Hyppää sisältöön

Tahko Golfissa rikotaan rajoja ja odotetaan ennätyksellistä golfkautta

Tahko Golf on GoGolfin pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka messutarjoukset lukeutuvat vuodesta toiseen tapahtuman myydyimpiin. Tahkon vetovoimaa lisäävät monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja runsaat harrastusmahdollisuudet.

Tahkovuori nousi koronakaudella 2020 melkoiselle osalle lomailijoista ja golfareista ulkomaan matkan asemasta tärkeimmän lomamatkan kohteeksi.

Monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja runsaat harrastusmahdollisuudet vetävät golfareita Suomen kauneimpien kenttien joukkoon lukeutuvan Old Coursen lisäksi Lake & Forestille.

Kentät lukeutuvat tälläkin kaudella maan vetovoimaisimpiin. Palvelut ja harrastemahdollisuudet yhdessä kauniin luonnon kanssa tarjoavat häkellyttävät puitteet vapaa-ajan viettoon.  

Edellliskaudella kierrosmäärissä rikottiin ennätykset, Lake & Forestin starttiaikojen jako kahteen erilliseen yhdeksikköön toimi erinomaisesti.

Lassi Pekka Tilander

18-reiän kierroksiksi muutettuna Tahko Golfissa pelattiin 41 000 kierrosta, joista 23 000 Old Coursella. Lake & Forest kasvatti edelliskaudella enemmän suosiotaan.

“Jatkamme tätä peluutustapaa, jonka myötä sesongin aikana saamme lähtöjä ulos kolmelta eri tiiltä. Yhdeksän reiän pelaamisen osuuden uskomme kasvavan entisestään. Myös golfautojen vuokraamisen määrä lisääntyy vuosi vuodelta. Tulevalla kaudella niitä on kymmenen enemmän, yhteensä 40”, kertoo golfyhtiön toimitusjohtaja Jukka Ilva.

Yleisilme Tahkon kahdella kentällä on siisti ja harmoninen osana ympäristöä.

“Kentiltä on karsittu viimeisten vuosien aikana satoja puita. Näkymät, alueiden visualisuus ovat entistä parempia. Kentänhoidon osalta iso hyöty on saavutettu  puiden poiston myötä viheriöiden saamasta valosta”, Jukka Ilva jatkaa.

Onnistunut uudistus on Old Coursen kuudennen ja yhdeksännen reiän välissä sijaitsevan lähes umpeen kasvaneen lammen ruoppaus hienoon muottiin. Sen reunukset on kivetetty. Maiseman koristukseksi hankittu aito savolainen tervavene sekä suihkulähde. täydentävät kokonaisuutta, joka antaa visuaalisuudellaan hyvät kiksit lähestyttäessä puolivälin tankkausasemaa. 

”Kenttien taso ja hyvä kunto, Tahkovuoren monipuolistuvat palvelut yhdessä runsaiden majoitusvaihtoehtojen kanssa, luovat kokonaisuuden, joka vetää pariskuntia, perheitä ja ryhmiä vapaa-ajan viettoon”, Jukka Ilva tiivistää kolme tärkeintä menestystekijää.

Golf on Tahkovuorella verrattain nuorta. Old Course laajeni 18-reikäiseksi vuonna 2000, Lake & Forest avattiin New Course nimisenä 2008.

Huomionarvoista on että tuoreimmalla (2019) kenttärankingilla Old Course oli upeasti kolmas.

Se on suunniteltu eri lähtökohdista ensisijaisesti harrastelijoille,  kuin kilpagolfiin soveltuvat huippukentät, kuten Kytäjä (SE & NW), Linna Golf, Nordcenter Fream, sekä Vierumäen Cooke Course.

Lake & Forestin sijoitus on sekin rankingilla erinomainen, 21.

Harrastuksia jokaiseen makuun

Golfkauden aikana vaihtoehtoisista harrasteista Tahkovuorella ovat tarjolla muun muassa porraskävely, pyöräily, sähköpyöräily, patikointi, tennis, padel, ratsastus ja vesiurheilulajit.

”Patikointireittejä ja laavuja on aiempaa enemmän tarjolla. Ulkona tapahtuvan liikunnan osalta valinnanvaraa on todella paljon”, Ilva muistuttaa.

Melkoiselle osalle Tahkolla vierailevista ja etenkin resortissa pidempään asuville golf on yksi liikuntapaikka lukuisien muiden joukossa.

Tahko Spa tarjoaa kylpylän lisäksi vieraille sisäliikuntahallin, kuntosalin, keilahallin, jopa kappelin hiljentymistä varten.

“Tahkovuorella golf on ollut se ratkaiseva palanen, joka on vauhdittanut muiden palvelujen syntymistä Resortiin”, Ilva muistuttaa.

“Ravintolatarjonnan runsaus on merkittävä tekijä viihtyvyden kannalta. Kahden viikon matkallakin voi syödä halutessaan joka päivä eri ravintolassa”, hän jatkaa.

“Näissä puitteissa aktiivinen ja luonnonrauhasta nauttiva lomailija viihtyy pidempäänkin. Etenkin, kun suurin osa palveluista on lyhyen kävely- tai pyörämatkan päässä”, listaa Jukka Ilva Tahkon nousun syitä.

