Hyppää sisältöön

Starttasiko Pulkkanen kuuluisan syyskirinsä tänään – näin paljon hän on perässä pelioikeuden uusimista

Tapio Pulkkanen on tiukan paikan edessä, mikäli haluaa uusia korttinsa DP World Tourilla ranking-pisteiden perusteella. KUVA: GETTY IMAGES

Aloittiko Tapio Pulkkanen tänään itselleen tyypillisen syksyisen loppukirin DP World Tourilla?

Kun syksy saa, Pulkkasen Tapiolla on tapana parantaa peliään. Nyt siihen olisi jälleen tarvetta, sillä Pulkkanen on vasta sijalla 145 DP World Tourin rankingissa ja tämänhetkisen tilanteen mukaan 117 parasta uusii korttinsa kiertueella.

Tänään alkaneen Irish Openin avauskierroksen Pulkkanen pelasi lupaavasti. Hän kiersi K Clubin kentän 70 lyönnillä eli kaksi alle parin ja on parhaana suomalaisena sijalla 46.

Ranking-pisteitä on Irlannissa jaossa mukavasti: 6 000. Kyseessä on yksi kauden isoimmista kilpailuista, ja potissakin on kuusi miljoonaa dollaria.

Pulkkasella on eroa 117:een sijaan noin 150 pistettä. Se on melkoisesti, sillä yhteensä Pulkkanen on kerännyt tällä kaudella noin 222 pistettä. Sijoittuminen viidenneksi riittäisi kuromaan tuon eron kiinni, riippuen tietenkin hänen edellään olevien pelaajien sijoittumisesta.

Pulkkasen pelit ovat monena vuotena alkaneet tosiaan kulkea erinomaisesti juuri syksyllä. Vuonna 2022 hän nappasi leijonanosan ranking-pisteistään elokuun lopun jälkeen ja nousi kaukaa takaa rankingissa upeasti 56:nneksi. Sama juttu kävi toissa vuonna. Elokuun lopussa pelatussa Czech Mastersissa Pulkkanen sijoittui toiseksi ja aloitti jälleen kovan nousun sijoittuen rankingissa lopulta sijalle 53.

Kausi 2020 meni penkin alle, mutta panosta ei ollut, sillä koronapandemian vuoksi pelioikeudet jäädytettiin.

Myös kaudella 2019 Pulkkanen onnistui turvaamaan paikkansa kiertueella loppukauden kilpailuissa aivan kuten vuotta tätä aiemmin, jolloin lokakuun alussa napattu neljäs sija Alfred Dunhill Links Championshipissä nosti suomalaisen selvästi rajan paremmalle puolelle.

Menestyminen tällä viikolla toisi Pulkkaselle siis roppakaupalla pisteitä, mutta vielä enemmän niitä on jaossa (8 000) viikon kuluttua Wentworthissä, jossa pelataan BMW PGA Championship.

Totta kai Pulkkanen haluaisi varmasti olla paremmissa asemissa tässä vaiheessa kautta, mutta vielä liian aikaista olla huolissaan hänen pelioikeutensa puolesta. Kisoja on sentään vielä tämän viikon jälkeen seitsemän jäljellä.

”Olen loppupeleissä ollut aina hyvä, kun olen ollut kortin kanssa selkä seinää vasten”, Pulkkanen sanoi pari vuotta sitten GoGolfille laajassa haastattelussa.

Irlannissa Kalle Samooja (+1) ja Sami Välimäki (-1) pelasivat iltapäivävuorossa.

”Vaikea päivä oli lähestymisten osalta. Eikä siellä mikään oikein kolissut”, kolme birdieä ja neljä bogia tehnyt Samooja kertoi.

Kilpailua johtaa Shubhankar Sharma. Intialainen pelasi kierroksen 65 lyönnillä (-7). Toista sijaa jakaa viisi pelaajaa lyönnin intialaista perässä: Thomas Bjørn, Jordan Smith, Kristian Krogh Johanssen, Marcel Schneider ja Ross Fisher tuloksella 66 (-6).

Rory McIlroy pelasi tuloksen 69 (-3) eli selvitti avauskierroksen vain lyönnin Pulkkasta paremmin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa