Hyppää sisältöön

Tässä on US Openin kymmenen kiehtovaa peliryhmää – voittaja löytyy todennäköisesti näiden pelaajien joukosta

US Open käynnistyy ylihuomenna Bostonin lähellä. KUVAT: GETTY IMAGES

Poimimme torstaina käynnistyvän US Openin kymmenen mielenkiintoista peliryhmää.

Ollaan kesäkuun puolivälissä ja jo kauden kolmannen major-turnauksen kynnyksellä. Torstaiaamuna klo 6.45 paikallista aikaa lähtee kierrokselle historian 122. US Openin ensimmäiset ryhmät ykkösen ja kympin tiiltä. Suomessa kello näyttää tuolloin 13.45:tä

Kisa pelataan The Country Clubilla, joka on yksityinen klubi Bostonin lähistöllä sijaitsevassa Brooklinessa. Kyseessä on yksi Yhdysvaltain vanhimmista country clubeista, joka perustettiin jo 1800-luvun puolella.

Kenttä jäi lähtemättömästi golfin historiaan vuonna 1913, kun 20-vuotias paikallinen nuorukainen nimeltä Francis Ouimet voitti US Openin kaikkien yllätykseksi.

Ouimetin yllättävästä voitosta on kirjoitettu on yksi golfkirjallisuuden klassikoista: The Greatest Game Ever Played, joka on sovitettu myös valkokankaalle.

Kuka vie voiton tänä vuonna?

Myös tänä vuonna voittoon voi hyvinkin pelata joku kilpailuun mukaan päässeistä nuorukaisista, tosin aivan yhtä nuoria kuin Ouimet ei kukaan tämänvuotisista voittajasuosikeista ole.

Kuumasta ryhmästä ensimmäisenä starttaavat klo 7.18 paikallista aikaa Collin Morikawa (25), James Piot (23) ja Jon Rahm (27). Heistä Rahm puolustaa US Openin voittoa ja Morikawa vei nimiinsä viime heinäkuussa The Openin. Piot on puolestaan hallitseva US Amateur -voittaja.

Tänä vuonna ammattilaiseksi siirtyneellä Piotilla ei ole osallistumisoikeutta PGA Tourille. Sen sijaan osallistui viime viikolla Saudi-Arabian valtion rahaston rahoittamaan LIV Golfin avauskilpailuun Lontoossa, jossa hän oli 25:s.

Tämän kolmikon perään ykkösen tiiltä lähtevät Jordan Spieth (28), Adam Scott (41) ja Max Homa (31). Spieth voitti turnauksen vuonna 2015, kokenut Scott on ollut turnauksessa parhaimmillaan neljäs ja kovassa nosteessa oleva Homa ei ole koskaan läpäissyt kisassa cutia.

Klo 7.40 saa puolestaan luvan startata kisan suurin ennakkosuosikki Rory McIlroy (33), joka juhli sunnuntaina voittoa Kanadassa. Rory pelaa Hideki Matsuyaman (30) ja Xander Schauffelen (28) kanssa.

Aamun starttaajista huomiota kannattaa kiinnittää myös klo 8.02 starttaavaan ryhmään, johon kuuluva Joaquin Niemann (23), Cameron Young (25) ja Will Zalatoris (25), joka on aina kova luu majoreissa. Edellisessä arvoturnauksessa eli PGA Championshipissä Zalatoris oli upeasti toinen.

Sinivalkoisin lasein katsottuna koko päivän mielenkiintoisin ryhmä starttaa klo 8.35 (klo 15.35 Suomen aikaa). Kyseessä on tietenkin Kalle Samoojan ryhmä, jonka jäsenet olemme esitelleet tarkemmin tässä jutussa.