Jukka Ilva on työskennellyt Tahko Golfin toimitusjohtajana jo reilut kymmenen vuotta

Jukka Ilva on työskennellyt Tahko Golfin toimitusjohtajana jo reilut kymmenen vuotta

GETTY IMAGES

Tahko Golf on GoGolfin pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka messutarjoukset lukeutuvat vuodesta toiseen tapahtuman myydyimpiin.

”Messut toimivat Tahko Golfilla ja koko alalla luonnollisena lähtölaukauksena kauteen. Myynnin ja kotimaisten golfarien kasvokkain tapaamisen, palautteen saamisen osalta ne ovat hyvin merkityksellinen tapahtuma”, Ilva tähdentää

Golfmessut pidetään  tällä kaudella poikkeusolosuhteiden johdosta digitaalisina verkossa.

Tahko Golfin green feet kahdelle hengelle autolla tai ilman ovat odotetustikin nousseet myyntilistojen kärkipäähän.

Lake & Forest -kentän yhteydessä sijaitsevan Tahko Golden Resortin golf  & majoitus-paketti yllättää vaativankin kuluttajan majoituksen osalta laadukkuudellaan.

”Toivon, että Golfliiton edellisvuonna luomien ohjeistuksien tavoin myös tulevalla kaudella kentillä suhtauduttaisiin  vastuullisesti pelaamisen malleihin koronaviruksen vaikutusten hillitsemiseksi.  Golf sai ansiostakin hyvää palautetta.  Tahko Golfissa tulemme panostamaan huolella turvallisen pelaamisen mahdollistamiseksi”, Ilva linjaa.

Tahkon messutarjoukset:

-> Tahko Golf 3 x green fee 99 € (ovh. 165 €)

-> Tahko Golf green fee kahdelle sis. golfauton 99 € (ovh. 155 €)

-> Tahko Golden Resort 2 vrk:n golfloma neljälle 650 € (ovh. 750 €)

Kommentti:

Tahkovuorella Suomen kaunein golfkenttä

Lassi Pekka Tilander

Allekirjoittanut vieraili ensimmäisen kerran kesäaikana Tahkovuorella Old Coursen avajaisissa vuonna 2000.

Old Coursen Syväri-järven rantaväylien kauneus, sekä laskettelurinteiden maisemaan luoma kontrasti kentän toisella laidalla säväyttivät ikimuistoisella tavalla.

Rokki soi, paikallisilla ja vierailla oli superkivaa kisan yhteyteen järjestetyn pituuslyöntikisan sekä shoot-outin jäätyä yleisen hauskanpidon ohella mieleen. 

Työmatkalla kun olin, tein Iltalehteen artikkelin uudesta kentästä kuvaavalla otsikolla, “Tahkovuorella Suomen kaunein golfkenttä”.

Se oli rakkaudentunnustus kentälle, joka on pysyvästi syvällä ihoni alla.

Tahkovuorelle suuntautuneista matkoista on muodostunut käytännössä jokavuotinen perinne. 

Syitä on ainakin kolme:

-Old Coursen  rantaväylien kauneus, pysäyttävät näkymät etenkin myöhään illalla pitävät joka ainut kerta otteessaan. 

-Ihmiset ja tunnelma. Tahko on riittävän etäällä arjesta. Lomafiilis syntyy kuin itsestään, kiire häviää.

-Tahkon rinteet. Portaita pitkin ylös, maisemien ihastelua, syvään hengittämistä ja takaisin alas. Rentoutumisharjoituksista parhaita. 

Tahko Golf olisi voinut ottaa jo ensimetreillään sloganikseen GoGolfin käyttämän:

“Tervetuloa pitämään hauskaa.”

Tahko Golfissa on rikottu yli 20 vuoden ajan lajin raja-aitoja ja pelattu erikoistapahtumissa viihdegolfia

Tahko Golfissa on rikottu yli 20 vuoden ajan lajin raja-aitoja ja pelattu erikoistapahtumissa viihdegolfia

Raila Perttilä

Naamiaisteemalla toistakymmentä kertaa järjestetty joukkuekisa, “Rajat Rikki”  on ollut Tahkolla nimensä mukaisesti golfiin liittyvien, nykyään jo pitkälti poistuneiden etikettisääntöjen ja rajoitteiden rikkomista hauskanpidon kautta.

Tahkolla oltiin tässä suhteessa Suomessa edelläkävijöitä. 

Vieraspelaaja aistii nopeasti, että kentille voi tulla sellaisena kuin on, pingottamatta mihinkään suuntaan.

Lake & Forest on täysipainoinen ja tasokas resort-kenttä,  jonka kiertäminen mittaa golfillista osaamista astetta vaativammalla, mutta reilulla tavalla.

Minulle Tahko Golf on Suomen aistikkaimpia golfkohteita, palvelut ja tunnelma kohdillaan, muut harrasteet ja ajanvietteet käden ulottuvilla.

Vahva suositus kesäretken kohteeksi, yksin, kaksin, perheen tai mieluisan ryhmän kanssa. 

Tahko Golf
 

Etsi luettavaa