Hyppää sisältöön

Tammer-Golfin uusi aika

Tammer-Golf sai syksyllä uuden toiminnanjohtajan 30 vuoden jälkeen. Markus Junni laittoi jäsenten kanssa välittömästi uuden vaihteen silmään.

Sateinen sää ei näemmä pelota Tammer-Golfin jäseniä, sillä jokavuotinen aatonaaton juhannuskisa on vetänyt kentän täyteen pelaajia Tampereen Ruotulaan, lähelle kaupungin keskustaa.

Seniorien yhteislähtökisa on startannut jo aamulla, ja he päättävät parhaillaan kierrostaan. Pian alkaa yleiskilpailu, joten klubilla riittää ihmisiä ja Iloinen puheensorina täyttää klubiravintolan ja sen terassin.

“Tämäkin kisa meni täyteen muutamassa päivässä”, Tammer-Golfin uusi toiminnanjohtaja Markus Junni iloitsee.

Tammer-Golfissa pelataan GoGolf Big Bang Tourin viimeinen osakilpailu 23.9. Pelimuotona on rennonletkeä scramble ja Espanjan matka arvotaan erikoiskisalla. 

Tamperelaisen yhdistysmuotoisen golfkentän tahtipuikkoa heilutti 80-luvulta asti Eeva Tamminen. Kun hän eläköityi vuodenvaihteessa toiminnanjohtajan paikalta pitkän uran jälkeen, hänen tilalleen valittiin 29-vuotias Junni.

Kuvaavaa on, että seuraajaksi valittu Junni syntyi samoihin aikoihin, kun Tamminen aloitti ensimmäisen pestinsä Ruotulassa. Nuorennusleikkauksen myötä Tammer-Golfissa on tehty liuta uudistuksia.

Jo talvella kentälle hankittiin omat laitteet griinien ilmastusta, hiekotusta ja harjausta varten. Aiemmin kalustoa oli lainattu lähikentiltä tarpeen mukaan, mikä oli alkanut näkyä kentän kunnossa hankalina aikoina.

Savi- ja suopohjaisella kentällä otollisia ajankohtia ilmastointiin ei ole kovin usein, ja silloin kaluston olisi hyvä olla heti käytettävissä. Nyt kenttä pysyy helpommin hyvässä kunnossa, vaikka vettä tulisi taivaalta liikaa tai liian vähän.

“Talous on ollut niin vakaalla pohjalla, että investointeihin on ollut helppo ryhtyä”, Junni kehuu.

Talven aikana myös naisten pukuhuonetilat, miesten sauna- ja suihkutilat sekä ravintolan baaritiski saivat uuden ilmeen ja tietohallinto vietiin kokonaisuudessaan sähköiseen muotoon. Jatkossa klubia remontoidaan entisestään se mitä kentän kunnostamiselta ehditään. Myös caddiemasterit ovat saaneet lisää vastuuta, kun seurassa ei ole Junnin ja heidän välissään palvelupäälliköä.

Aleksi Tuomola

Kaikki mukaan seuran toimintaan

Pelaajien kannalta suurimmat uudistukset tapahtuivat seuratoiminnassa ja vastuunjaossa. Junni on antanut toimikunnille entistä enemmän vapauksia ja vastuuta eri tapahtumien ja kilpailujen ideoinnissa ja järjestämisessä. Yhteisö onkin ottanut tästä loistavasti kopin, ja Junni on voinut itse keskittyä lähinnä avustamaan ja ohjaamaan toimintaa.

Kilpailutoimikuntaan ensimmäistä kertaa liittynyt Pertti Järvinen odottelee hetken kuluttua alkavaa juhannuskisaa klubilla.

“Hyvin on saatu vanhempaakin väkeä aktivoitua toimikuntiin. Tuntuu siltä, että asioihin pääsee vaikuttamaan, kunhan saa suunsa auki”, hän kertoo.

“Aiemmin tämä oli vähän sellainen muutaman ihmisen pyörittämä kylä.”

Uusista ideoista esimerkkinä on kilpailutoimikunnan nuorisosiiven ideoima Back to 80’s & 90’s -kilpailu, johon saavat osallistua ainoastaan kyseisinä vuosikymmeninä syntyneet pelaajat. Kilpailun pukukoodi menee tietenkin kyseisen aikakauden mukaan.

Kesän aikana juniorit pääsevät tutustumaan lajiin ilmaiseksi ja green cardin Tammerissa suorittaneet pelaavat ensimmäiset kaksi viikkoa maksutta. Tutustumiskäynnit alkavat aina ravintolasta, jotta klubiympäristö ja sen palvelut tulevat alusta lähtien tutuksi.

“Ideana on tehdä golfista niin helposti lähestyttävää kuin mahdollista”, Junni kertoo.

Loistava sijainti luo mahdollisuuksia

Tammer-Golfin sijainti on keskeisyydessään poikkeuksellinen, sillä bussilla pääsee keskustasta kentälle alle vartissa. Juuri siksi se on junioreille ja heidän vanhemmilleen niin houkutteleva paikka lajin aloittamiseen. Kesällä koululaisille järjestetään maksuttomia leirejä, ja seura on myös lahjoittanut välineitä lähiseudun kouluille.

Aurinkoisina päivinä harjoitusalueet kuhisevat kuin muurahaispesä, sillä myös vieraspelaajat käyttävät Tammer-Golfin rangea ahkerasti sen loistavan sijainnin ansiosta.

“Tänne saavat tulla kaikki kokeilemaan. Ei se ole keneltäkään pois, jos ensikertalaisille lainaa pari mailaa ja kasan palloja, että saavat vähän tuntumaa lajiin. Ties vaikka innostuisivat tulemaan uudestaan”, Junni sanoo.

Teksti ja kuvat Aleksi Tuomola

(Juttu on julkaistu uusimmassa GoGolf-lehdessä)
 

Etsi luettavaa