Hyppää sisältöön

Tässä ovat Suomen 20 parasta golfkenttää – Top 100 Golf Coursesin listalla klassikoita ja ulkomaalaisten arkkitehtien luomuksia

Linna Golf nousi myös Top 100 Golf Courses -listalla Suomen parhaaksi kentäksi.

Kenttärankingeja vuodesta 2004 tuottanut Top 100 Golf Courses julkaisi maaliskuussa toista kertaa oman näkemyksensä Suomen parhaista golfkentistä. Golflehden kenttärankingiin verrattuna 20 parhaan joukossa oli kahdeksan eri kenttää.

Maailman, maanosien ja eri maiden parhaiden golkenttien listauksia tehdään vuosittain kymmenittäin

Suomen Golflehden kenttäranking on kotimaan kenttien osalta kattavin ja perusteellisin, mutta vaihtoehtoisia tuloksia on maailmalta saatavilla.

Kotimaisia kenttiä on mukana kansainvälislillä listoilla, joilla ne on laitettu järjestykseen muun muassa maantieteellisen sijaintinsa perusteella tai nostoina kunkin maan parhaina kenttinä.

Top 100 Golf Courses on toiminut vuodesta 2004. Se julkaisee säännöllisin väliajoin kymmenittäin eri listoja kentistä sekä ylläpitää listauksia muun muassa parhaista golfresorteista, arkkitehdeistä ja arvostetuimmista kilpailuista.

Listat perustuvat sivuston rekisteröityjen lukijoiden arvioihin.

Linna Golf on ykkönen

Top 100 Golf Courses laajensi edelliskerrasta listattujen kenttiensä määrää. Tuoreimmassa arviossa on jo kolmasosa Suomen kentistä.

Linna Golf oli Tim Lobbin ensimmäisiä suunnittelutöitä. Hän on noussut erittäin arvostettujen arkkitehtien joukkoon viimeisten 15 vuoden aikana. KUVA: LINNA GOLF

Tuoreessa rankingissa listaykkönen vaihtui.

Linna Golf on noussut kakkostilalta keulille. Kytäjän South Course putosi korkeimmalta pallilta neljänneksi jääden harvinaisesti Kytäjän toisen kentän, North Westin taakse.

Odotettua nousua teki toiseksi kivunnut Slotttsbanan Ahvenanmaalla. 20 joukkoon tekivät hurjan nousun myös Kalajoki, Pickala Seaside sekä Oulu Golfin Sanki.

Kansainväliset suunnittelijat esillä

Kärkikymmenikköön kansainvälisen sivuston listoilla mahtui kolme kenttää, jotka eivät Golflehden kenttärankingissa olleet 20 parhaan joukossa.

Ruuhikoski Golfin on ehdottomasti vierailun arvoinen kenttä.
Ruuhikoski on Robert Trent Jones Jr:n ainoa kenttä Suomessa.

Ruuhikoski oli kuudes, Vierumäen Cooke Course seitsemäs ja Aura Golf yhdeksäs.

20:n joukossa olivat kenttärankingista poiketen myös aiempi kestomenestyjä Paltamo, Aulangon Eversti, Alastaro Golf, Oulu Golfin Sanki ja Karelia Golf.

Huomionarvoista listoja verrattaesa on sekin, että Top 100 Golf Courses -listalla ulkomaalaiset suunnittelijat olivat saaneet neljä kenttää enemmän 20:n parhaan joukkoon.

Robert Trent Jones Jr. (Ruuhikoski) ja Graham Cooke (Vierumäki) saivat listalle ainoat työnäytteensä Suomessa.

Ronald Freamin kenttiä listalla on peräti neljä (Nordcenter, Laukaa,Oulu, Paltamo). Näistä kaksi viimeistä olivat vain Top 100 Golf Coursesin listalla 20:n joukossa.

Suomen 50 parasta, Top 100 Golf Courses

Golflehti Kenttäranking

T

Artikkelia korjattu klo 10.33. Rankingissa 11. sija kuuluu Viipurin Golfille, ei Virpiniemelle.

Top 20 kentät Suomessa, Top 100 Golf Courses

 1. LInna Golf
 2. Ålands Golfklubb, Slottsbanan
 3. Kytäjä Golf, North East
 4. Kytäjä Golf, South East
 5. Nordcenter, Fream
 6. Ruuhikoski Golf
 7. Vierumäki, Cooke Course
 8. Pickala, Forest
 9. Aura Golf
 10. Tahko Golf, Old
 11. Viipurin Golf, (Etelä Saimaa)
 12. Nordcenter, Benz
 13. Pickala, Seaside
 14. Paltamo
 15. Aulanko Golf Eversti
 16. Laukaa Peurunka Golf
 17. Alastaro Golf
 18. Kalajoki Golf
 19. Oulun Golf, Sanki
 20. Karelia Golf

Etsi luettavaa