Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen iloitsi matalista rautalyönneistään ja puttipelistä : ”Upotin kolme pitkää puttia”

Tapio Pulkkaselle pian alkava European Tourin kausi on kolmas

Tapio Pulkkanen (-2) lähtee viikonlopun kierrokselle samasta tuloksesta kuin Made in Denmark-kisan suursuosikki Matt Wallace. Myös Kim Koivu (par) selvisi jatkoon.

European Tourin Tanskan kisan kärkikolmikossa on kaksi yllättäjää,  Matthias Schwab(-8) ja Alejandro Canizares (-7). 

24-vuotias Schwab ei ole koskaan sijoittunut pääkiertueella neljättä sijaa korkeammalle. Canizares on voittanut ET:lla Moskovassa ja Marokossa, edellissyksynä hän oli myös karsintafinaalin ykkönen. 

Espanjalaisen kohdalla maailmanlistan nykyinen sijoitus 828:s ei siis kerro kaikkea, mutta 45:ssa viimeisessä kisassaan hän on ollut vain kerran kymmenen joukossa.

Illan viimeisissä ryhmissä pelannut Ranskan Romain Langasque nousi kaksi reikää ennen loppua jo Canizaresin rinnalle.

Entinen amatööritähti on hätyytellyt kuluvalla kaudella useaan otteeseen kärkeä, Race to Dubai-listallakin hän on hienosti 33:s.

Takaa-ajajien pyrkimyksiä tukee Jyllantiin luvattu tuulinen keli viikonlopuksi.

Tapio Pulkkanen on kuusi lyöntiä Schwabista sijaluvulla 22:s.

Hän on tehnyt 11 birkkua ja yhdeksän bogia onnistuen välttämään tuplat ja sitä suuremmat tulokset.

”Perjantaina  aamulla oli raaka keli. Sadekuuroja tuli 15 minuutin välein, myös tuuli oli kova. Punchasin hyvin raudoillani. Oleellista oli saada pitkiäkin putteja sisään. Näistä kolmesta viimeinen, 18:lla tekemäni oli varmasti makoisin”, Pulkkanen ynnäili päiväänsä.

Kentän päätösreikä oli päivän toiseksi vaikein, se pelattiin 4,4 lyönnin keskiarvolla.

Samassa tuloksessa hänen kanssaan on Matt Wallace, jonka päivän pilasi tuplabogi par-viitosella. Wallace teki toisena kisapäivänä vain yhden birkun.

Kim Koivu (70-72,par) taisteli itsensä jatkoon, vaikka tuloskortissa oli perjantaina tuplabogin lisäksi neljä bogia. Koivu on upottanut kahden päivän aikana yhdeksän birkkuputtia, sijaluku on 47:s.

Kisa on Koivulle kauden 16:s ja jatkoonpääsy yhdeksäs.

Kalle Samooja karsiutui tuloksin 73-74

Kilpailun tuloslista

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Lauantain ja sunnuntain lähetykset alkavat kello 13.30 ja kestävät 4,5 tuntia.

Etsi luettavaa