi Toptracer-range

Tv-lähetyksistä tuttu analysaattori kertoo harjoittelijalle oleellisen pallon lennosta, koukuttaa tarkkuuslyöntikisoihin sekä tuo maailman huippukentät Tawastin rangelle pelattavaksi.

Olet suurella todennäköisyydellä nähnyt golfin pääkiertueiden sekä Ryder Cupin tv-lähetyksissä grafiikan, jossa väylämaisemaan piirtyy lyönnin kaari, pomput ja rullit. Kiinnostavuutta lisäävät numeraalisesti annettu lentomatka sekä kokonaismitta.

Vastaavaan tilanteeseen, pelaamaan yhtä kuudesta maailman huippukentästä, pääset toukokuussa Tawast Golfin rangella Hämeenlinnassa. 

Golf siirtyy Suomessakin uuteen aikakauteen, kun 50 metrin mittaiseen katokseen asennetaan 11 Toptracerin analysaattoria kevään aikana. 

“Haluamme monipuolistaa palveluitamme. Tuomme harjoittelun tueksi ja rangella tarkkuuslyöntien ja pelaamisen mahdollistamiseksi digitaalisia palveluita alan huipulta”, kertoo toimitusjohtaja Lauri Manninen investoinnista.

Maailmanluokan kenttiä, paljon erikoiskilpailuja

Tawast Golf tuo ensimmäisenä Suomeen täyden palvelun Toptracer Rangen, jossa on simulaattoriominaisuus ja näyttöruudut kullakin lyöntipaikalla.

Pelkistetympiä versioita on ollut jo aiemmin käytössä GoGolf Megarangella sekä Jyväs-Golfissa. 

Valintansa mukaan pelaaja voi käyttää range-ominaisuudessa launch monitoria, muiden kenttien pelaamiseen simulaaattoria tai tarkkuuslyöntikisoihin ja vastaaviin luotua pelikonetta. 

Launch monitor kertoo harjoittelussa tai lämmittelyssä pallon lentomatkan, kokonaismitan, poikkeaman linjasta sekä nousu- ja laskeutumiskulman.


Messutarjoukset Tawast Golfiin


Toptracerin simulaattoria käytettäessä eteen avautuu virtuaalisesti useita maailmanluokan kenttiä. Tämä mahdollistaa yhdellä tai useammalla lyöntipaikalla järjestettävät kierrokset ja kilpailut.

Yhtä lyöntipaikkaa voi käyttää samanaikaisesti useampikin henkilö, jolloin simulaattoripelaamisen vaihtoehtoina harjoitukset ja kisat, kuten pisin draivi ja lähimmmäksi lippua, ovat ohjelmanumeroina varsin suosittuja.

Erona ja ehdottomana hyötynä simulaattorilla sisällä lyömiseen verrattuna on pallon lentokaaren visualisointi, samoin aidompi pelaamisen tai tarkkuuslyönnin tunne.

Maailmalla suosittua

Ensimmäinen Toptracer Range tuli markkinoille 2017. Nyt niitä on 29 maassa yhteensä 7 500. On syytä uskoa, että seuraavien vuosien aikana Toptracer Rangeja tulee Suomeen lisää.

“Toptracer Range on luonut uuden standardin sille, kuinka golfia on syytä harjoitella”, muistuttaa tuotteen 2016 ostaneen Top Golf Entertainment Groupin slogan.

Tawast Golfissa uskotaan vahvasti Toptracerin lisäävän omien jäsenten harjoittelua ja antavan lisäresursseja pelaamiseen sekä yhteisten kisojen ja aktiviteettien järjestämiseen rangella.

“Tavoitteemme on luonnollisesti nostaa tuotteesta vetovoimatekijä harjoitteluun, keskinäiseen kisailuun, pelaamiseen ja yhdessäoloon. Kun kullekin lyöntipaikalle mahtuu hyvin neljä pelaajaa, on mahdollista järjestää upeita tapahtumia sekä kisoja omille ja vieraspelaajille”, Manninen muistuttaa. 

Anniskeluoikeudet

Toptracer on tuote, jonka tavoite on tuottaa pelaajille iloa, onnistumisen tunteita sekä golfyhtiölle tuloja. Yritysten ja yhteisöjen yksityistilaisuudet sekä golfiin tutustuttamistapahtumat ovat Toptracerer Rangeilla maailmalla suuressa suosiossa. 

Merkittävä tekijä on sekin, että Toptracer Rangen sijainti Tawast Golfissa on varsin keskeinen. Henkilökunnan ollessa paikalla alueella on myös anniskeluoikeudet. 

Kausi 2020 oli Tawastissa kaikilla mittareilla lopulta erinomainen. Pelikierrosten määrä oli noin 40 000, kenttä mainiossa kunnossa ja golfyhtiön talous siinä kunnossa, että 100 000 euron investointi Toptracer Rangeen päätettiin toteuttaa varsin nopealla aikataululla.

“Tämä on Tawast Golfille merkittävä panostus harjoitus- ja viihdepelaamisen puolelle, jossa markkinat kasvavat nopeasti uusien digitaalisten sovellusten ansiosta”, muistuttaa 11 palvelusvuoden jälkeen toimitusjohtajuudestaan keväällä luopuva Lauri Manninen.

Naisten EM-joukkuekisat Tawast Golfiin

Maajoukkuepelaaja Kerttu Hiltunen edustaa Tawast Golfia.

Maajoukkuepelaaja Kerttu Hiltunen edustaa Tawast Golfia.

Janne Tarmio

Suomi saa 26 vuoden tauon jälkeen emännöitäväkseen Euroopan Golfliiton (EGA) EM-joukkuekisat, kun Golfliitto ja Tawast Golf järjestävät naisten EM-joukkuekisat vuonna 2023.

Vuonna 1989 avatulla Tawastin kentällä on järjestetty runsaasti arvokilpailuja, viimeisimpinä kauden 2016 lyöntipelin SM-kilpailut sekä vuonna 2018 pidetyt senioreiden EM-joukkuekisat (ESGA) yhdessä Aulangon Golfklubin kanssa.

Etsi luettavaa