Hyppää sisältöön

Tawast Golf on täynnä tunnetta

Tawast Golf sijaitsee Katumajärven rannalla

Tawast Golfin on monelle tuttu kenttä, joka on uudistunut tällä kaudella monella tavalla. Top Tracer -rangella viihdytään ja kolmen reiän harjoituskentällä otetaan ensimmäisiä askeleita lajin parissa.

Tawast Golfissa, Hämeenlinnan kupeessa on aistittavissa rustiikkinen tunnelma. Kentän viertä kulkeva ajotie saa fiilistelemään kenttää jo kilometri ennen hulppeaa klubitaloa.

Klubitalona toimiva vanha hevostalli on näyttävä sekä sisältä että ulkoa. Vanhat hirsiseinät tekevät tunnelmasta kodikkaan ja tervetullutta fiilistä nostavat iloiset pelaajat klubin pihassa. Käsi on viisi kertaa jo tervehdyksen merkiksi pystyssä ennen kuin pääsen klubille sisään. 

Tawast Golfin klubitalo on viihtyisä myös sisältä.

Tawast Golfin klubitalo on viihtyisä myös sisältä.

Jussi Evinsalo

Tuore toimitusjohtaja Vesa Rontu on mielissään kertoessaan pelaajamääristä Tawast Golfissa. Viime vuoden luvut olivat jo sen verran korkeita, että suurta painetta pelaajamäärän kasvulle ei ole. Jokainen uusi pelaaja on erittäin tervetullut ja otetaan aina Tawastin hengen mukaisesti ilolla vastaan. Tawastin henki on jotain, mitä ei voi kirjoittaa auki, se pitää itse kokea. 

Varsinkin kuumimpaan loma-aikaan kentällä kiertävät täydet lähdöt aamusta iltaan. Golflomailijalle paras vaihtoehto on hotellipaketti, johon itsessään kuuluu green fee kentälle. Näin peliaika on varmistettu, eikä siitä tarvitse huolehtia. 

Kokeneena, entisenä kilpapelaajana Rontu luonnehtii kenttää monipuoliseksi kokonaisuudeksi, joka haastaa aivan jokaisen pelaajan. Oli tasoitus mikä tahansa, antaa kenttä miettimisen aihetta. Hehtaaripyssylle on paikkansa, mutta niin on myös tarkoille määrämittaisille rautalyönneille. 

Tawast Golfin toimitusjohtaja Vesa Rontu.

Tawast Golfin toimitusjohtaja Vesa Rontu.

Jussi Evinsalo

Alueen kentät tekevät tiivistä yhteistyötä. Rontu kertoo Tiilakso-nimisestä projektista, jossa operoivat Aulanko, Hattula, Linna ja Tawast yhdessä Hämeenlinnan kaupungin matkailutoimen kanssa. Ronnun mukaan alueella ollaan todella halukkaita tekemään yhteistyötä hyvän ja vielä paremman golfpaikkakunnan eteen. 

Top Tracer -rangella pelaajat viihtyvät

Kentän tänä kesänä valmistuva uutuus on Top Tracer -range. 11-paikkainen katettu range, jossa yhtenä esimerkkinä pääsee pelaamaan haluamaansa huippukenttää. Neljä kameraa kuvaavat suoritusta ja pääset seuraamaan näytöltä, kuinka lyönnissä kävi. Harjoittelu on hauskempaa, ja siitä saa välittömästi kuvallisen ja numeraalisen palautteen. 

Top Tracer tarjoaa myös rangeharjoitteluun aivan uudenlaisen sosiaalisen lähtökohdan. Erilaisia kilpailuja on helppo järjestää. Kuka lyö pisimmälle tai kuka lyö lähimmäs lippua ei jää enää silmämääräisen arvioinnin varaan. Data ja kuva eivät valehtele. 

Katetulla Top Tracer -rangella viihdytään myös sateisella säällä.

Katetulla Top Tracer -rangella viihdytään myös sateisella säällä.

Jussi Evinsalo

Tällä rangella ei lyödä verkkoon tai pressuun, vaan normaalisti, kuten rangella yleensäkin. B-oikeuksilla varustettu tarjoilupiste ja laadukkaat äänentoistolaitteet varmistavat viihtyvyyden. Jos katokseen viritellään vielä sopiva valaistus, voivat pimenevät kesäillat olla melkoisen tunnelmallisia. Kaiuttimissa Frank Sinatra, lasissa sopivan kylmä ja pelattavana major-kenttä. I did it my way

Top Tracer -range soveltuu mainiosti kaikille. Kokeneetkin pelaajat pääsevät haastamaan itseään ja näkevät, miten oma lyönti pärjäisi maailman parhailla kentillä. Top Tracer -rangen pallokone toimii normaalisti poleteilla. Top Tracer -rangen poletit ovat eri hintaisia kuin tavallisen rangen. 

Tämä range on kuin tehty yritystilaisuuksia ja tapahtumia varten. Erilaiset kilpailumuodot ovat mahdollisia tai voit vain kokeilla taitojasi eri kentillä. Lyöntipaikkojen määrä varmistaa sen, että kenenkään ei tarvitse istuskella toimettomana peukaloita pyöritellen. Tawast Golf on ollut suosittu kilpailuiden ja tapahtumien järjestämiskenttä ja tämä uutuus tullee lisäämään kysyntää entisestään.

Uusi harjoituskenttä järven rannalla

Tällaisissa maisemissa on hienoa ottaa ensiaskeleita golfin parissa.

Tällaisissa maisemissa on hienoa ottaa ensiaskeleita golfin parissa.

Jussi Evinsalo

Toinen hieno uutuus on kolmen väylän harjoituskenttä aivan Katumajärven rannalla. Harjoituskenttä on kaikille avoinna. Et tarvitse mailoja, et tarvitse palloja, sinun ei tarvitse edes maksaa käytöstä. Tulet paikalle, lainaat välineet klubilta ja käyt itse testaamassa, pureeko golfkärpänen ja kuinka kovaa. Hieno kädenojennus niille, jotka haluavat rauhassa testata lyömistä. Eikä sitä voisi tehdä yhtään kauniimmissa maisemissa. 

Harjoituskenttä toimii loistavasti myös kaikista pienimmille pelaajille. Käydessäni paikalla, siellä oli junioreiden golfleiri menossa. Se on Ronnun mukaan ollut erittäin suosittu. Golfin iloa aidoimmillaan, kun pallot lensivät kaaressa bunkkerista. 

Täyttä tunnetta kentällä ja kentän ulkopuolella, sitä kaikkea on Tawast Golf. 

Hyödynnä Tawast Golfin diilit GoGolfin verkkokaupassa

Etsi luettavaa