Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen nousi 15:nneksi Tanskassa: ”Lähipelitaistelua vaikeissa olosuhteissa”

Tapio Pulkkasen sijoitus on parantununut kierros kierrokselta

Tapsa Pulkkanen käänsi huonosti käynnistyneen kolmannen kierroksen suuntaa Himmerlandin kentällä tehtyään birkun estealueelle par-viitosella menneen avauksen jälkeen.

Tapio Pulkkanen (70-70-70,-3) taistelee sunnuntaina Made in Denmark -kilpailussa kärkisijoista. Eroa kisaa johtavaan Bernd Wiesbergeriin on kuusi lyöntiä, edellä on kaikkiaan 14 pelaajaa.

Pulkkanen oli neljän reiän jälkeen kaksi yli ja viidennellä avaus estealueella….

”Alku oli aika tahmea tänään. Toisella avaus meni metsän puolelle ja nelosella en saanut up & downia. Viitosen avaus meni vielä vesiesteen puolelle, josta chippasin ulos. Matala rautaviitonen päätyi neljään metriin ja sain birdieputin sisään”, Pulkkanen kertoi käänteen tehneestä hetkestä kierroksellaan.

Loput 13 reikää hän pelasi ilman bogeja tehden birkut kahdeksannella (par 5) ja European Tourin lyhimmällä par-nelosella, (14:s, 254 metriä)

”En saanut tuulessa tänään luotua kovin montaa birdiepaikkaa. Kierros meni  enimmäkseen lähipelitaistelun merkeissä”, Pulkkanen kuvaili päiväänsä. 

Vaikka kierrostulos on ollut joka päivä sama, sijoitukset ovat parantuneet (47, 22, 15) vaikean kelin johdosta vauhdilla kierros kierrokselta. 

Pulkkasen kevätkunto on ollut  erinomainen. Hän oli Marokossa kahdeksas ja johti Kiinan avoimia kahden kierroksen jälkeen sijoittuen lopulta 14:nneksi.

Neljä kertaa ET:lla voittaneen Wiesbergerin lähimmät uhkaajat ovat kaikki Tourin untuvikkoja. Robert McIntyre (-8) pelaa Max Schmittin (-7) tavoin tulokaskauttaan, Matthias Schwabille kausi pääkiertueella on toinen.

Sunnuntaina Pulkkanen saa parikseen kello 12 isäntämaan Lasse Jensenin.

Kim Koivulla on sunnuntaina mainio mahdollisuus parantaa rutkasti  sijoitustaan Race to Dubai-listalla

Kim Koivulla on sunnuntaina mainio mahdollisuus parantaa rutkasti sijoitustaan Race to Dubai-listalla

Getty Images

Kim Koivu (70-72-71, par) nousi sijaluvulle 35:s. Koivulle jatkoonpääsy oli jo kauden yhdeksäs. Hän on kuitenkin vain kerran ollut lopullisella tuloslistalla 35:tta paremmalla sijalla (Hongkong 9.).

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Viasat ja Viaplay näyttävät Made in Denmark -kilpailun sunnuntainta suorana lähetyksenä klo 13.30–18.

Etsi luettavaa