Hyppää sisältöön

Suomalaisilla alakuloinen päivä Abu Dhabissa – vain pelinsä kadottanut Välimäki etenee jatkoon

Sami Välimäen peli katosi tänään hyvän alun jälkeen. KUVA: GETTY IMAGES

Eilen upeasti viidentenä ollut Sami Välimäki sai toisen kierroksen lopussa tsempata tosissaan päästäkseen jatkoon Abu Dhabissa pelattavassa Rolex Seriesin kisassa.

Vaikka Sami Välimäen tulos heikkeni eilisestä peräti kahdeksannella lyönnillä, hän on ainoa suomalainen, joka jatkaa pelejä myös viikonloppuna Abu Dhabi Championshipissä.

Välimäen tulos kahden kierroksen jälkeen on -2 (67-75), mikä muodostui myös karsintarajaksi Rolex Seriesiin kuuluvassa kisassa. Samalla 24-vuotias peluri jatkaa tätä kautta DP World Tourilla puhtaalla pelillä: viisi kilpailua, viisi selvitettyä cutia.

Sen sijaan Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat, vaikka avauskierroksen jälkeen heistä jokainen oli cut-rajan paremmalla puolella.

Korhonen ja Samooja päätyivät tulokseen +1 ja Pulkkanen +2.

Rolex Series -kisassa jatkoon pääsy tuntuu myös taloudellisessa mielessä, sillä cutin selvittäneistä viimeinenkin kuittaa tililleen 17 000 dollaria palkintorahaa. Yhdeksän miljoonan dollarin kisassa voittajalle heltiää puolentoista miljoonan jättipotti.

Alku lupasi parempaa

Välimäki aloitti kierroksen loistavasti, sillä kolmen reiän jälkeen hän oli kierrostaan kaksi alle parin ja hienosti kärkitaistossa, olihan hän avauskierroksen pelattuaan kilpailussa viidentenä.

Siihen ilonaiheet kierrokselta kuitenkin jäivät. Viidennelle reiälle Välimäki teki bogin ja yhdeksännelle tuplan. Kun takaysilläkin birdiet jäivät syntymättä ja bogisarakkeeseen tuli kaksi lisämerkintää, sai hän lopussa tsempata tosissaan päästäkseen jatkoon, kun hyvän alun jälkeen peli katosi puttia myöten.

Yhteistuloksellaan kaksi alle parin Välimäki on kahdeksan lyöntiä kärkeä perässä. Avauskierroksen jälkeen eroa johdossa olleeseen Luke Donaldiin oli vain kolme lyöntiä.

Italialla on kaksoisjohto, sillä Francesco Molinari ja Guido Migliozzi jakavat ykköstilaa tuloksella -10. Ryder Cup -kippari Donald pelasi tänään saman tuloksen kuin Välimäki eli 75 lyöntiä ja putosi listalla 22:nneksi.

Mainos

Golf kuuluu kaikille – Suomen edullisin pelioikeus?

Edullisella pelioikeudella pelaat rajoituksetta Hills by GoGolfin 18-reikäisellä Punaiset-kentällä sekä Kurk Golfin 9-reikäisellä Hill-kentällä. Voit kauden aikana laajentaa pelioikeuden koskemaan myös muita kenttiämme.

Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta myymme nyt rajoitetun erän hintaan 399 €

Perättäiset tripla ja tupla pudottivat Samoojan

Kalle Samoojan kierroksen pilasi kaksi perättäistä seiskaa, jotka tulivat takaysin alkuun. Ensin hän teki kympille triplan, kun hän sai pallonsa peliin tiiltä vasta kolmannella yrittämällä. Seuraavalla reiän tupla syntyi par 5 -reiällä.

Vaikka Samooja selvitti seitsemän viimeistä reikää yhden alle, tuli Samooja käyttäneeksi kierroksellaan kaksi lyöntiä liikaa cutin läpäisemiseksi.

Mikko Korhosen perjantai piti sisällään neljä bogia ja kolme birdieä, kun taas Tapio Pulkkasella tapahtumia oli jälleen enemmän: viisi birdieä, kuusi bogia ja yksi tupla nostivat hänen tuloksensa kolme lyöntiä plussan puolelle.

Eiliseen tapaan kierrosta ei aivan ehditty viedä loppuun saakka valoisaan aikaan. Tällä kertaa kuitenkin vain yhdeltä ryhmältä jäi kierros vielä parin reiän osalta kesken.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

PGA TOUR

WM Phoenix Open

DP WORLD TOUR

Singapore Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Lalla Meryem Cup
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Dimension Data Pro-Am
Oliver Lindell

CHAMPIONS TOUR

Trophy Hassan II


AMATÖÖRI GOLF

Portuguese International Amateur Championship
Jesse Saareks ja Veikka Viskari

korn ferry tour

Astara Golf Championship

Etsi luettavaa