Hyppää sisältöön

Samoojan lähtöaika ja pelikaverit selvillä US Openissa – toinen pelikavereista osallistui ensimmäisen kerran majoriin 16-vuotiaana

Kalle Samooja, Beau Hossler ja Satoshi Kodaira pelaavat yhdessä kaksi ensimmäistä kierrosta US Openissa. KUVAT: GETTY IMAGES


Kalle Samooja starttaa uransa toiseen major-turnaukseen torstaina iltapäivällä Suomen aikaa. Kilpailu pelataan The Country Club -kentällä lähellä Bostonia.

Kalle Samooja, 34, pelaa tällä viikolla uransa ensimmäisessä US Openissa. Hänen toinen pelikaverinsa Beau Hossler oli vasta 16, kun hän vuonna 2011 debytoi samassa kisassa.

Seuraavana vuotena hän pääsi jälleen mukaan US Openiin ja jopa johti kilpailua hetken aikaan toisella kierroksella. Lopulta Hossler sijoittui 29:nneksi. Se on edelleen hänen paras sijoituksensa majoreissa.

Nyt Hossler on 27-vuotias, ja hän edelleen hakee uransa ensimmäistä PGA Tour -voittoa. Parhaimmillaan Hossler on sijoittunut kiertueella toiseksi.

Tuoreella maailmanlistalla Hosler on sijalla 162, eikä hänen uransa lähtenyt koskaan sellaiseen lentoon, johon hänen esityksensä teini-ikäisenä major-turnauksessa antoivat odottaa.

Ryhmän kolmas jäsen tulee Japanista. Hän on Satoshi Kodaira, joka Hosslerin tapaan selvitti tiensä US Openiin karsintojen kautta.

Parhaimmillaan 32-vuotias japanilainen on ollut golfin maailmanlistalla sijalla 27, mutta nyt Kodaira on listalla lähes 300 pykälää alempana.

Kodaira on osallistunut US Openiin aiemmin kaksi kertaa perättäisinä vuosina 2007 ja 2008. Jälkimmäisellä kerralla hän putosi cutista, mutta viisi vuotta sitten hän oli 46:s.

Samoojan, Hosslerin ja Kodairan tiiausaika on klo 8.35 paikallista aikaa. Kolmikko starttaa ykkösen tiillä. Suomessa kello on tuolloin 15.35 iltapäivällä.

Etsi luettavaa