Hyppää sisältöön

Kalle Samooja äimistyi tripla-tupla-yhdistelmästään: ”Tänään tuli turpaan oikein kunnolla”

Kalle Samoojalle sattui perjantaina musta hetki, joka pudotti hänet jatkosta Abu Dhabissa. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja pelasi kaksi reikää viisi yli parin ja putosi jatkosta Abu Dhabi Championshipissä, jossa jo cutin selvittäminen olisi tarkoittanut kelpo tienestejä.

Kalle Samooja oli vielä etuysin jälkeen menossa tiukasti kohti viikonlopun pelejä, mutta 10. reiän (par 4) tripla ja 11. reiän (par 5) tupla huuhtoivat nämä haaveet mennessään.

Viime vuonna uransa ensimmäisen DP World Tour -voiton ottanut Samooja oli kommenttiensa perusteella itsekin äimän käkenä tapahtuneesta.

”Tänään tuli turpaan oikein kunnolla. Eipä ole noin epäonnista kahden reiän sumaa hetkeen tullut,” Samooja manasi tiedotteessaan.

”Peli oli ihan hanskassa koko ajan, kunnes kympillä tapahtui jotain ja pallo päätyi outtiin. Sitten vielä toinen pallo napsu liikaa oikealle ja katosi puskaan”, Samooja muisteli.

Yhdellätoista Samoojan avaus upposi bunkkerin lippaan niin, että hän tarvitsi kolme lyöntiä päästääkseen eteenpäin. Mustasta hetkestä huolimatta Samoojalle jäi hyvä tunne pelistä.

”Ei se mitään birdie-iloittelua ollut, mutta todella hyvä tunne oli kyllä lyömiseen ja puttiin. Otetaan iisisti viikonloppuna ja katseet kohti Desert Classicia”, hän jatkoi.

Sekä tämän viikon Abu Dhabi Championship että ensi viikon Dubai Desert Classic ovat Rolex Seriesin kilpailuja, joissa palkintorahaa on jaossa peräti 9 miljoonaa dollaria per kilpailua. Jo cutin selvittäminen olisi tarkoittanut 17 000 dollarin tiliä palkintorahoissa.

Neljästä suomalaisesta ainoastaan Sami Välimäen pelit jatkuvat huomenna.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Dubai Desert Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Jaapo Jämsä

AMATÖÖRIGOLF

NSW Medal, miehet
Katri Bakker ja Henni Mustonen

ALL THAILAND GOLF TOUR

Boonchu Ruangkit Championship
Janne Kaske


Etsi luettavaa