Hyppää sisältöön

Suomalaisilla alakuloinen päivä Abu Dhabissa – vain pelinsä kadottanut Välimäki etenee jatkoon

Sami Välimäen peli katosi tänään hyvän alun jälkeen. KUVA: GETTY IMAGES

Eilen upeasti viidentenä ollut Sami Välimäki sai toisen kierroksen lopussa tsempata tosissaan päästäkseen jatkoon Abu Dhabissa pelattavassa Rolex Seriesin kisassa.

Vaikka Sami Välimäen tulos heikkeni eilisestä peräti kahdeksannella lyönnillä, hän on ainoa suomalainen, joka jatkaa pelejä myös viikonloppuna Abu Dhabi Championshipissä.

Välimäen tulos kahden kierroksen jälkeen on -2 (67-75), mikä muodostui myös karsintarajaksi Rolex Seriesiin kuuluvassa kisassa. Samalla 24-vuotias peluri jatkaa tätä kautta DP World Tourilla puhtaalla pelillä: viisi kilpailua, viisi selvitettyä cutia.

Sen sijaan Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat, vaikka avauskierroksen jälkeen heistä jokainen oli cut-rajan paremmalla puolella.

Korhonen ja Samooja päätyivät tulokseen +1 ja Pulkkanen +2.

Rolex Series -kisassa jatkoon pääsy tuntuu myös taloudellisessa mielessä, sillä cutin selvittäneistä viimeinenkin kuittaa tililleen 17 000 dollaria palkintorahaa. Yhdeksän miljoonan dollarin kisassa voittajalle heltiää puolentoista miljoonan jättipotti.

Alku lupasi parempaa

Välimäki aloitti kierroksen loistavasti, sillä kolmen reiän jälkeen hän oli kierrostaan kaksi alle parin ja hienosti kärkitaistossa, olihan hän avauskierroksen pelattuaan kilpailussa viidentenä.

Siihen ilonaiheet kierrokselta kuitenkin jäivät. Viidennelle reiälle Välimäki teki bogin ja yhdeksännelle tuplan. Kun takaysilläkin birdiet jäivät syntymättä ja bogisarakkeeseen tuli kaksi lisämerkintää, sai hän lopussa tsempata tosissaan päästäkseen jatkoon, kun hyvän alun jälkeen peli katosi puttia myöten.

Yhteistuloksellaan kaksi alle parin Välimäki on kahdeksan lyöntiä kärkeä perässä. Avauskierroksen jälkeen eroa johdossa olleeseen Luke Donaldiin oli vain kolme lyöntiä.

Italialla on kaksoisjohto, sillä Francesco Molinari ja Guido Migliozzi jakavat ykköstilaa tuloksella -10. Ryder Cup -kippari Donald pelasi tänään saman tuloksen kuin Välimäki eli 75 lyöntiä ja putosi listalla 22:nneksi.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Perättäiset tripla ja tupla pudottivat Samoojan

Kalle Samoojan kierroksen pilasi kaksi perättäistä seiskaa, jotka tulivat takaysin alkuun. Ensin hän teki kympille triplan, kun hän sai pallonsa peliin tiiltä vasta kolmannella yrittämällä. Seuraavalla reiän tupla syntyi par 5 -reiällä.

Vaikka Samooja selvitti seitsemän viimeistä reikää yhden alle, tuli Samooja käyttäneeksi kierroksellaan kaksi lyöntiä liikaa cutin läpäisemiseksi.

Mikko Korhosen perjantai piti sisällään neljä bogia ja kolme birdieä, kun taas Tapio Pulkkasella tapahtumia oli jälleen enemmän: viisi birdieä, kuusi bogia ja yksi tupla nostivat hänen tuloksensa kolme lyöntiä plussan puolelle.

Eiliseen tapaan kierrosta ei aivan ehditty viedä loppuun saakka valoisaan aikaan. Tällä kertaa kuitenkin vain yhdeltä ryhmältä jäi kierros vielä parin reiän osalta kesken.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa