Hyppää sisältöön

Spekulaatiot heräsivät – Tigerin nimi roikkuu edelleen Mastersin osallistujien listalla

Tiger Woods pelasi edellisen kerran Mastersissa syksyllä 2020. KUVA: GETTY IMAGES

Masters Tournamentin alkuun on enää kaksi viikkoa ja Tiger Woodsin nimi keikkuu edelleen osallistujien listalla.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla, että Phil Mickelson on päättänyt vetäytyä Masters Tournamentista.

Samaa päätöstä ei ilmeisesti ole vielä tehnyt Tiger Woods. Golflegendan nimi löytyy nimittäin edelleen major-turnauksen osallistujien listalta.

Woodsin nimi tulee listalle kilpailun käytännön mukaisesti automaattisesti, sillä vanhoilla mestareilla on ikuinen osallistumisoikeus kilpailuun. Nimi poistuu listalta vasta sen jälkeen, kun pelaaja ilmoittaa, ettei aio osallistua kisaan.

Tästä syystä asiasta ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Olisi nimittäin jälleen melkoinen ihme, mikäli Woods kisaan pystyisi osallistumaan.

Kilpailun alkuun on alle kaksi viikkoa aikaa, eikä Tigeria ole nähty kisoissa sitten viime joulukuun, jolloin hän osallistui poikansa Charlien kanssa kahden sukupolven PNC Championship -kilpailuun. Woodsit yllättivät kaikki sijoittumalla kisassa toiseksi.

Kyseessä oli ensimmäinen kilpailu sen jälkeen, kun Woods oli ollut auto-onnettomuudessa vuosi sitten.

PNC Championshipissä Tiger pelasi golfautolla, ja mestari käveli vaivalloisesti. Kyseessä oli kaiken lisäksi vain kahden päivän kilpailu.

Myöskään sosiaalisessa mediassa Tiger ei ole antanut viitteitä siitä, että hän olisi osallistumassa Mastersiin. Yleensä varma merkki Tiger paluusta on ollut se, että hän on julkaissut itsestään svingivideon tai vastaavan some-kanavissaan, eikä tällaista ole vielä nähty.

Sitä paitsi Tigerin osallistuminen kylmiltään Mastersiin olisi melkoinen yllätys. Ennen Mastersia pelataan enää yksi turnaus PGA Tourilla, Valero Texas Open. Tämän kilpailun osallistujaluettelo julkaistaan myöhemmin tänään.

Mikäli Woods ei tähän kilpailuun osallistu, on erittäin todennäköistä, ettei häntä Mastersissakaan nähdä.

Augusta National on myös erittäin raskas kenttä kävellä, yksi kiertueen mäkisimmästä.

Sama vedonlyöntikerroin kuin Garcialla

Viimeaikaisissa – joskin harvoissa – haastatteluissaan Woods on korostanut sitä, että hänellä on vielä pitkä matka täyteen kuntoon.

”Pitää pystyä harjoittelemaan erittäin korkealla tasolla, ennen kuin voi olettaa, että voisi palata ja voittaa PGA Tourilla, enkä ole vielä lähelläkään sitä”, Woods kommentoi helmikuussa Genesis Invitationalin yhteydessä pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Merkit viittaavat siis siihen, ettei kannata pidätellä hengitystä Tigerin paluuta odotellessa, vaikka hän on osoittautunut pystyvänsä ihmeisiin myös aiemmin ja vaikka Woodsin nimi roikkuu myös edelleen vedonlyöntitoimistojen listalla.

Eräskin kansainvälinen toimisto antaa Woodsin voitosta kertoimen 67, saman kuin Sergio Garcialle, Tommy Fleetwoodille ja Matthew Wolffille.

Edelleen yksi kysymys roikkuu ilmassa: miksi hän ei ole ilmoittanut Mastersin järjestäjille kaksi viikkoa ennen h-hetkeä, ettei aio osallistua tämänvuotiseen kilpailuun.

Masters Tournamentin pelaajalista

Juttua on korjattu. Mastersin pelaajia ei enää tässä vaiheessa täydennetä, joten Tiger ei vie kenenkään paikkaa kilpailusta.

Etsi luettavaa