Torstain lähtöaikoja
LähtöaikaPelaajaPelaajaPelaa
14.18Collin MorikawaJames PiotJon Rahm
14.29Jordan SpiethAdam ScottMax Homa
14.40Rory McIlroyHideki MatsuyamaXander Schauffele
15.02Joaquin NiemannCameron YoungWill Zalatoris
15.35Beau HosslerKalle SamoojaSatoshi Kodaira
20.14Justin ThomasViktor HovlandTony Finau
20.14Sam BurnsAbraham AncerThomas Pieters
20.25Brooks KoepkaCameron SmithScottie Scheffler
20.36Matt FitzpatrickWebb SimpsonDustin Johnson
20.47Phil MickelsonShane LowryLouis Oosthuizen
Lähtöajat Suomen aikaa.

Iltapäivän mielenkiintoiset kokoonpanot

The Country Clubia pidetään yhtenä Yhdysvaltain parhaista golfkentistä. KUVA: GETTY IMAGES

Viime viikonvaihteessa kovasti McIlroylle kampoihin laittaneet Justin Thomas (28) ja Tony Finau (32) on laitettu pelaamaan Norjan Viktor Hovlandin (24) kanssa. Finau on menestynyt mainiosti US Openissa – aina silloin kun on selvittänyt cutin. Hän ei kuitenkaan ole Thomasin kaltainen suosikki.

Hämmentävää kyllä, Hovland hakee edelleen uransa ensimmäistä top 10 -sijoitusta majoreissa. US Openissa hänen parhaat sijoituksensa ovat 12:s ja 13:s, joten napsahtaisiko nyt kerralla sitten kunnon sijoitus arvoturnauksessa?

Hieman yli vuodessa neljä kilpailua voittanut Sam Burns (25) hakee ensimmäistä huippumenestystä majoreissa. Aiemmin hän on sijoittunut parhaimmillaan 20:nneksi arvoturnauksessa. Burns, Abraham Ancer (31) ja Thomas Pieters (30) starttaavat samaan aikaan Thomasin ryhmän kanssa (klo 13.14) eri tiiltä.

Iltapäivän mielenkiintoisin ryhmä lähtee liikkeelle klo 13.25. Siihen kuuluvat kaksinkertainen US Open -voittaja Brooks Koepka (32), Cameron Smith (28) ja Scottie Scheffler (25), joka on maailmanlistan ykkönen ja huhtikuisen Mastersin voittaja.

Heidän peräänsä lähtevät Englannin Matt Fitzpatrick (27), Webb Simpson (36) ja Dustin Johnson (37), joista kahdella jälkimmäisellä on vyöllään US Openin voitto.

On mielenkiintoista nähdä, mikä on yleisön reaktio LIV Golfiin siirtyneeseen Johnsoniin sekä heitä seuraavassa ryhmässä pelaaviin Phil Mickelsoniin (51) ja Louis Oosthuizen (39), jotka Johnsonin ja monen muun LIV Golfin avauskisaan osallistuneen PGA Tour -pelaajan tapaan saivat potkut kiertueelta viime viikolla.

Kiertuetta on kritisoitu siitä, että sen avulla urheilupestään Saudi-Arabian räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia.

Mickelsonin ja Oosthuizenin kanssa samassa ryhmässä pelaa Irlannin Shane Lowry (35).

Perjantaina lähtöajat vaihtuvat siten, että torstaina aamulla lähteneet starttaavat kierrokselle iltapäivällä ja päinvastoin.

Perjantain lähtöaikoja
LähtöaikaPelaajaPelaajaPelaa
14.29Justin ThomasViktor HovlandTony Finau
14.29Sam BurnsAbraham AncerThomas Pieters
14.40Brooks KoepkaCameron SmithScottie Scheffler
14.51Matt FitzpatrickWebb SimpsonDustin Johnson
15.02Phil MickelsonShane LowryLouis Oosthuizen
20.03Collin MorikawaJames PiotJon Rahm
20.14Jordan SpiethAdam ScottMax Homa
20.25Rory McIlroyHideki MatsuyamaXander Schauffele
20.47Joaquin NiemannCameron YoungWill Zalatoris
21.20Beau HosslerKalle SamoojaSatoshi Kodaira
Lähtöajat Suomen aikaa.

Ensimmäisen päivän lähtöajat | Toisen päivän lähtöajat


Etsi luettavaa