Hyppää sisältöön

Suomen parhaiden golfkenttien avautuminen viivästyy: ”Sääennusteet eivät ole ruohonkasvun osalta olleet suosiollisia”

Pääsiäisenä pelaaminen ei onnistu Kytäjällä, Linna Golfissa, Nordcenterissa tai Ålands Golfklubbin kentillä Ahvenanmaalla. Golfkeskukset uskovat pääsevänsä avaamaan viheriöt vapun kieppeillä.

Talvi ja kevät ovat olleet kotimaisille golfkentille keskimääräistä vaikeampia sääolosuhteiden takia.

Soittokierros neljään vieraspelaajien suosimaan huippukohteeseen kertoo sen, että päätöksiä lopullisista avaamisajankohdista joudutaan vielä miettimään lämpötilojen painuessa monin paikoin nollan alle öiseen aikaan.

Ahvenanmaan kausi käynnistyy vappupäivänä

Golfkausi Suomessa käynnistyi torstaina Ahvenanmaalla Eckerö Golfin kentällä Ahvenanmaalla.

Maakunnan toisella laidalla Ålands Golfklubbilla eletään vielä täysin toisissa tunnelmissa.

”Meillä on takana hyvin vaikea talvi. Lunta ja jäätä on ollut kentällä paljon.”

”Avaamme normaalia myöhemmin. Näillä näkymin pääsemme kentille vappuna, toukokuun ensimmäisenä päivänä”, ennakoi toimitusjohtaja Björn Wennström.

Ålands Golfklubin uusittu Slottsbanan houkuttelee hunajan tavoin vieraspelaajia Ruotsista ja Suomesta.

ÅGK markkinoi edellisvuoden tavoin aktiivisesti paketteja, joihin sisältyy Slottsbanan lisäksi kierroksia Kungsbanalle.

”Huomionarvoista on se, että meille voi varata starttiaikoja ilman aikarajoituksia. Käytännössä tässa vaiheessa siis kauden kaikille päiville”, Wennström muistuttaa.

”Helatorstai ja sen jälkeinen viikonloppu ovat lähes loppuunmyytyjä. Parhaamme mukaan yritämme järjestää pienille ja suuremmillekin ryhmille starttiaikoja”, Wennström lupaa.

Golfkeskus valmistautuu huolella historiansa suurimpaan tapahtumaan, syyskuun alussa pelattavaan LET:n Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankeniin.

Kytäjällä uusi ravintoloitsija

Kytäjä Golfissa pelit käynistyivät viime vuonna 21.huhtikuuta. Toimitusjohtaja Jukka Koivu ennustaa, että tänä vuonna avaaminen menee pidemmälle kevääseen.

”Edelliskaudella ei ollut routaa, nyt on. Myöhäisemmäksi avaaminen menee varmasti. Emme ole hätiköineet lopullisten päätösten kanssa. Sääennusteet eivät ole ruohon kasvattamisen kannalta suosiollisia. Minä veikkaan avaamisajankohdaksi vappua”, Koivu määrittää.

Kytäjän kahdesta kentästä North on usein avattu ennen Southia. Tämän osaltakin päätös on vielä tekemättä.

Ravintola on saanut uudet yrittäjät ja nimen, Casual Tee. Sen palvelukonseptista Koivu ei halua avata vielä kaikkea oleellista.

”Osakkaat kutsutaan huhtikuulla tervetulotilaisuuteen ja maistelemaan. Vieraillekin palvelut ovat avoinna heti kauden käynnistyessä”, Koivu lupaa.

Linna Golfissa ennätysmäärä lunta

Linna Golfin toimistujsjohtaja Esa Honkalehto huokailee puheluun vastatessaan kommentilla lumen määrästä.

”En muista nähneeni kotikaupungissani Hyvinkäällä tai täällä Hämeenlinnassa koskaan niin paljon lunta, kuin päätyvän talven aikana”, Honkalehto toteaa.

Lumen alle on kurkisteltu jo kenttämestari Markku Leskisen toimesta.

”Routa tuli maahan ennen lunta. Kenttämestari oli suhteellisen tyytyväinen pintoihin, joita lumen alta paljastui. Talvi on uskoaksemme koetellut viheriöitä varsin armollisesti”, Honkalehto iloitsee.

Linna Golf ei koskaan ole kilpaillut varhaisella kentän avaamisella.

”Päätöstä ei ole vielä tehty, mutta kyllä minulla sellainen tutina on, että Linna Golfissa pelataan ensimmäiset pelit aikaisintaan vappuna, viimeistään äitienpäivänä (8.5)”, Honkalehto kertoo.

Nordcenterissa terävöitetään Fream-kentän brändäämistä

Raaseporissa meren rannalla sijaitsevan Nordcenterin toimitusjohtaja Antti Ahti aloittaa vastauksensa kenttien avaamisen kollegoidensa tapaan, viitaten vaikeaan talveen ja sääennusteisiin, joista ei lähiaikoina tukea saa kevään nopean etenemisen suhteen.

”Teemme kovasti töitä kentän ja palveluiden valmistamiseksi kautta varten. Nöyränä täytyy kuitenkin odotella säiden lämpiämistä. Avaaminen menee huhtikuun lopulle. Varmaksi ei vielä pysty päivämäärää lupaamaan. Talven tuottamista tuhoista ei vielä myöskään ole tarkkaa käsitystä”, Ahti kertoo.

Edelliskaudella kesäviheröille päästiin huhtikuun puolivälissä, nyt ennusteen mukaan pari viikkoa myöhemmin.

Alkavalla kaudella Nordcenterissa tullaan panostamaan Fream-kentän brändäämiseen ja perjantaipäivien teemoittamiseen golfkeskuksen kahdesta kentästä vanhemmalla golfia ja biletystä yhdistämällä.

”Tästä jaamme lisätietoa pikimmiten kun suunnitelmat hioutuvat valmiiksi”, Ahti lupaa.

Etsi luettavaa